Blue Jasmine, Jakarta

Blue Jasmine Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

Hello food lovers! Kali ini gw cobain menu Ramadhan di Blue Jasmine, Jakarta Selatan. Food tasting untuk menu Ramadhan nih karena sebentar lagi bulan puasa akan tiba. yuk intip menunya satu per satu!

Berdiri sejak 13 Desember 2015, Blue Jasmine memang spesialis di masakan Indonesia dengan sentuhan kemewahan di setiap presentasi makanannya. Tempatnya di Maja House lantai dasar. Cukup besar untuk mengadakan event seperti birthday, bridal shower, baby shower, bahkan wedding! Dekorasinya cantik, dengan sentuhan warna putih dan biru. Yg menjadi ciri khas adalah bunga hydrangea biru dan putih yang menghiasi meja di restoran ini. So pretty!

DSCF9146ed.jpg

DSCF9149ed.jpg

DSCF9151ed.jpg

Mengangkat masakan Indonesia yang enak dan beragam, Blue Jasmine memang membuat menu Ramadhan tersebut dari masakan daerah favorite seperti Ayam Taliwang dan Sate Lilit. Enak-enak loh! Tersedia dari appetizer, soup, main course, drinks, hingga dessert. Semuanya enak! Range harga mulai dari IDR 850k-3000k. Pilihan paket mulai dari 4 pax hingga 40 pax.

LRM_EXPORT_20180419_164711.jpg

FOOD MENU

2018_0419_12285400-01.jpeg

Ayam Taliwang

2018_0419_11420400-01.jpeg

2018_0419_11485800-01.jpeg

Ayamnya enak karena bumbunya meresap ke ayamnya. Gurih, pedas, dan nikmat dimakan pake aneka macam sambal yg pedas! Pake nasi putih pans-panas, rasanya enak banget!

Karedok

2018_0419_11452600-01.jpeg

Ini semacam gado-gado, tapi sayurannya mentah. Tenang aja, semua sayurannya udah dicuci bersih sehingga bebas dari kuman penyakit. Bumbu karedoknya enak dan pas banget sama sayurannya. So fresh!

Sate Lilit Bunga Telang

2018_0419_11521500-01.jpeg

Ini dia menu favorit gw! Sate lilitnya isi udang ayam gitu. Enak! Makan 1 tuh ga cukup. Dagingnya lembut, tapi kulitnya crispy. Mirip tempura tp lebih gendut2 dan ga banyak crumbles-nya.

Salad Buah Manado

2018_0419_11545500-01.jpeg

Presentasinya beneran cantik dengan aneka warna pink buah naga, hijau daun, dan biru dari bunga. Manis, agak asem, dan creamy. Cocok buat appetizer buka puasa.

Ayam Goreng Belacan

2018_0419_11412000-01.jpeg

Ayam gorengnya enak dan agak pedes karena dibuat dgn bumbu belacan. Rasanya gurih, meaty, dan enak dimakan pake cocolan sambel.

Sop iga Konro

2018_0419_11434900-01.jpeg

Buat para penggermar sop daging, cobain deh sop konro-nya. Meaty, beefy, soupy, gurih, dagingnya empuk. Enak!

Kerabu Mangga Manis Pedas

2018_0419_11460700-01.jpeg

Ikannya cukup besar, crispy, dan rasanya asam manis. Digoreng pake tepung ikannya. Saus mangganya juga enak.

Untuk dessertnya ada es campur/es shanghai/es cendol yg manis dan bikin nagih. Abis makan yg asin gurih, pas banget deh makan yg dingin manis.

Harga paketnya sebagai berikut :

– Paket Bali                     : IDR 1500k (6 pax)
– Paket Nusantara 1     :  IDR 2500k (10 pax)
– Paket Nusantara 2     : IDR 3000k (10 pax)
– Paket Sumatera          : IDR 850k (4 pax)
– Paket Sulawesi            : IDR 1000k (4 pax)
– Paket Jawa                   : IDR 1250k (6 pax)
Yuk buruan reserve buat bukber nanti. Jadi, pas event bukber kalian udah dapat tempat duduk di spot yg cantik buat foto2.
Selamat mencoba!

DON’T FORGET TO VISIT SOCIOLLA.COM AND GET MORE DISCOUNT AND FREE DELIVER WITH MY PROMO CODE SBNLAF8Z !

.

,

.

.

ENJOY YOUR DAY ♥

Contact for endorsement and food tasting via my email

jessicasisy@gmail.com

Let’s eat! More food posts on my Instagram account (IG posts and IG story) @JESSICA_SISY

You can visit my page on Pergikuliner :

.

BLUE JASMINE

Map of BLUE JASMINE

Address: THE MAJA, Jl. Kyai Maja No.39, RT.12/RW.2, Gunung, Kby. Baru, Kota Jakarta Selatan, Daerah Khusus Ibukota Jakarta 12120
Hours: 11 AM – 10 PM
WIFI   : YES
PRICE: > IDR 200k/pax

Enmaru, Thamrin

Enmaru Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

 

1518264597809.jpg

IMG_20180210_193822_564.jpg

DSCF3306

Hello sushi lovers! Kali ini diinvite sama Pergikuliner dalam acara Pergikuliner Alpha yang ke-2 edisi Valentine. Buat yang belum tahu Pergikuliner itu apa, yuk klik link Pergikuliner nya. Jadi, ini semaca m food app yang paling lengkap untuk cari informasi alamat, no telepon, dan menu kuliner enak di Jakarta, Bogor, Depok, Tangerang, Bekasi, Bandung, dan Surabaya, Indonesia. Paling update deh kalo ada restoran/cafe baru. yuk intip review gw di https://pergikuliner.com/jessica_sisy

Back to Enmaru, lokasinya di lantai 46 The Plaza Office Tower, selantai dengan Altitude Grill. Tempatnya minimalis, elegant, bagus, dan kamu bisa melihat kota Jakarta dari jendelanya yang besar. Kalo siang bagus untuk foto dan kalo malam juga bagus karena bisa melihat view kota Jakarta yan gindah di malam hari. Untuk tempatnya bisa menampung sekitar 100 orang dna ada juga 2 ruang VIP. Kalo untuk OOTD memang kurang bagus ya, tapi kamu bisa foto di Altitude kok 

2018_0210_14024600-01.jpeg

DSCF3246.JPG

DSCF3389

2018_0210_12524300-01.jpeg
Di Enmaru ada set menu dan ada juga all you can eat – sistemnya by order, bukan buffet/prasmanan yang mabil sendiri. Jadi, kamu pesan makanan yang ada di menu, boleh aja semuanya asal dihabiskan ya. All you can eat nya hanya ada di hari Sabtu, Minggu, dan public holiday mulai pk 12.00 – 14.30 WIB (last order). Servie di sini awalnya cepat, tapi karena all table dibooked (full capacisty), jadinya mereka kewalahan dan makanan yang keluar tidak sesuai pesanan. Ada juga makanan yang nyasar di meja lain. Need to improve their service.

Mejaku cukup banyak memesan sushi, sashimi, kushyiaki, dan appetizer.
Minumnya free flow ocha. Presentasi untuk hampir setiap makanannya cantik untuk difoto, seneng deh!

DSCF3275

DSCF3357

DSCF3351

Makanan yang gw coba, antara lain :

Foie Gras Chawan Mushi 

DSCF3287
Chawan mushi-nya kecil, imut, dna enak! Ga amis telur maupun foie gras padahal gw bisa mual kalo makan yang amis. Sausnya enak karena gurih, manis, dan pas banget. Tekstur telurnya mirip custard pudding. Must try!
Chawan mushi disini beda sama chawan mushi yg pernah gw coba. Chawan mushi 2.

Wagyu Risotto 

DSCF3400
Penampilannya simple dengan potongan wagyu di atasnya. Rasanya agak manis, not so good for me. Wagyu nya empuk dan enak.

Ebi Tempura dan Ebi Mayo

DSCF3253

DSCF3372
Kita pesan ebi tempura dan ebi tempura dengan saus mayo. Gw lebih suka ebi tempura original walaupun sausnya plain. Yang ebi mayo enak, tapi biasa sih. Mirip udang mayonnaise.

Unagi Gohan tanpa Gohan (tanpa nasi)

2018_0210_14113800-01
Menu ini custom, harusnya unagi-nya disajikan dengan nasi putih. Karena udah pada mulai kenyang, jadi kita order tanpa nasi. Unaginya enak banget! Crispy, ga amis, dan sausnya manis gurih enak.

Wagyu Tongue Kushiyaki 

2018_0210_12575300-01
Gw cobain lidah sapi untuk pertama kalinya (alergi sapi nih!) karena penasaran pada bilang enak. Benera enak! Dagingnya empuk dan ga bau beefy seperti daging sapi pada umumnya.

Tori Momo Kushiyaki 3 kinds of Moriwase 

DSCF3365.JPG
Sausnya kurang enak walaupun dagingnya ayamnya cukup enak. Gw paling suka yg spicy miso dari 3 jenis saus : Negi Shio, Basil, dan Spicy Miso.

Unagi Cheese Tempura Roll

DSCF3318.JPG
Sushinya di-deep fried, makanya mantep! Unaginya crispy dan cheesenya berasa.

Unagi Tempura & Cheese Ika Sumi Roll

2018_0210_13010700-01.jpegPenampilannya unik karena sushinya warna hitam. Cream cheesenya kurang berasa, tapi overall lumayan enak.

Tori Tsukune Kushiyaki 3 Kinds of Moriwase 

DSCF3382 - Copy.JPG
Baso tusuk dengan saus cheese, tare, dan spicy mayo. Gw paling suka spicy mayo, tapi overall biasa aja sih.

Aburi Salmon Spicy Roll 

DSCF3387.JPG
Enak! Sushinya kecil tapi aburi salmonnya banyak.

Sashimi 3 Kinds of Moriwase

2018_0210_13162300-01.jpeg

2018_0210_12482400-01.jpeg

2018_0210_13132800-02.jpeg
Presentasinya cantik semua (ada yang di big plate maupun di boat) dengan dry ice yang bikin looksnya mewah. Sashimi-nya fresh semua, empuk, dan ga amis. Recommended!

Tofu Salad 

DSCF3381.JPG
Tofu nya lembut & enak. Wakame saladnya enak dan gurih. Seger! Porsinya juga banyak.

Buta Bara Kushiyaki 3 Kinds of Moriwase

DSCF3384.JPG
Babinya enak tapi berlemak. Aromanya harum dan bikin laper. Tingkat kematangan babinya OK, dagingnya empuk, dan sausnya enak semua. Must try!

Small Japanese Soba dan Udon (cold/hot)

DSCF3298.JPG
Sobanya enak dan kuah dashinya light. Enak dan agak manis kuahnya. Kalo yg udon, kuahnya disiram panas-panas dari teko. Bagus buat difoto dan udonnya juga enak.

DSCF3337

Salmon Salad

2018_0210_13204300-01

Rasanya mirip Tofu Salad, tapi toppingnya salmon sashii fresh. So delicious, so fresh! I love all the salads!

Salmon Teriyaki

DSCF3391

Salmon-nya enak, saus teriyakinya pas. Perfect! Tapi jangan expect salmon skinnya crispy seperti chipsnya soalnya ini di-grill, jadi ga mungkin crispy.

Maguro Shouga Yaki

DSCF3301.JPG

Stir-fried tuna dnegna ginger sauce. Enak dan ga amis. Dagingnya empuk dan sausnya bikin nagih! Must try!

Sebenarnya, masih banyak menu lain yang gw coba, tapi yang membekas di lidah gw adalah 16 menu di atas. Overall, tempat ini termasuk ok untuk all you can eat seharga 400k++ karena menunya premium quality. Makan di sini sepuasnya dengan kualitas terbaik deh!

Terima kasih Pergikuliner!

.

.

.

ENJOY YOUR DAY ♥

Contact for endorsement and food tasting via my email

jessicasisy@gmail.com

Let’s eat! More food posts on my Instagram account (IG posts and IG story)

You can visit my page on Pergikuliner :

.
.

Enmaru Japanese Restaurant

Map of Enmaru Japanese Restaurant
Address: The Plaza Office Tower Lantai 46, Jalan M.H. Thamrin No.28 – 30, RT.9/RW.5, Gondangdia, Menteng, RT.9/RW.5, Gondangdia, Menteng, Kota Jakarta Pusat, Daerah Khusus Ibukota Jakarta 10350
Hours :
SUN – THU : 12 – 10.30 PM
FRI – SAT    : 12 – 11 PM
WIFI   : YES
PRICE : IDR 400k++/person

Green Door Kitchen, Kelapa Gading

Green Door Kitchen Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

Happy Christmas for all who celebrate it

DSCF0879.JPG

DSCF0864

On the day of Christmas, my friends and I celebrate this wonderful day at The green Door Kitchen. It is located at the back side of Hotel Santika in Mahaka Square. You can spot the cafe by the colour of the door : green!

17-12-25-20-03-59-906_deco

White Dress from This Is April

 

It is a small cafe with simple decoration, minimalist, warm, and pretty. Since I like to celebrate Christmas with my close friends, I choose this small place. We sat next to the window and door. This is the best spot for me to do the food photo shoot. The sunlight shines perfectly at 3-4 pm. So, make sure you do a reservation min. one day before you come to this cafe to get this perfect spot. There are also OOTD spot in this cafe as seen on my instagram and some selebgrams.

DSCF0837.JPG

DSCF0845

DSCF0875.JPG

DSCF0886

DRINKS

For the drink, we ordered flavoured hot tea since we are tea lovers.

2017_1225_13404400-01.jpeg

From left to right: Namaste, Cherry Blossom, and Honey Berry Sweet

Honey berry sweet (35k)
For you who like sweet aroma, you should try this. The sweet and a bit sour taste will make you feel come. I like this tea and usually I order this honey berry tea at other cafes as well.
Namaste (35k)
This orange-brown coloured tea has minty aroma. Suitable for people who has cold. If you like mint, you can try this tea.
Cherry Blossom (35k)
This is also one of my favorite. The sweet-floral note is my favorite thing of this tea. Maybe some people could not differentiate between cherry blossom and honey berry sweet. If you like the smell of flower, you should try cherry blossom. However, if you like the sweet taste of tea, then you should go for honey berry.

FOOD

2017_1225_13442000-01.jpeg

2017_1225_13424800-01.jpeg
As for the food, these are what we ordered (almost all presentation are beautiful and I just let myself took all the beautiful photos).

Green Door Big Breakfast (non-halal, 120k)

2017_1225_13433200-01.jpeg
Consisted of pork sausage and pork bacon, grain & seed bread (1 sliced), scrambled egg, sauteed mushrooms, and salad. For me, the portion is quite small, not big as it is written on the menu. So, don’t worry if you want to order this dish. The taste is so-so, nothing special, except for the yummy pork sausage.

Triple Cheese Sandwich (70k)

DSCF0808.JPG
There are 3 types of cheese in this plate : Swiss Cheese, Red Cheddar, and Yellow Cheddar. If you are a cheese lover, then you should try this. The cheese are quite good. The portion is actually small, but it could fulfill your hunger.

Smoked Salmon and Bagel (90k)

2017_1225_13400300-01.jpeg

IMG_20171225_172122_609-01-01
The bagel is so hard since I couldn’t cut it with my small knife. So, i asked the waiter to cut it with bigger knife. The salmon was good and the veggie tasted good with the sesame oil. The smell is tempting.

DSCF0885.JPG
Overall, the price is quite expensive for those small dishes. The taste of the dishes is good, but not addicted. The service is not as fast as any other cafes. For me, it only sells the pretty place. However, if you are curious why this place is quite popular, then you must go. This place is also suitable for bridal shower, birthday, and special events.

2017_1225_13150300-01.jpeg

Happy Christmas!

.

.

ENJOY YOUR DAY ♥

Contact for endorsement and food tasting via my email

jessicasisy@gmail.com

Let’s eat! More food posts on my Instagram account (IG posts and IG story)

You can visit my page on Pergikuliner :

.
.

The Green Door Kitchen

Map of The Green Door Kitchen
Located in: Mahaka Square
Address: Mahaka Square Kelapa Gading (Sports Mall), Jl. Raya Kelapa Nias Blok HF 3 Unit B 18-23 Lt. Dasar, (accross outdoor basketball courts), RT.8/RW.6, Klp. Gading Bar., Klp. Gading, Kelapa Gading Barat, Daerah Khusus Ibukota Jakarta 14240
Hours : 7 AM – 9 PM
WIFI   : YES
PRICE : IDR 150-200k/person

 

Bottega Ristorante, SCBD

Bottega Ristorante Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

DSCF9906.JPG

Outdoor : Smoking area

Christmas is coming! Have you chosen a right place to celebrate Christmas with your loved ones? If not, then you should go to Bottega Ristorante. This place is beautiful, homey-like atmosphere, and elegant. For me and my friends, we choose Bottega to celebrate Christmas.

2017_1216_13561400-2.jpg
Bottega Ristorante was in Kuningan and now, reopening again with a new concept and new menu. The decoration is quite similar with the former place, but it’s wider and more elegant. The dim light makes this place feel romantic, homey, and cozy. We choose the back side (besides the bathroom and kitchen) because this place is more private and suitable for 8-10 persons.

2017_1216_13571500-1.jpg

DSCF9882.JPG

Indoor : Non-smoking area

The dining area looks like at our pantry at home. The decoration of Christmas is beautiful and many spots for OOTD photoshoot. There are outdoor area for smoking and indoor area  for non-smoking. Both are beautifully decorated.

DSCF9883

DSCF9887.JPG

IMG_20171216_231923_567.jpg

The service is excellent. The waitress and waiter are so nice and helpful. They treated customers like a king and queen. Here are some OOTD photos at Bottega Ristorante.

LRM_EXPORT_20171217_124116.jpg

2017_1216_13584500-01.jpeg

2017_1216_13495100-01.jpeg

Kibo Cheesecake which is popular with the melted japanese cheese cake, has launched their new flavor: STRAWBERRY CHEESE! The sweet, sour fruit makes this Christmas become perfect! So fresh, cheesy, and be addicted! Must try guys!

2017_1216_14270900.jpg

2017_1216_14304000-01.jpeg

NEW! STRAWBERRY CHEESE

You can go to their nearest outlets at PIK Avenue, Kota Kasablanka Mall, and Grand Indonesia. Check out their Instagram @kibocheese for more information.

FOOD & DESSERT

Seared Salmon with Romesco (185k)

DSCF9986.JPGIt’s a Norwegian Salmon served with seasonal vegetables. The appearance looks beautiful and tempting. For me, the salmon is perfectly cooked, tender, not fishy at all. One portion is enough, not too small.

Bistecca Fiorentina (135k/100 gram)

2017_1216_14010400-01.jpeg
The presentation is good and simple. For me, the beef steak is well-seasoned, but the taste is below my expectation. The texture of the meat is not tender, quite hard, although it’s medium rare.

Braised Pork Belly (127k)

2017_1216_14014000-01.jpeg
MUST TRY! The oriental sauce tasted perfect with the crispy-tender pork belly.So delicious! The baby potatoes are sweet and well-seasoned.

Bakmi Truffle (149k)

DSCF0055.JPG
Must Try! The appearance is simple, but you could smell the tasty truffle sauce! The noodle is like’bakmi’, chinese-style noodle with chewy texture. Surprisingly, this chinese noodle taste soooo delicious with the western-style truffle sauce which is creamy.

Sweet Potato Gnocchi with Pesto & Chicken (109k)

DSCF0015.JPG
The portion is quite big for one person. The gnocchi is cooked with pesto sauce. The texture is not as chewy as I thought. It’s lie eating glutinous rice. Somehow I like it, but my friends don’t. So, it depends on your taste palate.

Bacon Mac & Cheese (Beef / pork) (116k)

DSCF0003.JPG

DSCF0004.JPG
The portion seems small, but it’s better to share with 1-2 persons since the creamy cheese sauce is too much for 1 person. Actually, the creamy cheese sauce is good, but it’s too much to finish all at one whole portion.

Tiramisu (78k)

DSCF0037.JPG
The pretty tiramisu cake is perfect for Chritsmas dessert! The coffee taste balances the sweet-creamy taste of the cake. Sweet and tasty!

DSCF9899.JPG

IMG_20171216_231923_572.jpg

Overall, we like the food and service at Bottega. The place is also good for celebrating special event such as birthday, bridal shower, romantic dinner, Christmas, and many more. The price of the F&B is quite pricey, but worth it for us. The warm service from this restaurant feels like we are eating at home.
Happy Christmas!

.

.

ENJOY YOUR DAY ♥

Contact for endorsement and food tasting via my email

jessicasisy@gmail.com

Let’s eat! More food posts on my Instagram account (IG posts and IG story)

You can visit my page on Pergikuliner :

.

Bottega Ristorante

Map of Bottega Ristorante
Address: Fairground Building SCBD, Jl. Jend Sudirman Kav. 52-53 Lot. 14, Senayan, Kebayoran Baru, RT.5/RW.3, RT.5/RW.3, Senayan, Kby. Baru, Kota Jakarta Selatan, Daerah Khusus Ibukota Jakarta 12190
Hours: MON-SUN 10 AM- 10 PM
Phone: (021) 51402266 (reservation is needed)
PRICE : IDR 200k+/person
WIFI   : YES

Warunk Upnormal

Warunk Upnormal Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

LRM_EXPORT_20171021_221032.jpg

Hello Indomie lovers! Indomie memang menjadi favorite penduduk Indonesia, mulai dari kalangan mengenah ke bawah hingga kalangan atas; mulai dari anak kecil hingga dewasa. Kini, Indomie dijual oleh berbagai pedagang kaki lima hingga cafe. Indomie kekinian juga menjadi populer di social media, mulai dari Indomie pedas dengan level bertingkat hingga Indomie dengan berbagai topping menarik.
Salah satu cafe kekinian yang menyajikan Indomie sebagai menu utamanya adalah Warunk Upnormal.

DSCF6999.JPG
Awalnya, Warunk Upnormal merupakan sebuah cafe berkonsep warung Indomie untuk kalangan muda yang demen nongkrong sambil ngopi dan ngemil. Cafenya selalu ramai dikunjungi oleh para mahasiswa, terutama saat weekend. Sekarang, franchise Warunk Upnormal sudah merambah ke Jakarta dan Tangerang. Semua Warunk Upnormal didesign ala anak muda : minimalist, artistic, dan ada smoking area di open space. Tempatnya cozy, agak gelap (remang2), dan bersih.

DSCF6989.JPG

Di cabang Kelapa Gading, Warunk Upnormal cukup besar, gabungan dari 2 ruko, dan ada 2 lantai. Lantai 1 khusus non-smoking dan lantai 2 khusus smoking area dan private room. Semua dindingnya didekor dengna gambar dan quotes.

DSCF6991.JPG

DSCF6992.JPG
Tidak hanya Indomie, Warunk Upnormal juga menyediakan berbagai cemilan menarik dan juga dessert.

DSCF7027-01.jpeg

Indomie Upnromal (18.5k)

DSCF7029.JPG

LRM_EXPORT_20171021_220823-02.jpeg
Ini nih signature dish dari Warunk Upnormal. Indomie kuahnya dikasih racikan bumbu khusus, susu cair, dan sedikit margarin biar kuahnya gurih dan nagih seperti itu. Toppingnya smoked beef yang katanya dibuat sendiri oleh owner Warunk Upnormal-nya. Must try!

Indomie Goreng Telur Asin (23.5k)

IMG_20171020_221659_118.jpg

Salted Egg emang lagi hype ya dan tentunya Indomie pas banget dimasak dengan telur asin. Rasnaya creamy, buttery, dan telor asinnya juga harum. Toppingnya pakai smoked beef. Lumayan nih buat supper.

Cireng Pandawa with Special Sauce (27.5k)

LRM_EXPORT_20171020_225426.jpg
Gw suka banget pesen cireng ini tiap kali ke Warunk Upnormal! Cireng memang selalu enak, gurih, garing, dan bikin nagih. Apalagi ditambah saus pedes (mirip saus pempek), enak banget! Cobain ya!

Roti Bakar Nutella (21.5k)

DSCF7021.JPG
Roti bakar di sini gede loh! Ada 2 lembar roti bakar yang dilapisi Nutella. Kalo baut 1 orang sih eneg ya menurut gw, pasnya buat disharing 2-3 orang.

Roti Bakar Coklat Keju (17.5k)

DSCF7019.JPG

Roti bakarnya ada 2 lembar, yang 1 diolesi margarine + meses dan yang lainnya diolesi margarin + keju parut. Menurut gw, makan ini ga terlalu eneg karena kejunya lebih asin. Satu porsi bisa untuk 2-3 orang.

Avocado with Mango Pudding (30 k + 5k pudding)

LRM_EXPORT_20171021_220618-01.jpeg

Gw selalu pesen avocado karena gw suka banget alpukat kerok. Toppingnya bisa kamu pilih sesukamu. Gw pilih mango pudding yang lagi hype. Ternyata, rasanya biasa aja 😦 Agak kecewa sih, tapi gw kenyang makan 1 porsi avocado ini. Enaknya, dessert ini ga terlalu manis dan pas banget buat gw yang ga terlalu suka manis.

Baso Sapi Bakar

DSCF7030-01.jpegSelain cireng, ada juga baso sapi bakar untuk cemilan sambil ngobrol dan main bareng temen. Honestly, menurut gw biasa aja sih basonya, tapi ya lumayan sih buat ganjel perut kalo kamu ga terlalu lapar.

Overall, Warunk Upnormal menyediakan tempat nongkrong kekinian untuk anak muda. Untuk makanan, cukup variatif, tapi rasanya so-so. Dessertnya lumayan enak. Place & ambience nya juga cukup OK untuk nongkrong lama-lama. Harganya agak pricey si tapi masih terjangkau kok. Selamat mencoba!

.

.

ENJOY YOUR DAY ♥

Contact for endorsement and food tasting via my email

jessicasisy@gmail.com

Let’s eat! More food posts on my Instagram account (IG posts and IG story)

You can visit my page on Pergikuliner :

.
.

Warunk Upnormal Kelapa Gading

Map of Warunk Upnormal Kelapa Gading

Address: Jl. Boulevard Blok PA II No. 11, Kelapa Gading, RT.3/RW.14, Pegangsaan Dua, Kelapa Gading, Jakarta Utara, DKI Jakarta 14240
Hours: 9 AM – 1 AM
Phone: (021) 4504445

How To Look Sophisticated With Simple Outfit

Hello fashion lovers! I just want to share about my fashion tips with simple outfit. You don’t have to wear skirt just to be fashionable and chic. Skirt will make you girly and feminine, depending of the model you wear. However, not of you like to wear skirt. So, I want to tell you tips of how to look sophisticated with simple outfit.

Wearing Outer

Outer will make you look more elegant and sophisticated without being to much. You can wear your favorite top with culotte pants and complete your look with the best outer.

17-09-10-19-12-56-294_deco-01.jpeg

LRM_EXPORT_20170910_213417.jpg

17-09-10-19-04-16-502_deco.jpg

Outer : Soecah

I wear the latest collection of Soecah from Catherine Soepadhi. You can directly go to the website HERE. The outer looks simple, but so stunning.  It can bring your look to the next level. You can try this look for your special occasion and for socialite gathering.

Wear your Comfy Culotte Pants

Culotte pants can be the best option to complete your look. The pant is so simple, but it can make you look taller. Just buy a pair of monochrome culotte pants. You don’t have to buy the expensive one, just buy the comfiest pants via online shops. There are so many choices of pants. Tips: do not wear printed pants if you have ‘chubby’ legs. It will make your legs even bigger.

2017_0817_15342000-01.jpeg

17-08-12-12-04-59-181_deco.jpg

 

Wear Your Simple Dress or Jumpsuit

DSCF9310.JPG

Melanie Jumpsuit

17-09-10-19-09-45-997_deco-01.jpeg

Dress : ThisIsApril

Wearing the simplest dress will make you effortlessly beautiful in simplicity. Choose the simplest design for ‘natural’ look. You can also wear jumpsuit (with long bottom) to make you more elegant. My beautiful sabrina lace dress is from This Is April, a local brand with premium quality and affordable price for young women.

Tips: choose monochrome colour for your dress and jumpsuit for classic look. Printed dress will make you look bigger, but for skinny-type of body, you are allowed to wear more bright and bold colours.

High Heels To Wrap Up Your Look

Give a girl the right shoes and she can conquer the world.

For me, wearing high heels is a must! I’m not tall and I need my heels to cover up my height on my photos. If you don’t like wearing stilletos, then you can go for wefges. Wedges are comfier than any type of heels. This is my favorite wedges from Schutz Shoes. You will never go wrong with this pair of heels! So comfy and you can wear them for a whole day. Premium leather, elegant design, and light!

Image result for schutz shoes

2017_0812_09574600-01.jpeg

2017_0812_09535100-01.jpeg

Wedges: Schutz Shoes

 

ENJOY YOUR DAY ♥

Contact for endorsement and food tasting via my email

jessicasisy@gmail.com

Let’s eat! More food posts on my Instagram account (IG posts and IG story)

You can visit my page on Pergikuliner :

Pablo Cheese Cheese Ice Cream VS Ezo Cheesecake Camembert Ice Cream

Pablo Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

Hello dessert lovers! It’s been a while since I wrote my article about “Hokkaido Baked VS Hokkaido Baby Cheese Tarts”. If you have not read that article, you can directly click HERE. Hope you guys could decide which one is the best ♥

Now, I’m eager to compare the popular cheese ice cream between Pablo’s and Ezo’s.

2017_0424_16511700-01.jpeg

PABLO CHEESE TART’S ICE CREAM

Coming from Osaka, Japan, Pablo Cheese Tart has gained its popularity in South Korea, Taiwan, Thailand, Philippine, Singapore, and Indonesia. In Japan, the Pablo’s store in Shinsaibashi is always full of crowd from morning till noon. Good news for all people in Jakarta! You can taste the famous cheese tarts in 3 stores: Gandaria City Mall,  Neo Soho Mall, and Kelapa Gading Mall (the newest store). I hope Pablo would open a store in Malaysia, since I often go to that country.

Pablo has many menus besides the cheese tart, such as Frute and Soft Cheese Ice Cream. For the ice cream, they have 2 flavors : Cheese and Matcha Cheese. I have tried both of them. The cheese flavor is quite good, milky, creamy, cheesy, and bold. The texture of the ice cream is soft, but thick. When you eat it, you can taste the boldness of the cheese, creamy, and a little bit sour left behind (aftertaste). The ice cream is also not easy to melt.

For the matcha ice cream, the cheese flavor is more dominant than the matcha taste. The matcha tasted a little bit astringent and bold. So, it  can reduce the creaminess of the cheese. I like this flavor more than the original cheese flavor because I can eat one portion without feeling too much. The matcha and cheese flavor combined perfectly.

2017_0525_17231700-01.jpeg

Screenshot_20170629-211621-01.jpeg

Screenshot_20170629-211726-01.jpeg

EZO CHEESECAKE’S ICE CREAM

Ezo Cheesecake is come form Hokkaido, Japan. The small cheese cakes are filled with the cheese bomb on the bottom. There are many flavors for the cheese tarts, such as lemon yuzu, Nutella, Ovomaltine, Espresso, Matcha, etc. Ezo uses the ingredients imported form Japan for the baked goods. MAde form natural ingredient and baked fresh daily to bring out the best flavour available on the store shelves everyday. Now, you can visit Ezo’s store in PIK, Taman Anggrek Mall, and Kelapa Gading Mall, Jakarta.

Different from Pablo, Ezo Cheesecake has only one flavor of the ice cream. The Camembert ice cream from Ezo Cheesecake! Most of you have tried this one, I guess. The cheese tasted like immatured camembert cheese. The creamy and sour taste are left in your mouth. The ice cream is similar with Pablo’s. In terms of texture, the ice cream is also soft and thick. The taste are bold, milky, and creamy. The ice cream is filled inside the cone from top to the bottom. In affordable price, you can enjoy this tasty ice cream.

Screenshot_20170419-230601-01.jpeg

 

PABLO CHEESE TART’S VS EZO CHEESECAKE’S ICE CREAM

1. The Taste

We are comparing the original cheese ice cream from Pablo and the Camembert ice cream from Ezo. In terms of taste, both of them tasted like real cheese. For Ezo’s, it is more specific, which is the Camembert Cheese. As for Pablo’s, judging from the smell and taste, it is more likely Cheddar type (in my opinion).  Actually, both of the are really good and have similar taste.

Winner: It is a tie.

2. The Flavor variants

In terms of flavor variants, Pablo Cheese Tart wins over Ezo Cheese Cake. Pablo has original and matcha, while Ezo has only one flavor: the original flavor.

Winner: Pablo’s ice cream

3 The Price

As for the price, Ezo’s ice cream (IDR 20k) is cheaper than Pablo’s (IDR 35k). It’s almost half of the Pablo’s price.

Winner: Ezo’s ice cream

CONCLUSION: BOTH ARE GOOD! IT’S A TIE!

Overall, both of them are very good. The cheese ice cream is unique and made form fresh ingredients. However, I prefer to have Ezo’s Camembert ice cream since  it tasted lighter and could easily finish one portion. If you want to save more money, than choose Ezo’s ice cream. If you don’t care about the price of the food, then you can go for Pablo’s and try both flavors. It depends on your own perception. For economical reason, you can always choose the cheapier one with high quality.

ENJOY YOUR DAY ♥

Contact for endorsement and food tasting via my email

jessicasisy@gmail.com

Let’s eat! More food posts on my Instagram account (IG posts and IG story)

You can visit my page on Pergikuliner :

You can see my reviews on Zomato and Foody.id

.
.

Pablo Cheese Tart

1. Gandaria City Mall, Lt.Upper Ground, Jalan Sultan Iskandar Muda, Kebayoran Lama Utara, Kebayoran Lama, RT.10/RW.6, Kby. Lama Utara, Kby. Lama, Kota Jakarta Selatan, Daerah Khusus Ibukota Jakarta 12240
2. Neo SOHO Mall, Lantai Lower Ground, Jl. Letjen S. Parman,Tanjung Duren, Jakarta
3. Mal Kelapa Gading 5

Ezo Cheesecakes & Bakery

1. Pantai Indah Kapuk, Ruko Elang Laut Boulevard Blok D37, RT.3/RW.3, Kamal Muara, Penjaringan, Kota Jkt Utara, Daerah Khusus Ibukota Jakarta 14460
2. Mall taman anggrek 2nd floor unit D 12, RT.12/RW.1, Tj. Duren Sel., Grogol petamburan, Jakarta, Daerah Khusus Ibukota Jakarta 14470
3. Mall Klp. Gading, Jl. Boulevard Raya, RT.2/RW.18, Klp. Gading Tim., Klp. Gading, Jakarta, Daerah Khusus Ibukota Jakarta 14240

Ferris Wheel Sushi

2017_0626_14303100-01.jpeg

2017_0626_14304100-01.jpeg

2017_0626_14294900-01.jpeg

Hello sushi lovers! Sekarang makin banyak resto2 jepang yg menyajikan sushi dengan presentasi yg unik. Sebenarnya, gw bukan mau ke sini, melainkan ke sushi sebelahnya. Tpai akrena waiting listnya parah banget, gw makan di Teishoku dan gw gatau kalo ada sushi lucu di sini. Pas dateng tempatnya mayan spacious, cozy, dan adem! Tempanya tenang dan cocok buat makan bareng temen2 atua keluarga. Gw suka sih design interiornya yg ala Jepang dan ada lukisan Mt. Fuji di dekat meja kasir. Gw pesen beberapa menu, di antaranya:
1. Sashimi Salad: porsinya mayan banyak, salmon dan jelly fishnya enak, tpai sayurannya mentah banget. Gw ga suka sayuran mentah anyway.
2. Maguro sashimi: enak! Kenyal, cantik warnanya (pink!), dan ga amis. 1 porsi isi 5 pcs
3. Nigiri sushi (Ferris wheel)
Khusus nigiri sushi bisa disajikan dalam ferris wheel isi 6 atua 8 pcs. Jadi kamu cukup pesen 3 jenis nigiri (yg isi 2) sushi untuk isi 6 atau 4 jenis nigiri sushi (yg isi 2) utk isi 8. Gw cobain aburi salmon sushi, aburi salmon cheese, dan  maguro sushi. Aburi salmon cheesenya lumayan, sisanya biasa aja
4. Ishiyaki Don Salmon
Recommended! Semacem pepper rice yg disiram gurihnya. Menurut gw, ini meu yg paling enak karena nasinya gurih, salmonnya enak, dan semuanya balanced. Gw bakal pesen ini lagi kalo ke sini
5. Sukiyaki
Mini sukiyaki gitu, kuahnya kemanisan menurut gw dan temen2 gw. Isinya ada baso seafood, tofu, mushroom, enoki, dll. So-so lah rasanya
6. Okonomiyaki
Lumayan tebal okonomiyaki-nya. Gurih, manis, dan cukup enak sih buat gw.

Overall, Teishoku cukup oke untuk makan siang maupun dinner. Servicenya juga cepat. Ada promo 15% untuk setiap posting foto makanan di Teishoku loh! Buat yg penasaran, selamat mencoba!

Find my review on:

https://pergikuliner.com/restaurants/jakarta/teishoku-pantai-indah-kapuk

https://pergikuliner.com/jessica_sisy

https://www.zomato.com/jakarta/teishoku-japanese-restaurant-pantai-indah-kapuk

 

Teishoku Japanese Restaurant

Address

Ruko Garden House, Blok B No. 23, Jl. Pantai Indah KapukBouleverd, Pantai Indah Kapuk, Jakarta 14470

Phone number 021 21889061 ext:720

WIFI  : YES

PRICE : IDR 100k/person