Weekend Getaway at Atria Hotel, Serpong

Mezzanine Restaurant - Atria Hotel Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

I spent my last weekend at Atria Serpong Hotel. Thank you for inviting me. I am so happy to review the hotel’s room and restaurants. I hope my review can help you to choose the right hotel to stay at Serpong.

 

LOCATION

It’s a 4-star hotel located in Gading Serpong, Tangerang next to Summarecon Mall Serpong (SMS). At the backside of the hotel, there are many food stores and cafes selling varities of foods and drinks. This hotel is located at strategic location with easy access to go everywhere. You can also go to Atria Hotel via SMS’ shuttle bus.

THE ROOM

1579435651299

I stayed in Suite Room with large King-size bed, 42-inch LED TV, a living room, and a spacious bathroom. The room is very good and the service is excellent. They are fast in providing the customers’ needs. The decoration is simple, minimalist, and dominated with bright colour. You can see the street and SMS via the window. The bathroom is also spacious with both bath tub and shower. There is also an iron for your clothes.

THE RESTAURANT

2020_0119_09382100

I had my breakfast and dinner at Mezzanine Restaurant at Mezzanine (M) floor.  The food is mostly filled by Indonesian Food and the taste is delicious. You can find more varieties of food on breakfast as compared to Dinner.

BREAKFAST

LRM_EXPORT_20200119_230742

2020_0119_09481500

It’s a buffet concept. You can find Kue Cubit freshly made by the cooks; Tom Yum Soup, Mie Kuah, Nasi Kecombrang, Pecel, Bubur Ayam, Bubur Kacang Ijo, and many more. Bread, fried eggs, and cakes are available on the table. I like the taste because the foods are rich in spices and especially Nasi Kecombrang. Must try!

DINNER

There are 2 concepts : a la carte or buffet. I choose buffet because I like to choose whatever I want to eat. There are Soto Ayam (so tasty), Mie Godog Jawa, Es Cendol, Nasi Liwet, and Wedang Jahe. Salad and fruit pieces are available both on breakfast and dinner.

2020_0118_19373400-01

Their special menu is Nasi Besek Atria. It consists of Nasi Kecombrang, Ayam Rica, Buntut Balado, Oseng toge kucai, and Ikan jambal. The rice is flavorful and smell quite strong. It tastes good. The balado and rica tasted so spicy. The ikan jambal pieces tated good and suitable to eat it with warm Kecombrang Rice. My favorite!

LRM_EXPORT_20200119_125415

The special drink they gave me to try is Atria Blush, freshly made from the blend of blueberry fruits, blueberry jam, vanilla ice cream, and yoghurt. Sweet and creamy, but not sour. So fresh! You must try because the blueberry fruits are fresh.

 

20-01-19-13-10-21-186_deco20-01-19-13-44-11-885_deco

Overall, I like the room and foods provided in Hotel Atria Serpong. The room is very good, the service is good, and their Indonesia food is the best. Rich of taste and spices. Don’t forget to try their signature menus!

.

ENJOY YOUR DAY ♥

Contact for endorsement and food tasting via my email

jessicasisy@gmail.com

More food posts on my Instagram account (IG posts and IG story)

You can see my reviews on Zomato

.

You can visit my page on Pergikuliner :

https://pergikuliner.com/jessica_sisy

.

.

Atria Hotel Gading Serpong

Peta Atria Hotel Gading Serpong

Address: Jl. Gading Serpong Boulevard No.Kav 2, Pakulonan Bar., Kec. Klp. Dua, Tangerang, Banten 15810

Telephone: (021) 29215999
WIFI          : YES
PRICE        : Hotel room starts from IDR 650k

Magnolia Tea House, Serpong

Magnolia Floral & Tea House Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato
Hello beauty lovers! Kali ini gw berkesempatan mengikuti workshop ebrsama Adelle Jewellery yg collab dengan Magnolia Flower di Serpong. Lokasinya di deretan ruko Sumarecon Mal Serpong. Tempatnya kecil, terdiri dari 2 lantai. Lantai atasnya gudang, sedangkan lantai bawah untuk workshop dan flower market. Walaupun kecil, tempatnya peaceful bgt dan pas untuk workshop.

2018-07-21-15-49-04-01.jpeg

2018-07-21-15-31-49.jpg

What we make

Tempatnya cantik, so warm, dan hanya bisa untuk 10-12 orang saja. Workshopnya start from 100k. Kami membuat kartu ucapan yg di depannya kami tempelkan buket bunga mini yg kami rancang sendiri. Pilihan bunganya banyak macam dan hampir semuanya import. Workshopnya bisa juga di luar flower housenya, misal berkumpul di suatu cafe minimum 8 orang. Nanti instructornya akan membawakan bunga-bunga untuk workshopnya. Workshopnya bisa berupa membuat buket bunga besar, kartu ucapan, ataupun wax. Seru banget loh! Harganya juga terjangkau.

1.jpg

2.jpg

Flower Wax

5.jpg
Untuk tehnya, gw pilih Honey Berry Sweet yg harum buah dan bunga, rasanya juga manis dan sedikiiitt asam. A perfect combination! Di sini tidak menjual makanan, hanya organic tea dari herbs dan flower saja. Namun, kamu boleh membawa makanan dari luar ya.

 

 

2018-07-21-12-14-39.jpg

3.jpg

2018-07-21-13-24-14.jpg

AMBIENCE

18-07-21-19-34-25-959_deco.jpg

IMG-20180721-WA0011.jpg

2018-07-21-14-11-23-01.jpeg

You can try this new experience as a lady with your friends and sipping a cup of English tea ♥

.

.

.

.

.

ENJOY YOUR DAY ♥

Contact for endorsement and food tasting via my email

jessicasisy@gmail.com

Let’s eat! More food posts on my Instagram account (IG posts and IG story)

You can visit my page on Pergikuliner :

.

Magnolia Dried Flower

Map of Magnolia Dried Flower

 

 

Le’Mangano, Alam Sutra

Le' Mangano Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

 

DSCF5967.JPG
Hello food lovers! Kali ini gw jalan2 ke daerah Tangerang dan cobain salah satu restoran baru di area Flavor Bliss, Alam Sutra. Le’Mangano terletak di dekat ‘pintu’ masuk (tempat ambil karcis parkir) di Flavor Bliss. Kalo ga salah ini dulunya Warung Rawit. Tempatnya bagus, terdiri dari 2 lantai dan luas.

DSCF5891.JPG

Lantai 1

Lantai 1 terbagi menjadi area non-smoking (ber-AC di dalam ruang kaca) dan smoking area (terbuka menikmati udara segar).

DSCF5887.JPG

Non-smoking area lantai 1

DSCF5890.JPG

Smoking area lantai 1

18-03-19-00-04-24-209_deco

Lantai 2 nya sama seperti lantai 1 nya: ada yg terbuka dan ada juga yg di dalam ruangan. Interiornya minimalis, monochrome, dan simple. Ada lukisan dinding juga.

DSCF5896.JPG

Lantai 2

Suasananya tenang, nyaman, dan cocok buat makan bareng keluarga, kumpul-kumpul arisan, maupun merayakan ulang tahun. Pas gw berkunjung sih rame ya. Pas selesai makan pun masih banyak meja yg makan.

18-03-18-23-42-18-208_deco

DSCF5889.JPG

The painting

Makanan di Le’Mangano memang Indonesian food semua dengan menu andalannya: Gulai Kepala kakap! Gw review satu per satu masakan yg gw order ya:

2018_0316_12441200-01.jpeg

Gulai Kepala kakap (88k / 500 gram*)

DSCF6011.JPG
Gulainya kental, gurih, dan mayan mantep. Ada daun dan rempah yg bikin gulainya harum dan  ga amis. Kepala kakapnya ada 2 dan besar! Dagingnya banyak dan ga amis sedikit pun!. Gw bisa makan banyak nih, secara gw ga bisa makan ikan kalo amis. Ini ga amis, jadi gw bisa menyantap dengan nikmat, pake nasi merah panas-panas. Oh ya, gulai kakapnya diskon 35% loh! *Dari harga IDR 135k, kamu cukup bayar IDR 88k untuk menikmati 500 gram kepala kakap ini. Mantep!

Oseng Jantung Pisang Teri (28k)

DSCF5928.JPG
Ini pertama kalinya makan jantung pisang yang sehat buat jantung. Rasanya enak, ga pahit, miirp bumbu pecel tapi pedas karena ada terasinya. Aroma sedap, menggoda banget. Enak banget dimakan pakai nasi panas dan kuah gulai.

Tahu & tempe penyet (13k / porsi)

DSCF5962.JPG
Satu porsi tahu isi 2 pcs dan satu porsi tempe juga isi 2 pcs. Gabisa dicampur. Sambelnya pedes! mantep. Tahunya enak, ga asem. Tempenya juga garing dan empuk di dalamnya. Ga asem juga. mantep banget deh pake sambelnya.

Ayam goreng belacan (52k)

DSCF5940.JPG
Ayamnya kecil-kecil, direndam dengan air dan bumbu belacan, makanya warnanya merah. Dagingnya empuk di dalam dan garing di luar. Ditaburi kremes dan dicocol sambel terasinya. Enaaakk!

Bakwan Jagung (23k / 3 pcs)

DSCF5957.JPG
My favorite! Bakwannya nagih. Awalnya pesan 1 porsi (isi 3 pcs). Bakwannya lebar dan agak tipis. Pas dimakan enak abnget! Renyah, empuk, dan gurih. Bikin nagih deh. Makanya nambah jadi 2 porsi! 

Kopi Susu Panas (19k)

DSCF5971.JPG
Proses pembuatan kopinya seperti cappucino, tetapi pakai susu kental manis. kopi susu khas Indonesia nih. Bagian atas kopinya dan bagian bawah susu kental manis. Kalo mau cobain kopinya, jangan diaduk dulu. Pas diminum, kopinya di agak pahit dan tidak asam. Pas diaduk dengan susu kental manisnya, otomatis jadi manis dan lebih bold. Lebih milky dan rich tapi kemanisan buat gw. Kalo mau pesan, minta dikurangi aja susu kental manisnya.

Overall, puas banget makan di Le’Mangano. Rasanya enak, servicenya cepat, harganya masih pas di kantong kok. Malah ada diskon! Tempatnya pewe banget, tenang, dan bisa menikmati makanan sambil ngobrol bareng teman/keluarga.
Selamat mencoba!

.

.

.

ENJOY YOUR DAY ♥

Contact for endorsement and food tasting via my email

jessicasisy@gmail.com

Let’s eat! More food posts on my Instagram account (IG posts and IG story)

You can visit my page on Pergikuliner :

.
.

Le’ Mangano

Map of Le' Mangano
Address: Flavor Bliss, Jl. Alam Sutera Boulevard, Serpong Utara, Tangerang 
Hours    : MON-SUN 7 AM – 10 PM
WIFI   : YES
PRICE  : IDR 100k – 200k/person

18-03-19-00-04-24-209_deco.jpg

The First Martabak Lapis in Indonesia

Martabux Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

Hello fellas! Today I was invited to a Food Tasting Table by The Martabux. It sells martabak as the main menu and was opened since March 2016 (still new). Located at the food court of Supermal Karawaci (Makan Sutera Food court), Supermal Lippo Karawaci Lantai 3, Martabux has been the first one to invent Martabak Lapis. Each layer of the martabak has different flavor. For example, the one that I ordered called Green Tea Durian Cheese.. The first layer was durian, second layer was durian, and the upper layer tasted oreo and durian. The martabak had both green tea and oreo cake. The taste was unique. The aroma was durian, but the green tea and cheese were dominant. Such a creative idea =D

20161203_124525-01.jpeg

Green Tea Durian Cheese Martabak (110k)

The other menu that I tasted was Martabak Telor Beef Bolognese Mozarella Cheese. It was soooo delicious! The smell was tomato bolognese sauce, the taste was like you eat pepperoni pizza, the texture was so crispy, and look at the generous mozarella. The cheese melted on top of the martabak telor and made the martabak creamier *guilty pleasure* One is never enough!!

20161203_133447.jpg

20161203_133528.jpg

The drink that I ordered was Passion mango tea and Rock Mocca Hazelnut Coffee.

20161203_131451.jpg

Rock Mocca Hazelnut (25k)

The coffee was good since it was like latte, no bitter taste. For those who are coffee lover, I think the coffee was less concentrated and the coffee was not strong (that’s why I like it!). The coffee was the cold-brew type (brewing with cold water) for 12 hours. The aroma was not as strong as the cold-brew coffee. However, me lovin it!

20161203_123636.jpg

Passion Mango Tea (22k)

The tea was quiet good although the markisa syrup was stronger and sweeter. Fresh, sweet, and unique since the tea was filled with Popping bubbles with mango flavor. The bubbles directly popped on your tongue. Like a gastronomic food.

Overall, I was satisfied and thankful to be invited to the food tasting. Come and try Martabux to fulfill your hunger! Happy eating =D

16-12-03-14-39-04-129_deco.jpg

from left to right : Lucy (co-owner), Me, and Irwan (owner)