Raiku Beauty Review

Hello girls! Kali ini aku mendapatkan project dari Clozette ID untuk menggunakan produk Raiku Beauty

Aku pakai selama 7 hari dan bare face ya wajahku

LRM_EXPORT_20190707_190012

Raiku merupakan kosmetik skin care lokal buatan Indonesia yang cukup baru di dunia skin care. Raiku artinya “Sederhana” dengan taglinenya :

Sesederhana Raiku dan rangkaian perawatan wajahnya yang membantu wanita Indonesia untuk menginspirasi lewat kecantikannya.

Raiku diformulasikan dengan bahan berkualitas tinggi tanpa kandungan paraben dan senyawa berbahaya. Raiku memiliki 2 rangkaian skin care series, yaitu  Anti Aging Series dan Brightening Series yang dilengkapi dengan Cleansing Series. Aku dapat rangkaian produk Anti-Aging Seriesnya mulai dari toner, serum, morning cream, dan night cream.

Screenshot_20190712-152855_StoryArt

Anti Aging Toner

story_1562916241262

Aku pakai toner setelah mencuci wajahku dengan facial wash. Apply toner dengan kapas ke seluruh wajah. Tonernya cair, bening, tidak berwarna, dan tidak berwarna. Ini merupakan ciri-ciri toner yg aman untuk kulit sensitif seperti kulit wajahku. Tonernya langsung meresap di kulit dan tidak membuat kulit wajah basah, Love it!

Anti Aging Serum

story_1562916176566

Setelah menggunakan toner, apply serum anti aging ini. Teksturnya liquid, kental, berwarna putih susu, tidak ada wewangian. Serumnya mengandung Collagen, Milk, Hyaluronic acid, dan Niacinamide. Beneran deh, kulitku mulus pakai serum ini. Serumnya memang kental, tapi lagsung meresap di kulit dan bikin kulit kenyal. Ga bikin muka jadi basah atau waxy.

serum.jpg

Morning Cream with SPF 15

 

story_1562917142512

Di pagi hari, aku pakai Morning Cream setelah memakai serum. Teksturnya putih susu, berbentuk krim, dan tidak berbau. Niacinamide dan Milk dapat meratakan warna kulit dan menyamarkan noda hitam. Collagen membuat kulit lebih kenyal dan Hyaluronic Acid akan mengunci kelembaban dan dapat mengurangi tanda penuaan dini. Setelah pakai ini, aku merasakan efeknya 2 jam kemudian. Kulitku lebih halus dan kenyal. Setelah 7 hari, black spot di hidungku mulai berkurang. Apalagi ada kandungan SPF 15, jadi aku ga perlu pakai sunblock di wajah lagi.

Night Cream

story_1562915983909

Di malam hari sbeelum tidur, aku pakai Night Cream nya. Apply pakai roller atau pakai tangna ddengan gerakan memijat supaya lebih meresap di kulit. Teksturnya krim, berwarna putih, tidka lengket, dan tidka berbau. Ringan dan cepat meresap di kulit. Kalo malam, aku lebih suka krim seperti ini supaya ga ada “topeng” di muka saat tidur. Ini enak bgt karena ringan dan kulitku tetap lembab walaupun di udara yang panas dan kering. Sesuka itu sama produk ini.

Tenang aja girls, semua produk Raiku ini HALAL dan aman karena sudah mendapatkan sertifikat BPOM, LPPOM MUI, SGS, GMP, dan TUV. Tidak perlu ragu karena aku pun pakai produk ini selama 7-14 hari selama liburan ke negara yg iklimnya 4 musim dan sekarang lagi summer. Nah, udaranya super panas dan kering banget, bisa bikin kulit tanganku mengelupas. Pakai produk Raiku beauty ini, bikin kulit wajahku tetap moist dan kenyal. Beneran sebagus itu walaupun ini produk lokal girls. Ada 7 kandungan yang membuat produk-produk Raiku Beauty Anti Aging Series ini bisa terasa manfaatnya :

  • Niacinamide : Jenis Vitamin B yang dapat membantu melembabkan wajah sehingga dapat menyamarkan noda dan keriput. Zat ini juga membantu mencerahkan dan meratakan warna kulit.
  • Rice Extract : Mengandung antioksidan alami, ekstrak beras meminimalisir kerusakan karena radikal bebas dari lingkungan atau sengatan matahari. Kandungan ini juga membantu membuat kulit tampak cerah dan lebih lembab.
  • Safflower : Minyak Safflower mengandung asam linoleat yang membantu mengunci kelembaban wajah serta membuat wajah terlihat lebih bercahaya.
  • AHA : Senyawa asam yang berperan sebagai eksfoliator yang baik untuk membuat wajah menjadi lebih cerah serta mengatasi masalah pigmentasi.
  • Milk : Senyawa laktosa yang terkandung dalam milk membuat kulit tampak lebih cerah.
  • Hyaluronic Acid : Dengan tekstur yang ringan, mampu mempertahankan kelembaban dan keremajaan kulit serta membuat kulit lebih halus dan lembut.
  • Collagen : Senyawa protein yang menjaga kulit agar tetap elastis dan kenyal.

Produk-produk Raiku Beauty Anti Aging Series ini harganya terjangkau dengan kualitas terbaik. Jangna ragu untuk mencoba karena kulit wajahku yang sensitif aja bisa cocok apalagi kulit normal. Setelah aku pakai 7 hari,  kulitku beneran mulus, lebih clean dari acne atau balck head di hidung, dan lebih moist.

Buat yang masih penasaran, kamu bisa buka link social media nya di bawah ini.

Website : https://www.raikubeauty.com/

Kalian boleh banget follow socmed Raiku Beauty ya

FACEBOOK || INSTAGRAM || YOUTUBE

 

 

 

 

 

 

BALUUN by HALUU World Jakarta

I was invited to see the sneak peek (so there were 2 spots that were not ready) of the most beautiful and the hypest exhibition at The Warehouse, Plaza Indonesia 5th floor : BALUUN BY HALUU WORLD! This is their 2nd exhibition in Jakarta. I did not go to their 1st exhibition, unfortunately. So, I came to their 2nd exhibition with “Balloon” for their theme.

story_1559823307508

 

Baluun by Haluu World has been open for public starting from 6th June until 25th August 2019. The ticket is available on spot or you can book via Traveloka (click it to directly buy the ticket) and enjoy 10% off by booking via Traveloka. The exhibition opens from 10 AM – 10 PM (last entry is 9.30 PM). The ticket fee is 100k (weekdays) or 120k (weekends & public holidays). I think the price is worth for enjoying the exhibition.

DSCF3424

 

There are about 10 photo spots in Baluun. There are Pond’s trampoline, Colorful Balloon, Tokopedia, Flying Money, Sasa Kitchen, Ball Pool, Pond’s Beauty Section, Bubbles in the Dark (I did not take photo there because the bubbles were not ready), and there were 2 other spots that were not ready.

LRM_EXPORT_20190530_213721.jpg

These are my photos with my friends. So, let’s enjoy the exhibition immediately before the end of August ♥ Tips from me: Make sure you bring your CAMERA (tripod and other big things are NOT ALLOWED). Wear your prettiest and the comfiest clothes. Pastel colour is more prefereable since there are many spots that are dominated with this colour.

story_1559831349957

story_1559822789987

story_1559276873832

story_1559823122097story_1559823004800story_1559823025246

.

.

.

.

ENJOY YOUR DAY ♥

Contact for endorsement and food tasting via my email

jessicasisy@gmail.com

More food posts on my Instagram account (IG posts and IG story)

You can see my reviews on Zomato

.

You can visit my page on Pergikuliner :

https://pergikuliner.com/jessica_sisy

.

.

BALUUN by Haluu World

Map of BALUUN by Haluu World

Located in: Plaza Indonesia

Address: The Warehouse, Plaza Indonesia Level 5, RT.9/RW.5, Gondangdia, Menteng, Central Jakarta City, Jakarta

Hour: MON – SUN 10 AM – 10 PM (last entry 9.30 PM)
AVAILABILITY : 6th June – 25th August 2019
TICKET   : IDR 100k (weekdays) or IDR 120k (weekends & public holidays)
Discount 10% off via Traveloka/Xperience Apps
CAMERA IS ALLOWED TO BRING

Cool Therapy+++ by Matrix Biolage

Hello beauties!Buat kalian yang punya masalah rambut rontok maupun berketombe, yuk dibaca review ini tentang cool Therapy+++ by Matrix Biolage untuk mengatasi masalah rambut kalian 🙂

2018_0428_12103800-01.jpeg

Buat kalian yang berhijab atau sering pake helm wajib banget melakukan treatment Cool Therapy+++ ini at least 1x/minggu. Aku dapet treatment ini dari Clozette Indonesia yg bekerja sama dengan Matrix Biolage dari L’Oreal Indonesia. Perawatan Cool Therapy+++ memang didedikasikan untuk wanita Indonesia dengan kulit kepala tertutup yang membutuhkan perawatan dan perlindungan rambut lebih, tetapi boleh banget dicoba buat yang tidak berhijab karena benefitnya bisa kamu dapatkan dengan melakukan treatment ini. Kondisi kepala tertutup cenderung memiliki masalah rambut dan kulit kepala, seperti rontok, berminyak, gatal, serta ketombe. Rambut yang tidak tertutup pun akan menglami hal yang sama jika terpapar sinar matahari langsung maupun terkena kotoran dan debu dan yang mengendarai motor.

Nah, Cool Therapy+++ hadir dengan menawarkan perawatan intensif untuk tiga masalah kulit kepala wanita Indonesia (kulit kepala berketomber, rontok, dan berminyak) agar bersih dari ketombe, rambut rontok berkurang, dan sensasi segar 72 jam. Kamu bisa memesan treatment ini via aplikasi GoGlam Indonesia*. Hijab Hair Care by Matrix di GoGlam memudahkan kita mendapatkan treatment sesuai waktu yang diinginkan, seperti di pagi hari sebelum berangkat ke kantor atau di malam hari setelah pulang kerja dan ingin memanjakan diri. Service ini juga merupakan pilihan untuk para wanita yang aktif dan sibuk atau yang berhijab dan memakai helm dan memilih home treatment.

2018_1124_13452500-01.jpeg

Produk dari Matrix yang digunakan saat treatment Cool Therapy+++

*Cool Therapy+++ is now available in GoGlam app on the section Hijab Hair Care by Matrix, a hair care service for covered hair addressing 3 scalp problems: dandruff, hairfall, oily & unpleasent smell. Service is available only in Jakarta.

My Experience with Cool Therapy+++ by Matrix

Mula-mula, rambutku dianalisis terlebih dahulu agar dapat diketahui permasalahannya. Dari hasilnya, rambutku digolongkan sebagai rambut rontok (tetapi tidak berketombe) karena terlihat akar rambut yang rapuh dan mudah patah saat disisir.

2018_1124_13472000-01

 

2018-11-24-13-51-16-01.jpeg

Setelah dianalisis, rambut dan kulit kepalaku diberi Scalppure Clarifying Scrub dengan ingredient apricot untuk membersihkan kulit kepala dari kotoran/ketombe, sel kulit mati dan bau tidak sedap. Rambut dikeramas dengan shampoo dari Matix, lalu diberi Scalppure Cooling Mint Balm Mask untuk melembabkan batang rambut dan menyeimbangkan kadar minyak pada kulit kepala (masker rambut) dan Aminexil serum untuk mengurangi kerontokan dan membantu pertumbuhan rambut baru. Enaknya, kepala, bahu, dan tangan kita dimassage agar kita merasa lebih relax.

2018_1124_13472600-01.jpeg

2018_1124_13554700-01.jpeg

2018_1124_13553500-01.jpeg

Yang aku suka dari treatment ini, Cooling Mint Mask nya bener-bener membuat sensai di kulit kepala kita merasa sejuk, calm, dan harum. Hair gel-nya berbentuk gel dan memberikan sensasi cooling di kepala. Sensaisnya masih bisa kamu rasakan setelah rambut kita dibilas dan dikeringkan. Bahkan, H+1 pun, kulit kepalaku masih terasa sejuk, harum banget, dan rambut jadi halus banget. Kelembutan rambut masih terasa selama 72 jam.

2018-11-24-14-13-52-01.jpeg

Gel Serum dengan Cooling Mint Sensation

20181124_141416-01.jpeg

Aminexil

Untuk kulit berketombe, wajib melakukan treatment ini secara rutin agar kulit kepala benar-benar bersih dan terawat. Untuk rambut rontok, jangan sering diblow tarik karena akar rambut yang rapuh menyebabkan kerontokan bertambah parah. Ga mau dong kalo rambutnya lama-lama botak. Yuk rawat rambut kita agar tetap sehat berkilau karena rambut adalah mahkota setiap wanita ♥

20181014_1315371.jpg

.

.

.

.

ENJOY YOUR DAY ♥

Contact for endorsement and food tasting via my email

jessicasisy@gmail.com

Let’s eat! More food posts on my Instagram account (IG posts and IG story)

You can visit my page on Pergikuliner :

.

Hair Fall Treatment by Helen Seward

Hello girls! Buat yang punya masalah rambut rontok, pasti ngeselin banget kan kalo lihat banyak rambut jatuh di lantai. Lama-kelamaan takutnya jadi botak di area tertentu. So scary! Lalu bagaimana cara mengatasi kerontokan rambut?

20181014_131544-01

Sebenarnya banyak produk perawatan rambut yang bisa membantu kamu mengatasi masalah kerontokan rambut. Kali ini aku cobain Hair Treatment Products dari Helen Seward yang bisa kalian beli di Beauty Dept via online (Instagram). Aku udah coba selama 3 hari (3x keramas) dengan menggunakan shampoo Helen Seward dan setelah kering, menggunakan hair serumnya. Hasilnya memuaskan! Rambut rontoknya berkurang asalkan kalian tidak menyisir rambut kencang-kencang maupun menyisirnya dengan sisir blow yg bikin rambut banyak tersangkut di sisirnya.

2018-10-29-22-30-52-01.jpeg

What is Helen Seward?

2018-10-29-22-26-44-01.jpeg

Helen Seward adalah sebuah company spesialis dalam produk yang berhubungan dengan perawatan rambut sampai cat rambut yang didirikan di Milan, Italia pada tahun 1969. Helen Seward bekerja sama dengan international hair stylist dan partner untuk memenuhi kebutuhan para customernya. Setiap produknya dibuat dengan bahan alami yang dikombinasikan dengan teknologi dan inovasi terkini.

Is it safe?

2018-11-01-19-18-18.jpg

Pasti banyak banget yang bertanya apakah produknya aman. Jawabannya AMAN! Di kemasan Hair product yang aku punya, tertera No. MD dari BPOM. Artinya, produknya udah dicek di laboratorium BPOM dan terbukti aman untuk digunakan. So, don’t worry girls!

So, read my review of Helen Seward’s Hair Products below 🙂

FORTIFYING SHAMPOO

20181101_192548-01.jpeg

Shampoo ini digunakan untuk mencegah kerontokan tambut. Diperkaya dengan ekstrak tumbuhan dan provitamin B yang sehat buat rambut kita. Shampoonya harum bunga, tidak berwarna (bening, transparan), dan digunakan saat keramas. Saat pakai shampoonya, diusahakan memijat kepala selama kurang lebih 1-2 menit agar terserap di kulit kepala. Bilas dengan air hingga bersih.

FORTIFYING CONCENTRATE

2018-10-29-22-32-25-01.jpeg

Produk kedua adalah fortifying anti-aging lotion dengan PhytoTech Extracts dan Biotinyl-Complex yang dapat mencegah kerontokan melalui aksi menumbuhkan dan memperkuat rambut serta aksi anti-aging pada folikel rambut. Intiinya, kalian usapkan serum ini saat rambut kalian kering di area kulit kepala sambil dipijat pelan-pelan agar serumnya meresap sempurna. Aroma serumnya fresh & mild, khas ekstrak tanaman. Bukan aroma obat seperti serum pada umumnya ya. Must try!

Aku udah coba produknya dan udah lihat hasilnya. Rambutku lebih berkilau, rontoknya berkurang  dan rambut yang patah juga berkurang loh! Aku bakal pakai produknya regularly dan kalian wajib coba ya!

LRM_EXPORT_20180909_231823.jpg

LRM_EXPORT_20180909_231207-01.jpeg

Tips: jangan sisir rambut saat rambut masih basah karena rambut sangat rapuh saat selesai keramas. Jika memungkinkan, jangan menggunakan hair dryer dengan hot air (panas), tetapi gunakan cool air. Lebih bagus lagi jika kalian mengeringkan rambutnya secara alami tanpa hair dryer agar rambut tidak cepat kering dan tidak cepat rontok. Jika kalian blow rambut, jangan tarik rambut dengan kencang menggunakan sisir blow. Memang, biar hasil blow kalian lebih bagus, tetapi rambut kalian jadi mudah rapuh dan akhirnya rontok parah. Kalo udah seperti itu, tidak ada produk perawatan rambut yang bisa menyembuhkan kerontokan rambut kalian 100%.

So, treat your hair well and choose the best hair treatment

If you want to buy the Helen Seward Products, you can buy them here:

Beauty Dept

Instagram @beautydept.id
WA: +6281703020265
Line: @beautydept
BBM: 546990B6
⏰ 9am-5pm
Fast order via: beauty-dept.com

.

.

.

.

ENJOY YOUR DAY ♥

Contact for endorsement and food tasting via my email

jessicasisy@gmail.com

Let’s eat! More food posts on my Instagram account (IG posts and IG story)

You can visit my page on Pergikuliner :

 

 

Onni House, Jakarta Barat

ONNI House Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

Hello guys! If you are interested in visiting a beautiful cafe without concerning the taste of the food, you are in the right place. However, if you choose to visit a cafe with delicious meal, then you better change the article to be read. I’m gonna post more of my OOTD photos rather than food and drink.

LRM_EXPORT_20180617_171906.jpg

18-06-17-00-29-19-320_deco.jpg

Onni House is a beautiful house, combining with the florist house and also selling vintage stuffs. All the flowers sold there are so beautiful. The decoration is so pretty, as if you are entering a small garden in a house. Actually, the house is not as big as I thought. You better do reservation via phone so that you don’t need to wait at the outside since the cafe is so crowded. Full of waiting lists. They have 20% discount for F&B until August 2018.

This slideshow requires JavaScript.

 

2018_0616_14441900-01

LRM_EXPORT_20180617_172408

The decoration is too pretty to be missed. I love taking pictures in every corner of the house. I admit that the house is so instagramable. Better to use your standard lens rather than fixed lens because the space is quite small and you might drop some stuffs there. I wore a flower crown which was bought in Turkey (see my Turkey blog here) and a black robe with floral printing. I love my outfit because it is suitable with the decoration.

LRM_EXPORT_20180617_172857

LRM_EXPORT_20180617_174209

 

There are 3 sections for the dining area: indoor (the prettiest area), semi outdoor (vintage lokk and so crowded), and outdoor (smoking area). Since I did the reservation, Onni gave me the most instagramable spot. Yeay! Thank you Onni ♥

LRM_EXPORT_20180617_184943

DSCF6059

As for the food, I just order the main course and 1 appetizer. My friend said that there is Namelaka’s cake, but I was too lazy to wait for another queue because the food came out quite long. You must be patient if you order the food and I suggest you eat at the other restaurants or cafes for your lunch/dinner. The portion is very small.

Here is the menu

This slideshow requires JavaScript.

Beef Rice Bulgogi (48k)

2018_0616_13423800-01

The presentation is pretty and tempting. The taste is quite good and the beef is tender. The sweet taste is dominating my palette. I think this is the best dish from all the dishes we ordered.

Nasi Iga Bakar Maranggi (78k)

LRM_EXPORT_20180617_182827.jpg

The beef ribs is small and the meat was so few. The taste is actually quite good with its grill taste. The chili and tomato make the dish taste fresh. However, the taste is so-so.

Garlic Noodles with Dory Sambal Matah (48k)

2018_0616_13100400-01-01

Actually, it’s aglio olio pasta. The dory pieces is soooo small, placed on top of the pasta. The taste of the aglio olio is good, but nothing special. The dory’s meat is very small, covered by the batter.

Chicken Teriyaki Burger (58k)

LRM_EXPORT_20180617_182622

The burger is small and bad for the presentation. The sweet and grill taste of the chicken is so-so. The chicken is tender. The burger is fast food restaurants are much better.

Salted Egg Fries (36k)

frech fries

The salted egg spread is not so good. The sweet and creamy taste is actually like butter-sauce rather than salted egg. When you feel it at certain time, you might taste a hint of soft salted egg taste character. However, if my friend did not say that this is salted egg fries, I thought that it is just fries with cream.

This slideshow requires JavaScript.

Overall, Onni gives you a new dining experience in a flower house. They give you a beautiful place for doing OOTD photoshoot, but not for culinary experience. The foods are so-so; small portion; and pricey since the small and taste are below my standard. The service is not so good. Sometimes, you have to wait for more than 15 minutes for the food because the place is so crowded. However, I like the decoration of how they make this small house into this pretty small garden.

Happy Holiday!

.

Don’t forget to visit Sociolla.com and get more discount and free deliver with my promo code SBNLAF8Z !

.

,

.

.

.

ENJOY YOUR DAY ♥

Contact for endorsement and food tasting via my email

jessicasisy@gmail.com

Let’s eat! More food posts on my Instagram account (IG posts and IG story)

You can visit my page on Pergikuliner :

.

ONNI House Jakarta

Peta ONNI House Jakarta
Address: Jl. Tanjung Duren Utara V No.242, Tj. Duren Utara, Grogol petamburan, Jakarta, Daerah Khusus Ibukota Jakarta 11470
Hours:

Tuesday 12.00–21.00
Wednesday 12.00–21.00
Thursday 12.00–21.00
Friday 12.00–21.00
Saturday 12.00–21.00
Sunday 12.00–21.00
Monday 09.00–21.00
Telephone: (021) 22956116
WIFI          : YES
PRICE        : 100k+/person

Photo Editing Tips #1 : VSCO

Hello guys! Since many of you are eager to know of how to edit your photo to look more fabulous, I encourage myself to make this blog post for you. Instagram has become a media of portfolio for some people in doing commercial business, especially for endorsement. The better the quality of your photos, more likes are coming and more users see your portfolio. Thus, a good looking photos are necessary.

Screenshot_20180131-234746.png

My Instagram Feed @jessica_sisy

There are many tools to edit your photos, such as Adobe Photoshop, Adobe Lightroom, PicsArt, Snapseed, VSCO, Face Tune, etc. You can download the photo editor apps via Play Store. Some of them are free and you can directly use it to edit your photo. I suggest you should download VSCO and Snapseed because they are easy to use, simpler, and applicable for newbie. For Adobe Photoshop and Lightroom, they are more complicated, but I love them! Let’s start with the simplest one : VSCO!

Image result for vsco

VSCO is the simplest photo editing app in your smartphone. It’s easy to use, offers you a range of free filters, and manual adjustment. Filters are necessary to build your Instagram’s feed. Perhaps, most of you have realized that building a theme on your Instagram’s feed is similar to building a portfolio/image of yourself.

LRM_EXPORT_20180308_224439.jpg

The first step of using VSCO is choosing your own preset (filter). There are more than 86 presets available. Fifteen are free in app and the rest are available for purchase. Honestly, I rarely use VSCO filter in editing my photos since I like the manual adjustment more than just using a single tap of choosing a filter. However, if you are a newbie, than I encourage you to use presets to ease the photo editing.

LRM_EXPORT_20180224_212243

Flatlay for Endorsement 

PRESETS / FILTERS

I will share you some of my favorite presets. I like the bright tone and film-like tone, so I choose these presets to share with you.

The Analog/Aesthetics Collection (A1-A6)

The Aesthetics Series is one of the most popular presets in VSCO. Many bloggers use this filter since it will give slight fading and higher contrast. The result will look natural, thus it is suitable for food photography, interior, or OOTD photos. The most favorite filter from Aesthetic Collection is A6. Sometimes, I use A5 and A6. The latter filter (A6) will make your photos looked warmer, more vintage, and brownish tone. I suggest you to do some manual adjustments after you do any kind of filter. Tips: adjusting about 75% from the max value to get your image looks good, but not over-edited.

Screenshot_20180218-192533.png

20180308_225016.jpg

Hypebeast x VSCO (HB1, HB2)

This preset is my favorite since it will give more contrast tone, cooler tint, but darker than Aesthetic preset. Both HB1 and HB2 are free. More adjustment on the Temperature or Saturation to make your photo become warmer. Some people dislike bluish tint on their photos.

20180116_081309.jpg

F Series: Mellow / Fade (F1-F3)

The F series will give you elegant result. That’s why I like this preset.  F1, F2, and F3 excel at beautiful skin tones and quiet everyday moments. F2 is available free in your VSCO app.

20180118_220246.jpg

C Series: Vibrant Classic (C1-C3)

This preset is super vibrant or super chromatic. The C1 to C3 are timeless and good for photography. Sometimes, I use this preset for darker-cool photos. Too much bluish tint on your photo will ruin the result. This preset could help your photo looked warmer and cheerful.

20180118_220122.jpg

Varying in tones, sentiment, and subject matter, the gorgeous moments below (in the next section) are laudable examples of photos recently shared to VSCO Grid and processed using the presets in The Minimalist Collection.

MANUAL ADJUSTMENT

In some cases, you need to do manual adjustment tools (besides using filter) to correct the brightness, finding the best tune on your photos, sharpening, adjusting the Temperature, and many more. These are some more tips for the essential manual tweaks:

20180115_232030.jpg

For better image, use Perspective and Straighten, after you do Crop the picture. Try to focus on your image. Capture the best thing or moment and make it in detail. Clarity can be used to make your image clearer, emphasizing the details. You can also choose Sharpen for your final touch.

PhotoGrid_1516287098433-01.jpeg

I always use Exposure (between 0 to 0.7) to make my image brighter without losing any details. Then, use Contrast if it’s needed to reduce or increase the contrast between light and dark portions of an image. Too much contrast is not good.PhotoGrid_1520525882106.jpg

20180115_231953-01

After that, you can adjust the Temperature, Tint, or Skin tone to give your image cooler or warmer tint. This will make your image more vintage or cooler.

Shadow Save is needed if you want to brighten a dark photo, while Highlight Save is needed to soften the bright areas of your image.

PhotoGrid_1516119581782.jpg

Adjust the Grain if you want to add a bit of film-style coarseness to an image. You have to find a good balance to keep the details of your image and still make it to look amazing!

Okay, I hope this simple tutorial will help you to edit your photo. It does not matter if your photos are not captured by a DSLR or mirrorless camera. Photos captured by your phone camera are also amazing! Try to edit your photo and voila! It will look like it was captured by a real camera :p

PhotoGrid_1516464468618

PhotoGrid_1516687594091

More images on my Instagram @jessica_sisy

.

.

.

ENJOY YOUR DAY ♥

Contact for endorsement and food tasting via my email

jessicasisy@gmail.com

Let’s eat! More food posts on my Instagram account (IG posts and IG story)

You can visit my page on Pergikuliner :

.
.

 

LUVENUS Fragrance Moisturizing Lotion

Calling all the beautiful ladies for this good news! Kali ini gw punya skin care product yang cocok buat para wanita yang ingin kulitnya halus, lembut, selalu lebab, dan harum, yaitu body lotion yang namanya LUVENUS. Ini bukan body lotion biasa loh! Yuk simak review gw tentang body lotion yang satu ini.
2018_0220_22190900-01
Saat terima produknya, gw suka banget dengan packagingnya yang memiliki kesan feminine, cantik, dan lux. Box-nya feminine banget, khusus dibuat untuk para wanita aktif yang punya segudang aktif yang ga takut berkeringat dan mengeluarkan bau badan ga sedap di tengah keramaian.
2018_0220_22452800-01.jpeg
LUVENUS Fragrance Moisturizing Lotion diproduksi  oleh PT. Strata Bintang Surya di Deli Serdang, Indonesia, dan didistribusikan oleh PT. Sejahtera Bersama Sempurnah. Kamu bisa lihat informasinya di botol body lotion bagian belakang. 
2018_0220_22250600-01.jpeg
So pretty! But, Is It Safe For My Body?
It’s totally safe, ladies! Luvenus Lotion ini sudah terdaftar dalam produk BPOM yang telah melalui analisa ketat. Kamu bisa cek No. MD produknya di SINI. No. MD tersebut juga tercantum di bagian belakang kemasan lotionnya.
What Are The Benefit of Luvenus For Me?
Luvenus Fragrance Moisturizing Lotion cocok untuk kulit kering dan normal karena dapat menghaluskan, melembutkan, dan memberikan keharuman mewah yang tahan lama. Wanginya ga terlalu kuat, tapi memang harum dan tahan lama di kulitku. Ga perlu pakai parfum lagi nih. Secara, gw ga suka wewangian kuat seperti parfum dan gw prefer pakai lotion yang harum. Namun, lotion dengan parfum harganya mahal dan mengandung zat kimia dan paraben yang bahaya bagi tubuh.
 2018_0220_22175700-01.jpeg
Luvenus Lotion ini FREE FROM PARABEN! Nilai plus banget nih. Buat yang masih belum tahu paa itu paraben, sebnarnya hampir semua kosmetik dan farmasi. Paraben digunakan sebagai pengawet pada produk kosmetik dan farmasi untuk membantu mencegah timbulnya jamur dan bakteri, dan menjaga kualitas produk. Banyak produk perawatan yang mengandung paraben, seperti shampoo, gel cukur, pelumas, farmasi, riasan wajah, losion dan pasta gigi. Sebenarnya, paraben aman kok di tubuh jika terkandung dalam jumlah yang sesuai batas. Sayangnya, banyak kosmetik yang memasukkan zat ini berlebihan sehingga menimbulkan dampak buruk bagi kesehatan tubuh. Nah, kamu ga perlu khawatir lagi dengan bahaya dari paraben kalo kamu pakai lotion Luvenus ini.
What About The Texture?
Teksturnya kental dan tidak lengket di kulit, malah kulit jadi halus abis pakai lotion ini. Cukup 1 titik kecil ini bisa untuk 1 tangan dari ujung jari hingga lengan atas. Hemat banget ya! Dalam 1 kemasan terkandung 200 ml lotion. Banyak dan hemat!
2018_0220_22341100-01.jpeg
2018_0220_22430600-01.jpeg
What Are The Fragrance’s of The Lotion?
LUVENUS Fragrance Moisturizing Lotion sampai saat ini memiliki dua varian yaitu: Moroccan Rose dan White Musk. Ke depannya akan dikembangkan varian baru dengan wewangian yang tidak kalah baiknya. Gw suka banget 2 fragrance ini!
Moroccan Rose lebih mirip parfum wanita premium; feminine; dan mirip salah satu parfum kesukaan gw. Bener2 feminine deh wanginya!
2018_0220_22380100-01.jpeg
White Musk lebih mild dan calm. Wanginya pun segar dan menenangkan seperti memberikan sugesti positif karena wanginya benar-benar bikin relax.
Namun jika harus memilih, gw pilih Whie Musk karena gw lebih suka wangi yang fresh dan cocok untuk gw yang lebih banyak beraktivitas di area terbuka. Wanginya yang mild bikin relax dan confident saat harus melakukan aktivitas di luar.
2018_0220_22424300-01.jpeg
Wow! Sounds Interesting! So, Where Can I Buy Them?
2018_0220_22321100-01.jpeg
2018_0220_22410400-01.jpeg
Kamu dapetin produk ini melalui Instagramnya di @luvenus.id atau membelinya via Shopee, Tokopedia, Lazada, dan juga Bukalapak dengan harga Rp 25,000 – 30,000. Wow, harganya terjangkau, manfaatnya luar biasa ♥ Buruan beli dan pilih Moroccan Rose atau White Musk?
LUVENUS Fragrance Moisturizing
PRICE     : IDR 25k – 30k
SHOP      : SHOPEE, TOKOPEDIA, LAZADA, BUKALAPAK, & INSTAGRAM@luvenus.id

Travel Outfit in Bogor

Maybe it’s a little bit too late to say:

HAPPY NEW YEAR 2018!

WISHING ALL OF YOU A BLESSING YEAR AHEAD AND BE MORE SUCCESSFUL!

I hope that I could be more positive in this year, be more grateful with what I have and receive as well as giving more than receiving. I just want to be happier and the others could feel the same way. For me, 2017 is a rough year to be a food blogger and I hope I can expand my blog not only about food, but also fashion, travel, photography, and beauty. As a woman, I could not deny myself that I really into fashion and beauty. Sometimes, I wish I could had more time to do different kind of makeup styles.

To start a new year, I went to Bogor for my short escape. Just to refresh my mind out of my heavy work and to think about my resolutions in 2018. I don’t want to just make the resolution, but I want to make them all happen, especially about photography. I did not realize that I love photography! Perhaps, photography tips on my blog? :p

Here are my travel outfit in Bogor. Hope you like my simple outfit 🙂

 

2018_0104_14010400-01.jpeg

18-01-07-22-23-21-320_deco.jpg

18-01-05-11-44-34-988_deco.jpg

2018_0104_16474100-01.jpeg

2018_0104_16525000-01.jpeg

LRM_EXPORT_20180104_232222.jpg

LRM_EXPORT_20180104_231443.jpg

2018_0105_14590800-01.jpeg

DSCF1890.JPG

2018_0105_15191000-01.jpeg

P.S: Sorry if you don’t like to see myself wearing a pair of sandals. For me, comfortable is No.1! In Bogor, you cannot predict when the rain comes. One day, suddenly the rain comes when we were in a small forest. If I wore wedges/high heels, I could get myself into a mess.

Tips: wearing your best sneakers, flat shoes, or just flippers in traveling. They are your best friends. You could find the pretty slippers in THIS IS APRIL or BERRYBENKA. They sell good leather slippers and comfy shoes with such affordable price 🙂

Once again, HAPPY NEW YEAR, HAPPY TRAVEL 🙂

.

.

.

ENJOY YOUR DAY ♥

Contact for endorsement and food tasting via my email

jessicasisy@gmail.com

Let’s eat! More food posts on my Instagram account (IG posts and IG story)

You can visit my page on Pergikuliner :

You can see my Non-Food articles on Clozette:
.
.

Bottega Ristorante, SCBD

Bottega Ristorante Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

DSCF9906.JPG

Outdoor : Smoking area

Christmas is coming! Have you chosen a right place to celebrate Christmas with your loved ones? If not, then you should go to Bottega Ristorante. This place is beautiful, homey-like atmosphere, and elegant. For me and my friends, we choose Bottega to celebrate Christmas.

2017_1216_13561400-2.jpg
Bottega Ristorante was in Kuningan and now, reopening again with a new concept and new menu. The decoration is quite similar with the former place, but it’s wider and more elegant. The dim light makes this place feel romantic, homey, and cozy. We choose the back side (besides the bathroom and kitchen) because this place is more private and suitable for 8-10 persons.

2017_1216_13571500-1.jpg

DSCF9882.JPG

Indoor : Non-smoking area

The dining area looks like at our pantry at home. The decoration of Christmas is beautiful and many spots for OOTD photoshoot. There are outdoor area for smoking and indoor area  for non-smoking. Both are beautifully decorated.

DSCF9883

DSCF9887.JPG

IMG_20171216_231923_567.jpg

The service is excellent. The waitress and waiter are so nice and helpful. They treated customers like a king and queen. Here are some OOTD photos at Bottega Ristorante.

LRM_EXPORT_20171217_124116.jpg

2017_1216_13584500-01.jpeg

2017_1216_13495100-01.jpeg

Kibo Cheesecake which is popular with the melted japanese cheese cake, has launched their new flavor: STRAWBERRY CHEESE! The sweet, sour fruit makes this Christmas become perfect! So fresh, cheesy, and be addicted! Must try guys!

2017_1216_14270900.jpg

2017_1216_14304000-01.jpeg

NEW! STRAWBERRY CHEESE

You can go to their nearest outlets at PIK Avenue, Kota Kasablanka Mall, and Grand Indonesia. Check out their Instagram @kibocheese for more information.

FOOD & DESSERT

Seared Salmon with Romesco (185k)

DSCF9986.JPGIt’s a Norwegian Salmon served with seasonal vegetables. The appearance looks beautiful and tempting. For me, the salmon is perfectly cooked, tender, not fishy at all. One portion is enough, not too small.

Bistecca Fiorentina (135k/100 gram)

2017_1216_14010400-01.jpeg
The presentation is good and simple. For me, the beef steak is well-seasoned, but the taste is below my expectation. The texture of the meat is not tender, quite hard, although it’s medium rare.

Braised Pork Belly (127k)

2017_1216_14014000-01.jpeg
MUST TRY! The oriental sauce tasted perfect with the crispy-tender pork belly.So delicious! The baby potatoes are sweet and well-seasoned.

Bakmi Truffle (149k)

DSCF0055.JPG
Must Try! The appearance is simple, but you could smell the tasty truffle sauce! The noodle is like’bakmi’, chinese-style noodle with chewy texture. Surprisingly, this chinese noodle taste soooo delicious with the western-style truffle sauce which is creamy.

Sweet Potato Gnocchi with Pesto & Chicken (109k)

DSCF0015.JPG
The portion is quite big for one person. The gnocchi is cooked with pesto sauce. The texture is not as chewy as I thought. It’s lie eating glutinous rice. Somehow I like it, but my friends don’t. So, it depends on your taste palate.

Bacon Mac & Cheese (Beef / pork) (116k)

DSCF0003.JPG

DSCF0004.JPG
The portion seems small, but it’s better to share with 1-2 persons since the creamy cheese sauce is too much for 1 person. Actually, the creamy cheese sauce is good, but it’s too much to finish all at one whole portion.

Tiramisu (78k)

DSCF0037.JPG
The pretty tiramisu cake is perfect for Chritsmas dessert! The coffee taste balances the sweet-creamy taste of the cake. Sweet and tasty!

DSCF9899.JPG

IMG_20171216_231923_572.jpg

Overall, we like the food and service at Bottega. The place is also good for celebrating special event such as birthday, bridal shower, romantic dinner, Christmas, and many more. The price of the F&B is quite pricey, but worth it for us. The warm service from this restaurant feels like we are eating at home.
Happy Christmas!

.

.

ENJOY YOUR DAY ♥

Contact for endorsement and food tasting via my email

jessicasisy@gmail.com

Let’s eat! More food posts on my Instagram account (IG posts and IG story)

You can visit my page on Pergikuliner :

.

Bottega Ristorante

Map of Bottega Ristorante
Address: Fairground Building SCBD, Jl. Jend Sudirman Kav. 52-53 Lot. 14, Senayan, Kebayoran Baru, RT.5/RW.3, RT.5/RW.3, Senayan, Kby. Baru, Kota Jakarta Selatan, Daerah Khusus Ibukota Jakarta 12190
Hours: MON-SUN 10 AM- 10 PM
Phone: (021) 51402266 (reservation is needed)
PRICE : IDR 200k+/person
WIFI   : YES

Lewis & Carroll Tea, Thamrin

Lewis & Carroll Flower Market Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

Hello high tea lovers! I was invited to attend a Royal High Tea, held by the popular jewellery brand : Adelle Jewellery. Lewis & Carroll Tea Flower Market is located inside the Central Dept. Store, near the Crystal Jade Resto. You can spot easily with all the beautiful flowers in front of the cafe.

DSCF5275.JPG

DSCF5281.JPG

The place is not so big, but I like the simple-minimalist design. The place is beautifully decorated with the flowers. A good place for phostoshoot of course.

DSCF5279.JPG

2017_0923_16195100-01.jpeg

DSCF5202.JPG

DSCF5221.JPG

We ordered some of the new menus from Lewis & Carroll Tea for the Royal High Tea Party.

Mad Tea Party (185k)

2017_0923_15093400-01.jpeg
It consists of 6 pieces of mochi with 3 flavours : chocolate, matcha, and black sesame. I love the matcha. For me, the sesame taste is too strong for mochi. This set is served with 2 kinds of tea.

Panna Cotta (depends on The Flavour)

DSCF5126.JPG
There are 3 flavours on my plate : vanilla bean, matcha, and nutella. For me, the matcha and nutella are the best. The authentic matcha taste can be detected. The nutella panna cotta is also good and not too sweet, but after you eat one piece of this flavor, you will get full.

Japanese Salad (55k)

DSCF5127.JPG
Mixed of fresh vegetables, including wakame on top with sour apple dressing. It is tasty and fresh! It neutralizes all the sweet tastes from the dessert.

Truffle fries (50k)

DSCF5128.JPG
All fries lovers will love this! The fries are crispy and seasoned well, especially with the truffle. So yummy!

Bruschetta Beef (65k)

DSCF5186.JPG
The bruschetta is good with lots of beef and melted cheese on top.the bolognaise beef is quite good.

Potato Skin with Guacamole (45k)

DSCF5119.JPG
The baked potato with skin is filled with broccoli and mayo, completed with half-boiled egg and melted cheese on top. So tasty!

Tea Omakase (80k)

2017_0923_14340100-01.jpeg
The tea selection on Tea Omakase are Houjicha (green tea), Island Cordial (mango, pineapple), Red Ruby Skies (elderberries, hibiscus), Happy Summer Day (peach, mint), and Snow Owl (silver needle white tea) . I love the Red Ruby Skies, judging from the aroma and taste. Fruity and floral notes. All of the tea is served cold.

2017_0923_14524500-01.jpeg

Overall, the place is good for hangout and high tea event. We really enjoyed our tea time there. All of foods and drinks are quite good. However, the service is not so good. Maybe due to the full tables when we held the party there. needs to improve their service. The price is a little bit pricey, but still reasonable.
Have a good tea time!

.

.

.

ENJOY YOUR DAY ♥

Contact for endorsement and food tasting via my email

jessicasisy@gmail.com

Let’s eat! More food posts on my Instagram account (IG posts and IG story)

You can visit my page on Pergikuliner :

You can see my reviews on Zomato and Foody.id

.
.

Lewis & Carroll Flower Market

 Map of Lewis & Carroll Flower Market
Address: Grand Indonesia, East Mall, Central Department Store, Lantai UG, Above Publik Markette, Jalan M. H. Thamrin No. 1, Kebon Melati, RT.1/RW.5, Menteng, Central Jakarta City, Jakarta 10230
Hours: 10 AM – 10 PM
WIFI   : YES
PRICE : IDR 150k+/person