The First Bobba Toast by O’delice Indonesia

Odelice Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

Ke sini krn penasaran sama French Toaast Bobba mereka dan kebetulan menang giveawaynya mereka. Gw juga sekalian cobain Unicorn Charcoal Lattenya yg cute abis. Tempatnya di deretan perumahan, sbeerang Rs Abdi Waluyo. Sebenarnya ini rumah tinggal yg bagian depannya dijadikan cafe.

LRM_EXPORT_20190901_231828
Dekornya simple, ala classic house gitu. Tempatnya terang dan bagus buat foto makanan. Gw cuma cobain 2 menu aja karena masih brunch time.

2019-08-31-12-03-56

French Toast Bobba

LRM_EXPORT_20190901_231419LRM_EXPORT_20190901_231654

Ada mozarella cheesenya di tengah dan brown sugar bobbanya enak. Kekenyalannya pas, harum, tp kurang rasa burnt sugar menurut gw. French toastnya enak, empuk dan soft. Fluffy gitu kalo dimakan panas2 karena mozarella cheesenya melted did alam toastnya.

Charcoal latte (39k)

LRM_EXPORT_20190902_223727

Lagi ada free unicorn, seharusnya nambah 15k kalo mau pake unicorn di lattenya. Basicnya oreo cookies & cream dan enak kok, ga eneg. Gemes abis dah si unicornnya.

LRM_EXPORT_20190901_231909

Overall, makan di sini enak buat brunch krn variasi menunya lbh coock buat brunck dan lunch sih. Tempatnya juga homey bgt dan bersih. Suka!
Selamat mencoba!

.

.

ENJOY YOUR DAY ♥

Contact for endorsement and food tasting via my email

jessicasisy@gmail.com

More food posts on my Instagram account (IG posts and IG story)

You can see my reviews on Zomato

.

You can visit my page on Pergikuliner :

https://pergikuliner.com/jessica_sisy

.

O’delice cafe

Map of O'delice cafe

Address: Jl. HOS. Cokroaminoto No.22, RT.3/RW.4, Gondangdia, Kec. Menteng, Kota Jakarta Pusat, Daerah Khusus Ibukota Jakarta 10350

Operation Hours: SUN – THU 7AM-8 PM  ; FRI 7 AM – 10 PM ;   SAT 10AM -10 PM
Telephone: 0816-1472-651
WIFI  : YES
PRICE: IDR 100k/person

 

 

 

 

BALUUN by HALUU World Jakarta

I was invited to see the sneak peek (so there were 2 spots that were not ready) of the most beautiful and the hypest exhibition at The Warehouse, Plaza Indonesia 5th floor : BALUUN BY HALUU WORLD! This is their 2nd exhibition in Jakarta. I did not go to their 1st exhibition, unfortunately. So, I came to their 2nd exhibition with “Balloon” for their theme.

story_1559823307508

 

Baluun by Haluu World has been open for public starting from 6th June until 25th August 2019. The ticket is available on spot or you can book via Traveloka (click it to directly buy the ticket) and enjoy 10% off by booking via Traveloka. The exhibition opens from 10 AM – 10 PM (last entry is 9.30 PM). The ticket fee is 100k (weekdays) or 120k (weekends & public holidays). I think the price is worth for enjoying the exhibition.

DSCF3424

 

There are about 10 photo spots in Baluun. There are Pond’s trampoline, Colorful Balloon, Tokopedia, Flying Money, Sasa Kitchen, Ball Pool, Pond’s Beauty Section, Bubbles in the Dark (I did not take photo there because the bubbles were not ready), and there were 2 other spots that were not ready.

LRM_EXPORT_20190530_213721.jpg

These are my photos with my friends. So, let’s enjoy the exhibition immediately before the end of August ♥ Tips from me: Make sure you bring your CAMERA (tripod and other big things are NOT ALLOWED). Wear your prettiest and the comfiest clothes. Pastel colour is more prefereable since there are many spots that are dominated with this colour.

story_1559831349957

story_1559822789987

story_1559276873832

story_1559823122097story_1559823004800story_1559823025246

.

.

.

.

ENJOY YOUR DAY ♥

Contact for endorsement and food tasting via my email

jessicasisy@gmail.com

More food posts on my Instagram account (IG posts and IG story)

You can see my reviews on Zomato

.

You can visit my page on Pergikuliner :

https://pergikuliner.com/jessica_sisy

.

.

BALUUN by Haluu World

Map of BALUUN by Haluu World

Located in: Plaza Indonesia

Address: The Warehouse, Plaza Indonesia Level 5, RT.9/RW.5, Gondangdia, Menteng, Central Jakarta City, Jakarta

Hour: MON – SUN 10 AM – 10 PM (last entry 9.30 PM)
AVAILABILITY : 6th June – 25th August 2019
TICKET   : IDR 100k (weekdays) or IDR 120k (weekends & public holidays)
Discount 10% off via Traveloka/Xperience Apps
CAMERA IS ALLOWED TO BRING

Lee Palace, Harmoni Exchange, Hayam Wuruk

Lee Palace Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

Hello food lovers! Got back to Lee Palace again with some of my friends since the dimsum dishes are so cute! From the latest visit, I just tried some dishes and it was so crowded! So, I decided to do a reservation for this visit. On weekends, Lee Palace has several sessions and each for 2 hours. You just have 2 hours starting from 10 AM. Better to do reservation 3 days prior your visit.

2018-08-22-11-12-16-01

Located on the 3rd floor of Harmoni Exchange (HXC) Mall, the place was quite big and they have VIP rooms too. However, I don’t know the minimum spending for VIP room. If you want to have good photos like mine, you can ask them to give you the table besides the front window.

2018_0822_10513700-01.jpeg

2018-08-12-13-58-08.jpg

Let’s go to the dim sums! Note: dim sums are available from  10AM – 5 PM (10.00-17.00 WIB). One portion of all dim sums consist of 3 pieces.

LRM_EXPORT_20180824_191908-01.jpeg

All prices written here are exclude 10% PPN and 6% Service Charge.

Minion salted egg pao (19.8k)

2018-08-22-11-15-14-01

02

This is the cutest buns so far! The salted egg filling tastes good; sweet and melted in your mouth. Recommended for photo shoot.

Doggy-style spring rolls (18.8k)

2018_0822_10443700-01

The spring rolls filled with vegetable, but they make the spring rolls in dog shape. For me, the taste is so-so.

Ham Sui Kok in Elephant Shape (17.8k)

2018_0822_11031700-01

The fried glutinous filled with chicken is shaped into elephant’s head. So cute! The taste is also good.

Siomay hisit (18.8k)

01

The siomay is so-so, not tasty enough as compared to the other siomay from the other restaurants.

Steamed Hakao with Lychee and Shrimp (18.8k)

2018_0822_11032500-01

The hakau has fushia (dark pink) colour, filled with shrimp as small pieces of lychee. The skin is too thick and the taste is so-so.

Chasiu pao (17.8k)

03

The pork buns are not decorated into cute shapes and the taste is not so good. Too plain.

Seafood chong fan (19.8k)

2018-08-22-11-08-05-01

 

The chong fan is tasty and the skin is not too thick. Try it!

Three-flavored egg tarts(16.8k)

2018_0822_11035100-01

The egg tart’s custards are chocolate, matcha, and original. The Original and Matcha are quite good, but the Chocolate is tasteless.

Fried Puff in Swan (19.8k)

2018_0822_11040700-01.jpeg

 

This is good. The puff is so crispy and the filling is tasty! The puff is filled with sorted of vegetables.

Deep-fried Pumpkin Puff Roll (18.8k)

2018_0822_10465700-01

The presentation is so cute! The pumpkin cake is fried and shaped into pumpkin. The filling is sweet-savoury chicken pieces. Must try!

Deep-fried Sesame Balls with Green Tea Skin (19.8k)

2018_0822_11032100-01

The glutinous balls are filled with green tea custard and fried. The balls are soft in the inside and crispy at the outside. The custard is not too sweet and tasted good. So yummy!

Deep-fried Minced Black Mushroom and Chicken Buns (18.8k)

2018_0822_10443100-01.jpeg

The shape is just like big Shitake mushrooms! So cute! The buns are filled with sweet chicken and mushrooms pieces. Quite good.

Overall, the dim sums have eye-catching and cute presentation. However, the taste is so-so. The price is quite affordable as compared to any other restaurants. The restaurant’s service is slow and not fast enough to serve all of the food and drinks on time. Maybe because of the crowd. to sum up, bad service, moderate taste o food, but eye-catching presentation.
Happy eating!

.

.

.

.

ENJOY YOUR DAY ♥

Contact for endorsement and food tasting via my email

jessicasisy@gmail.com

Let’s eat! More food posts on my Instagram account (IG posts and IG story)

You can visit my page on Pergikuliner :

.
.

Lee Palace Chinese Restaurant

Map of Lee Palace Chinese Restaurant

Address      : Jl. Hayam Wuruk No.6, RT.6/RW.2, Kb. Klp., Gambir, Kota Jakarta Pusat, Daerah Khusus Ibukota Jakarta 10120

Hours         : 10 AM – 10 PM
Telephone : (021) 22035818
WIFI           : YES
PRICE         : IDR 100k/person (dim sum)

Eight Treasures, Thamrin

Eight Treasures Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

Hello meat lovers! Finally cobain juga makan di Eight Tresures yg populer dengan daging yang disajikan di ‘jemuran’ kecil ini. Lokasinya terletak persis di sebelah Taste Paradise di Plaza Indonesia lantai 4. Kalo dari lobby Starbucks, kamu naik escalator di depan Dior sampai lantai paling atas. Then, you will see the restaurant at the right side.
Interiornya ala high class Chinese restaurant. Dekorasinya cantik dan elegant. Pas masuk, ramai banget dan ternyata memang dibatasin jam makannya. Tiap sesi hanya diberi waktu 2 jam: pk 13.00-15.00; pk 15.00-17.00; dst. ini BUKAN ALL YOU CAN EAT ya. Di sisi sebelah kiri terdapat sederetan ruangan VIP dengan minimum payment IDR 3 jt++. Benefitnya, private bgt, ga ada batas waktu makan, dan dilayani sangat baik dengan para waitressnya. Minusnya, ruangannya remang dan ga bagus untuk foto makanan.
Screenshot_20180715-213649_Gallery-01.jpeg
2018_0715_13373200-01.jpeg
2018_0715_14525600-01.jpeg
LRM_EXPORT_20180715_184045.jpg

Appetizer (42k – 68k++)

PhotoGrid_1531664420558.jpg
2018_0715_13333400-01.jpeg
Kita pesan fried wonton, chicken lollipop, glazed chicken ala Korea gitu, dan corn tempura. Fried wonton sih so-so ya, bukan yg wow gimana gitu. Glazed chickennya manis, empuk, dan enak karena ayamnya dimarinated dgn bumbunya sampe meresap dgn baik. untuk corn tempuranya, mereka pakai jagung muda manis yg digoreng tepung. Yummy!

Soup (68k++)

2018_0715_13525900-01.jpeg

Ini soupnya saja udah enak. Ada 4 pilihan soup : Szechuan Mala, Herbal chicken soup, Cartilage / Collagen Soup, dan Chicken African Coconut Soup. kami pilih yg best seller, yaitu Collagen Soup (pork) dan Herbal Chicken soup. Buat yg suka gurih dan creamy, kamu pilih aja yg Collagen. Awalnya soupnya amis, tp pas kamu rebus dengan garlic, cabe rawit, daging, sayuran, soupnya jadi enak banget! Walaupun pas dining, lemaknya berubah jadi krsital semua Guilty pleasure bgt ya.
2018_0715_13492900-01.jpeg
Untuk herbal soup, ada pahit ginsengnya gitu dan ga semua orang suka. Pas kamu masak dengan daging & sayuran, soupnya berubah jadi kaldu dan manis. Enak! Gw lebih suka yg herbal karena ga bikin eneg.

US Angus Prime Short Ribs (112k -168k++/ jemuran)

2018_0715_13500600-01.jpeg
2018-07-15-14-00-42-01.jpeg
Harga ga bohong sih akrena dagingnya enak banget, empuk, soft, dan high quality. Ga ada alot sedikit pun. Enak abnget!

Pork (start 98k++)

LRM_EXPORT_20180715_190026.jpg
2018_0715_13542200-01.jpeg
2018-07-15-14-10-13-01.jpeg
2018_0715_13565800-01.jpeg
Pork is the best! Presentasinya yg Iberico Pork Barriguera beenr2 bagus karena dibentuk menjadi mawar. Satu porsi hanya ada 2 mawar. Dagingnya beneran empuk, fatty, dan juicy. Ga amis lemak. Nagih! Pork Belly nya juga enak karena rich dan fatty, tapi ga bikin eneg.

Vegetables and Fried Beancurd Skin (start 26k++)

2018_0715_13571100-01.jpeg
Kamu bisa pilih jamur dan sayuran mau mau kamu tambahkan di soupnya. Kulit tahunya wajib pesan karena enak! Teksturnya mirip perut ikan, tp ga sekenyal itu.

Paket Treasure A,B,C,D (588k – 1.28 mio ++)

2018_0715_13501500-01.jpeg
Tiap paket berbeda, terutama di pilihan daging dan seafoodnya. Paket D yg termahal, bisa ambil Hoisom premium! Gw pesan yg paket C untuk 10 orang. Kalo paket ! seperti di gambar gw ini. Sederhana banget tapi mahal.

Assorted Dumpling Platter (38k – 72k++)

Isinya ada yg Prawn & Pork, Vegetable & Pork, Prawn, Fish, dll sesuai yg kamu mau. Dumplingnya full daging, ga dicampur banyak tepung, tp jadinya agak keras dagingnya karena padat banget.

Sauce (free)

PhotoGrid_1531665032102.jpg
Ada saus kacang halus, garlic mentah, cabe rawit, kecap asin yang bisa kamu racik sendiri atau minta bantuan waitress untuk emraciknya sesuai keinginan level pedasnya. Sausnya sih enak banget dan cocok buat masukin ke kuahnya.
2018_0715_13504500-01.jpeg
Overall, semua makanan di sini rata-rata terbuat dari high quality ingredient dan enak.Sayangnya, porsinya kecil dan kamu harus nambah di luar paket (kalo kamu pesan paket). Dagingnya harus nambah terus dan bukan all u can eat (ayce) sepuasnya. Jadi, kalo kamu mau agak irit ya jangan pesan daging kebanyakan. Dagingnya per jemuran cuma 8 sliced tipisss. Kalo kamu emang pilih quality, kamu wajib cobain Eight Treasures. Namun, kalo kamu lebih concern ke porsi dan harga, better you choose AYCE restaurant karena Eight Treasures adalah restoran untuk upper class market.
Selamat mencoba!

,

.

.

.

ENJOY YOUR DAY ♥

Contact for endorsement and food tasting via my email

jessicasisy@gmail.com

Let’s eat! More food posts on my Instagram account (IG posts and IG story)

You can visit my page on Pergikuliner :

.

Address: Plaza Indonesia, Lantai 4. Jl. MH Thamrin, Thamrin, Jakarta Pusat

Phone  : 021 29923129, 08119698688

Hours  : 11:00 AM – 3:00 PM, 06:00 PM – 10:00 PM

WIFI    : YES

PRICE  : IDR 300k ++/person

Honu, Thamrin

HONU Central Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

2018_0707_15381500-01.jpeg

My most favorite Poke Bowl in Honu

Hello salmon lovers! Sebenarnya udah lama banget denger Honu di Kemang, tapi belum kesampean nyobain karena jauh dari rumah dan kalo gojek ke rumah pun terlalu lama. Finally, cobain juga Honu di cabang Menteng. Lokasinya di belakang Sarinah, bersebrangan dengan Gereja St. Theresia. Tempatnya kecil, terdiri dari 2 lantai. Lantai 1 hanya ada 2 meja yang bisa muat 4-6 orang per meja, sedangkan di lantai 2 lebih lega dan lebih banyak meja. Gw pilih makan di lantai 2 yg lebih luas.

2018_0707_15352900-01.jpeg

Two & Two : Salmon in Tuna in 1 bowl

DSCF6575

1st floor decoration

DSCF6570.JPG

the corner of the 2nd floor

LRM_EXPORT_20180708_000140.jpg

The infamous poke bowls

Untuk makanan dan minumannya, gw bahas satu per satu ya

Yugo (55k)

2018_0707_15290900-01.jpeg
Isinya ada salmon sashimi cube dengan shoyu (light taste, manis, asin gitu), edamame, wakame, tobiko, dan japanese purple pickles. Nasinya pulen, sedikit sticky spt nasi Jepang pada umumnya. Salmonnya fresh, ga amis, teksturnya empuk banget! original taste dari poke bowl, tapi gw suka karena light dan bisa makan banyak.

Torched (70k)

2018_0707_15360700-01.jpeg
This is my most favorite bowl! Rasanya gurih, creamy, sweet, dan enak! Salmon dan salmon belly aburinya enak banget, baik dari segi rasa dan teksturnya yang empuk. Buat yg suka mayonnaise, wajib cobain ini! Recommended nih!

Superbowl (60k)

2018_0707_15301600-01.jpeg
Salmon dengan miso lemon saucenya bikin poke bowl ini asem manis seger! Misonya agak feremented, sedikit asin, tapi cocok dimakan dengan nasi dan toppingnya. Crispy kalenya yang bikin bowl ini jadi makin mantep karena cripsy banget!

Two n Two (50k)

2018_0707_15320200-01.jpeg
Ini adalah salah satu menu yg gw suka dari Honu. Yg ini wajib coba buat pecinta salmon dan tuna. Kalo bingung mau pilih tuna atau salmon, makan aja keduanya di Two n Two bowl ini. Disajikan dengan wakame, lettuce, carrot, tempura crunch, dan pakai creamy sauce enak. Tuna-nya fresh, terlihat dari warna pink kemerahannya yang cantik. Teksturnya empuk, kenyal, dan ga berbau amis sedikitpun. Must try!

Matcha latte iced/hot (35k)

LRM_EXPORT_20180708_000533.jpg

2018_0707_15190500-01.jpeg
Matchanya autentik jepang karena pakai matcha powder asli yang dicampur dengan soy milk/fresh milk (bisa kamu pilih mau susu apa) dan honey. Rasnaya enak dan bold! Karena ada honey, makanya matchanya jug amanis alami tanpa penambahan gula lagi. Recommended!!

Overall, gw puas banget makan di sini. Selain karena makanan yang enak dan porsinya cukup banyak (kenyang loh!), harganya juga terjangkau. Servicenya OK, cepat, dan ramah. Tempatnya juga pewe buat nongkrong.
Selamat mencoba!

.

,

.

.

.

ENJOY YOUR DAY ♥

Contact for endorsement and food tasting via my email

jessicasisy@gmail.com

Let’s eat! More food posts on my Instagram account (IG posts and IG story)

You can visit my page on Pergikuliner :

.

Honu Central

Peta Honu Central

Address: Jl. H. Agus Salim No.60, RT.8/RW.4, Gondangdia, Menteng, Kota Jakarta Pusat, Daerah Khusus Ibukota Jakarta 10350
Hours : MON – SUN 10 AM – 9.30 PM
Telephone : (021) 21231449
WIFI   : YES
PRICE : IDR 50k – 100k / person

 

 

 

 

 

 

WAKI Japanese BBQ, Thamrin

WAKI Japanese BBQ Dining Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

Hello meat lovers! I think some of you have already heard that WAKI Japanese BBQ has the best beef in town! That’s right! I agree with them. It’s my pleasure to get invitation from WAKI itself and to make my own HONEST review about their food.

LRM_EXPORT_20180603_172225-01.jpeg

2018_0601_13101900-01

WAKI is located in Thamrin, more precisely on the 2nd floor of Metro Coffee. You will recognize the logo (big cow’s head) on the rooftop. The Metro Coffee itself is also pretty and suitable for OOTD photoshoot. Back to WAKI, the place is quite big and spacious. It has 3 VIP rooms which are all connected into 1 big VIP room for an event. The VIP room is very private and soundproof. WAKI has also semi-private rooms in which the place is only separated with partition and not soundproof. So, you can see the dining area from the semi-private room. It is more spacious rather than VIP room. The dining area is the place for less than 6 people. There is also a bar for alcoholic drinks. This place is suitable for holding a celebration or event.

DSCF5277-01

DSCF5278-01

WAKI serves you the most excellent quality of beef and halal foods with affordable price. There are promotions for set menu and lunch menu as well for only 49k to 69k, including Rice bowls and Gyutandon with free salad and soup. No pork, no lard. The market target is for middle up section, but the price is not as expensive as I thought before.Since they serve alcholic drinks, they also serve Korean side dishes. They said that Korean dishes are perfect for alcholc drinks. So, don’t get confuse if you see many Korean dishes on the menu book. It still a Japanese restaurant.

DSCF5299-01

DSCF5291-01.jpeg

Are you ready to get hungry? *Drool

I could not help myself not to get tempted while looking all of these photos.

APPETIZER

LRM_EXPORT_20180602_001347.jpg

Kimchi (29k)

2018_0601_12455700-01.jpeg

The kimchi is delicious; not only for the seasoning , but also from the cabbage’s texture. Originally, the cabbage is fermented for 7 days, but in WAKI, the fermentation process is only 3 days. This will result in crunchy texture of the kimchi and less sour. The spiciness and sourness are lower than Korean Kimchi. It is a good point when a Japanese restaurant can make a tasty kimchi.

WAKI Salad (45k)

2018_0601_13091900-01

This is my favorite dish. The Salad is fresh and has katsuobushi on top. There is tofu as well. The sesame dressing is very good;with its thick texture and bold taste. Super yummy!

Chijmi (59k)

2018_0601_13011400-01.jpeg

It is a Korean pancake with WAKI special sesame sauce. I like the pancake because the texture is so crunchy on the outside and soft in the inside.

Kalbi soup (39k)

2018_0601_13134700-01

It is a spicy short ribs beef soup  with beef broth and vegetables. The beef is tender and the broth si quite good. For me it is not spicy, only the red colour makes it looked spicy.

Chapjae (95k)

2018_0601_13055900-01.jpeg

The chapjae is delicious! The glass noodle is perfectly cooked with the sweet savoury seasoning. Must try!

MAIN COURSE

LRM_EXPORT_20180602_001742-01

WAKI Platter for 4-5 pax (389k)

LRM_EXPORT_20180603_173518-01

LRM_EXPORT_20180603_174825-01.jpeg

RECOMMENDED! You must order this platter. The platter is quite big and suitable for 4-5 persons. You must eat them with this sequence : gyutan, kalbi, and jyo kalbi. Don’t get mix up since you will ruin your taste palette. The gyutan is so tender, perhaps the best beef tongue I’ve ever eaten. The kalbi is so juicy, meaty, and tender.

Moriawase (415k)

LRM_EXPORT_20180603_172212-01.jpeg

LRM_EXPORT_20180602_003436.jpg

NEW MENU! It’s less than a month since WAKI serves this menu. The platter consists of the excellent quality of meat in which saikoro is my favorite! You may try the kalbi, jyo kalbi, harami, saikoro, and misuji in Moriawase platter. I think this is the best platter you’ll get in WAKI. MUST TRY! You can eat the beef with their sauce: Sweet onion sauce (my favorite), Lemon sauce, and Savoury sauce.

DSCF5286-01.jpeg

Ippon Kalbi (85k)

LRM_EXPORT_20180603_172407-01

It is a tender long strip marinated meat in a small pot.The ribs is marinated with onion sauce, then grilled and cut into small pieces. You may taste the sweet taste when you chew the meat.

Tokujyo Kalbi  – PREMIUM Japanese A4 Wagyu Short Rib (279k)

LRM_EXPORT_20180603_175226-01

2018_0601_13082700-01

This is the most premium and excellent quality of the meat that WAKI has. It only consists of 5 pieces in one plate. The pinkish red colour looks tempting. When you grill the meat, hmmm you can smell the delicious meat. The texture and the taste are excellent. Very recommended!

Premium spicy gyutan don set (75k+) and Lunch set menu (49k+)

LRM_EXPORT_20180603_173924-01

 

All the set menu include Free soup dan salad.The beef sliced is tender and the sauce is tasty. It’s not the same with any other Japanese restaurant. BBQ lunch set starts from 69k and the rice bowl set meal starts from 49k.

Notes:

Gyutan: beef’s tongue
Kalbi : sliced beef shortplate
Jyo Kalbi : sliced beef strip-loin
Harami : sliced hanging tender, a lean cut of beef with a bold flavor.
Saikoro: diced beef tenderloin
Misuji : sliced oyster blade

WAKI Rice (25k)

2018_0601_13034100-01

Rice drizzled with WAKI sauce and topped with nori, scallions, and sesame seeds. The rice is so tasty! Tasted like rice bowl without meat.

DESSERT

 

Mochi Ice Cream

20180601_142007-01.jpeg

The mochi ice cream is good. The mochi is chewy and the black sesame ice crema inside the mochi is also good. Yummy!

Ice cream (19k-25k)

20180601_141939-01.jpeg

There are 5 flavors of ice cream : vanilla, strawberry, coffee, matcha, and black sesame. The strawberry is made from the fruit itself. You may know it from the gritty texture. The Coffee and Matcha are the best! They are my favorite and not too sweet.

Overall, you will have NO REGRET after having your meal in WAKI. They serve the best quality of meat and the price is still affordable. The place is cozy, the service is good, and many selections of meat that you can try. You can indulge yourself in WAKI and I guarantee that you will satisfy with the food. Happy eating!

.

Don’t forget to visit Sociolla.com and get more discount and free deliver with my promo code SBNLAF8Z !

.

,

.

.

.

ENJOY YOUR DAY ♥

Contact for endorsement and food tasting via my email

jessicasisy@gmail.com

Let’s eat! More food posts on my Instagram account (IG posts and IG story)

You can visit my page on Pergikuliner :

.
.

WAKI Japanese BBQ Dining

 Peta WAKI Japanese BBQ Dining
Address: Metro Coffee Lantai 2, Jl. Tanjung Karang No.5, RT.11/RW.20, Kebon Melati, Tanah Abang, Central Jakarta City, Jakarta 10230
Hours: 11 AM-10 PM
Telephone: 0812-9010-9624
WIFI   : YES
PRICE : IDR 100-150k/pax

Enmaru, Thamrin

Enmaru Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

 

1518264597809.jpg

IMG_20180210_193822_564.jpg

DSCF3306

Hello sushi lovers! Kali ini diinvite sama Pergikuliner dalam acara Pergikuliner Alpha yang ke-2 edisi Valentine. Buat yang belum tahu Pergikuliner itu apa, yuk klik link Pergikuliner nya. Jadi, ini semaca m food app yang paling lengkap untuk cari informasi alamat, no telepon, dan menu kuliner enak di Jakarta, Bogor, Depok, Tangerang, Bekasi, Bandung, dan Surabaya, Indonesia. Paling update deh kalo ada restoran/cafe baru. yuk intip review gw di https://pergikuliner.com/jessica_sisy

Back to Enmaru, lokasinya di lantai 46 The Plaza Office Tower, selantai dengan Altitude Grill. Tempatnya minimalis, elegant, bagus, dan kamu bisa melihat kota Jakarta dari jendelanya yang besar. Kalo siang bagus untuk foto dan kalo malam juga bagus karena bisa melihat view kota Jakarta yan gindah di malam hari. Untuk tempatnya bisa menampung sekitar 100 orang dna ada juga 2 ruang VIP. Kalo untuk OOTD memang kurang bagus ya, tapi kamu bisa foto di Altitude kok 

2018_0210_14024600-01.jpeg

DSCF3246.JPG

DSCF3389

2018_0210_12524300-01.jpeg
Di Enmaru ada set menu dan ada juga all you can eat – sistemnya by order, bukan buffet/prasmanan yang mabil sendiri. Jadi, kamu pesan makanan yang ada di menu, boleh aja semuanya asal dihabiskan ya. All you can eat nya hanya ada di hari Sabtu, Minggu, dan public holiday mulai pk 12.00 – 14.30 WIB (last order). Servie di sini awalnya cepat, tapi karena all table dibooked (full capacisty), jadinya mereka kewalahan dan makanan yang keluar tidak sesuai pesanan. Ada juga makanan yang nyasar di meja lain. Need to improve their service.

Mejaku cukup banyak memesan sushi, sashimi, kushyiaki, dan appetizer.
Minumnya free flow ocha. Presentasi untuk hampir setiap makanannya cantik untuk difoto, seneng deh!

DSCF3275

DSCF3357

DSCF3351

Makanan yang gw coba, antara lain :

Foie Gras Chawan Mushi 

DSCF3287
Chawan mushi-nya kecil, imut, dna enak! Ga amis telur maupun foie gras padahal gw bisa mual kalo makan yang amis. Sausnya enak karena gurih, manis, dan pas banget. Tekstur telurnya mirip custard pudding. Must try!
Chawan mushi disini beda sama chawan mushi yg pernah gw coba. Chawan mushi 2.

Wagyu Risotto 

DSCF3400
Penampilannya simple dengan potongan wagyu di atasnya. Rasanya agak manis, not so good for me. Wagyu nya empuk dan enak.

Ebi Tempura dan Ebi Mayo

DSCF3253

DSCF3372
Kita pesan ebi tempura dan ebi tempura dengan saus mayo. Gw lebih suka ebi tempura original walaupun sausnya plain. Yang ebi mayo enak, tapi biasa sih. Mirip udang mayonnaise.

Unagi Gohan tanpa Gohan (tanpa nasi)

2018_0210_14113800-01
Menu ini custom, harusnya unagi-nya disajikan dengan nasi putih. Karena udah pada mulai kenyang, jadi kita order tanpa nasi. Unaginya enak banget! Crispy, ga amis, dan sausnya manis gurih enak.

Wagyu Tongue Kushiyaki 

2018_0210_12575300-01
Gw cobain lidah sapi untuk pertama kalinya (alergi sapi nih!) karena penasaran pada bilang enak. Benera enak! Dagingnya empuk dan ga bau beefy seperti daging sapi pada umumnya.

Tori Momo Kushiyaki 3 kinds of Moriwase 

DSCF3365.JPG
Sausnya kurang enak walaupun dagingnya ayamnya cukup enak. Gw paling suka yg spicy miso dari 3 jenis saus : Negi Shio, Basil, dan Spicy Miso.

Unagi Cheese Tempura Roll

DSCF3318.JPG
Sushinya di-deep fried, makanya mantep! Unaginya crispy dan cheesenya berasa.

Unagi Tempura & Cheese Ika Sumi Roll

2018_0210_13010700-01.jpegPenampilannya unik karena sushinya warna hitam. Cream cheesenya kurang berasa, tapi overall lumayan enak.

Tori Tsukune Kushiyaki 3 Kinds of Moriwase 

DSCF3382 - Copy.JPG
Baso tusuk dengan saus cheese, tare, dan spicy mayo. Gw paling suka spicy mayo, tapi overall biasa aja sih.

Aburi Salmon Spicy Roll 

DSCF3387.JPG
Enak! Sushinya kecil tapi aburi salmonnya banyak.

Sashimi 3 Kinds of Moriwase

2018_0210_13162300-01.jpeg

2018_0210_12482400-01.jpeg

2018_0210_13132800-02.jpeg
Presentasinya cantik semua (ada yang di big plate maupun di boat) dengan dry ice yang bikin looksnya mewah. Sashimi-nya fresh semua, empuk, dan ga amis. Recommended!

Tofu Salad 

DSCF3381.JPG
Tofu nya lembut & enak. Wakame saladnya enak dan gurih. Seger! Porsinya juga banyak.

Buta Bara Kushiyaki 3 Kinds of Moriwase

DSCF3384.JPG
Babinya enak tapi berlemak. Aromanya harum dan bikin laper. Tingkat kematangan babinya OK, dagingnya empuk, dan sausnya enak semua. Must try!

Small Japanese Soba dan Udon (cold/hot)

DSCF3298.JPG
Sobanya enak dan kuah dashinya light. Enak dan agak manis kuahnya. Kalo yg udon, kuahnya disiram panas-panas dari teko. Bagus buat difoto dan udonnya juga enak.

DSCF3337

Salmon Salad

2018_0210_13204300-01

Rasanya mirip Tofu Salad, tapi toppingnya salmon sashii fresh. So delicious, so fresh! I love all the salads!

Salmon Teriyaki

DSCF3391

Salmon-nya enak, saus teriyakinya pas. Perfect! Tapi jangan expect salmon skinnya crispy seperti chipsnya soalnya ini di-grill, jadi ga mungkin crispy.

Maguro Shouga Yaki

DSCF3301.JPG

Stir-fried tuna dnegna ginger sauce. Enak dan ga amis. Dagingnya empuk dan sausnya bikin nagih! Must try!

Sebenarnya, masih banyak menu lain yang gw coba, tapi yang membekas di lidah gw adalah 16 menu di atas. Overall, tempat ini termasuk ok untuk all you can eat seharga 400k++ karena menunya premium quality. Makan di sini sepuasnya dengan kualitas terbaik deh!

Terima kasih Pergikuliner!

.

.

.

ENJOY YOUR DAY ♥

Contact for endorsement and food tasting via my email

jessicasisy@gmail.com

Let’s eat! More food posts on my Instagram account (IG posts and IG story)

You can visit my page on Pergikuliner :

.
.

Enmaru Japanese Restaurant

Map of Enmaru Japanese Restaurant
Address: The Plaza Office Tower Lantai 46, Jalan M.H. Thamrin No.28 – 30, RT.9/RW.5, Gondangdia, Menteng, RT.9/RW.5, Gondangdia, Menteng, Kota Jakarta Pusat, Daerah Khusus Ibukota Jakarta 10350
Hours :
SUN – THU : 12 – 10.30 PM
FRI – SAT    : 12 – 11 PM
WIFI   : YES
PRICE : IDR 400k++/person

Tugu Kunstkring Paleis- CNY 2018 Luncheon

Tugu Kunstkring Paleis Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

Welcome to Chinese New Year Luncheon held by Adelle Jewellery! Amazing lunch with all the girls, especially in this beautiful place. The restaurant is still under 10 year of age, but the building is already there hundred years ago, very historical. It was a gallery building during Dutch era in Indonesia and many historical stories happened in this place. You may ask the employees in the restaurant about the history of the building. Sounds interesting!

2018_0203_15514800-01.jpeg

When I enter the place, I see a beautiful dining area, decorative arts of Indies, ‘aristocracy’ touch, with beautiful chandeliers, and old paintings. Okay, this is one of my most favorite fine dining restaurant since I love classical, unique, and beautiful place. Super love! There are many antique stuffs for the decoration.

2018_0203_15565900-01.jpeg

2018_0203_13502400-01.jpeg

2018_0203_16085200-01.jpeg

When you go on the left side, you can see an oriental decoration area, lanterns on the ceiling, and a small bar. Then, on the right side of the dining area, you will find the artsy gallery. I like this gallery since there are many oriental-antique stuffs decorated the gallery.

2018_0203_16080400-01.jpeg

2018_0203_16081800-01.jpeg

2018_0203_16075700-01.jpeg

Back to the main dining area, the dim light makes the place a little bit creepy at noon. If you like scary stories, then you must come to this restaurant in the evening. There will be a story telling about scary things happened in this place. Wow! For me, this is the right place to celebrate Chinese New Year, related to the decoration and ambient of this place. So peaceful and suitable for celebrating events. If you like to take many OOTD photos with elegant-glamorous-like, then this place can be added to your destination.

2018_0203_16072400-01.jpeg

18-02-03-21-20-52-585_deco.jpg

The restaurant gives us some choices of main course foods and drinks :

 

2018_0203_13461200-01.jpeg

Kluwak Spare Ribs in Spicy Tamarind Gravy

2018_0203_13460700-01.jpeg

This is must-try dish for Chinese New Year’s Eve reuinion. So perfect! The beef ribs are cooked in kluwak and another spices. The meat is tender, boiled, and meaty. Yummy!

Nasi Lemak Kunstkring

2018_0203_13433900-01.jpeg

The rice looks small with many small dishes. The small ‘nasi lemak’ is accompanied by black baby squid, fried chicken wings, dried shrimps, crispy river baby fish, omelette, kangkung belachan, and pickles. Good taste, but not addicted.

Kway Teow Seafood Balacan

2018_0203_14010300-01.jpeg

The presentation was good in which the fried kway teow is placed in the middle, while the  oyster, shrimp crackers, and pickles are placed around the kway teow. The kway teow was very chewy (rubbery) and hard to swallow. The taste is actually good, oriental-taste.

Kunstkring Kluwak Fried Rice with Oxtail

2018_0203_13471400-01.jpeg

It’s just a fried rice, cooked with kluwak gravy and topped with shrimps and bean sprouts. The taste is fine, but not as good as I thought.

Hot Japanese Green Tea

DSCF3029-01.jpeg

A perfect drink after eating the oily dishes. So calming.

Overall, with the so-so taste, I think this place is pricey. The place is awesome, but the selected set menu is not as good as I expected. However, many people like the foods served and maybe you can try another menu. I would like to go to this place again to try out another menu which are recommended by my friends.

DSCF3074-1.jpg

Happy Chinese New Year!

.

.

.

ENJOY YOUR DAY ♥

Contact for endorsement and food tasting via my email

jessicasisy@gmail.com

Let’s eat! More food posts on my Instagram account (IG posts and IG story)

You can visit my page on Pergikuliner :

.
.

Tugu Kunstkring Paleis

Map of Tugu Kunstkring Paleis
Address: Jl. Teuku Umar No.1, RT.1/RW.1, Gondangdia, Menteng, RT.1/RW.1, Gondangdia, Menteng, Kota Jakarta Pusat, Daerah Khusus Ibukota Jakarta 10350
Hours: MON – SUN 11 AM – 12 AM
PRICE : > IDR 100k/person

 

 

 

 

 

Plataran Menteng

Plataran Menteng Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

DSCF0456.JPG

DSCF0644.JPG

Hello food lovers! Kali ini gw celebrate Mother’s Day di Plataran Menteng. Gw pilih tempat ini karena ambience classic-Indonesia yang kuat dan elegant. Tempatnya benar-benar cantik, elegant, vintage, dan mewah. Terdiri dari 4 lantai dan beberapa private room, kamu bisa merayakan acara private di ruangan khusus dengan minimum spending IDR 5jt. Setiap ruang memiliki decor yang berbeda dan bisa kamu pilih.

DSCF0275

Lantai 1

DSCF0285

Lantai 1

DSCF0268

Lantai 1

 

DSCF0254

private room lantai 2

DSCF0260

private room lantai 1

Di Lantai 3 ada mini bar dan di lantai 4 ada rooftop untuk garden party. Saat kamu masuk, kamu akan melihat dekorasi dan barang-barang antik peninggalan zaman kuno yang masih terawat. Di lantai 1 ada grand piano dan tempat foto OOTD. Di sebelah kanan, ada lift untuk naik ke lantai 2,3, dan 4. Di lantai 2 lbh banyak spot bagus untuk foto dan suasana nya lbh ramai. Gw pilih di tempat dekat jendela.

DSCF0532.JPG

lantai 4

17-12-24-19-35-12-868_deco.jpg

DSCF0249.JPG

DSCF0262

DSCF0423

private room lantai 2

LRM_EXPORT_20180101_204900-01.jpeg

Dress by @shooki.ind

Beberapa menu yg dipesan antara lain:

DSCF0437
Sate Ayam (75k)

DSCF0435
Satu porsi isi 5 tusuk sate ayam yg dagingnya tebal. Makan 1 tusuk tuh rasanya puaaass banget. Bukan sate ayam biasa yg dagingnya tipis dan berlemak. Yg ini full daging.

Nasi Goreng Nanas (79k)

DSCF0432
Dari penampilannya sih tertutup abon semua dan agak kurang meyakinkan. Pas dicoba, ternyata cukup enak dan gurih. Rasanya ada gurih, manis, asemnya dgn potongan nanas kecil2.

Gado-gado Dharmawangsa (59k)

DSCF0433
Bumbu kacangnya kental banget kyk di Jawa Timur, Ini sesuai selera sih, ada yg suka dan ada jg yg kurang suka akrena terlalu manis dan medok bumbunya.

Kari Ayam Deli (125k)

2017_1223_14021200-01
Must try! Terdiri dari 5 potong ayam yg digoreng dengan tepung dan dibumbui dengan racikan bumbu kari yg enak. Ada roti canai dan kari kuningnya yg kental. Enak banget! So far, ini salah satu menu yg gw suka.

Mie Panjang Umur (79k)

DSCF0431

Mie goreng ulang tahun yang pakai telur puyuh warna orange. Enak, tapi ga bikin nagih.

17-12-24-19-38-13-673_deco

2017_1223_14194100-01

DSCF0377

Flower cake for mom

DSCF0486
Semua makanan disantap dengan nasi hijau, yaitu nasi uduk berwarna hijau yg gurih. Overall, makanan di sini cukup enak dan pricey. Tempatnya cantik sih dan banyak yg celebrate Christmas, birthday, dan mother’s day di sana. Cukup rmaai tempatnya. Gw puas makan di sini. Servicenya jg cukup cepat.
Selamat mencoba!

.

.

.

ENJOY YOUR DAY ♥

Contact for endorsement and food tasting via my email

jessicasisy@gmail.com

Let’s eat! More food posts on my Instagram account (IG posts and IG story)

You can visit my page on Pergikuliner :

.
.

Plataran Menteng

Map of Plataran Menteng
Address: Jl. H.O.S. Cokroaminoto No. 42, Gondangdia, Menteng, RT.6/RW.4, RT.6/RW.4, Gondangdia, Menteng, Kota Jakarta Pusat, Daerah Khusus Ibukota Jakarta 10350

Hours:

Open today · 11AM–11PM 
WIFI   : YES
PRICE  : >IDR 150k/person

Sushi Matsu – Sushi dalam Rumah

Sushi Matsu Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

Hello sushi lovers! Kali ini gw nyobain sushi yg lagi hits di social media. Sushi Matsu berlokasi di Hotel Cemara. Tempatnya bagus, rapi, dan didekorasi ala resto sushi pada umumnya. Hanya terdiri dari 1 lantai dna tidak terlalu luas. Ada area indoor untuk non-smoking dan area outdoor untuk smoking. Tempatnya cozy untuk lunch atau dinner bareng temen dan keluarga.
Gw pesen salad, sushi, main course, dan dessert.

2017_1118_12443200-01.jpeg

Wakame Salad (35k)

DSCF8248.JPG

DSCF8247.JPG
Penampilannya unik karena ada potato stick renyah di atas wakame saladnyha. Gw pilih pakai Matsu Sauce yang gurih, agak asam, dan ada aroma minyak wijennya. Enak!

Sushi House
Kamu perlu order min. 8 pcs sushi untuk diplating di dalam sushi house. 2017_1118_12471900-01.jpeg

Spicy Salmon Cheese Roll (35k/4 pcs)
Ini salah satu sushi recommended dari Sushi Matsu. Pask kamu makan, kamu bakal gigit chili pieces yg pedes! Agak bikin kaget karena tiba-tiba kamu berasa seperti ada ‘dynamite’ di dalam sushi ini.

Ebi Tempura Roll (40k/4 pcs)
Seperti ebi tempura sushi di resto lain, isinya ebi tempura yg renyah dan enak.

Chicken Katsu Curry Rice (68k)

DSCF8260.JPG
Gw suka banget curry jepangnya! Kental, beefy, gurih, dan nagih. Enak! Must try!

Ogura and Matcha ice cream (20k/scoop)

DSCF8291
Sebagai dessert, es krim emang paling pas abis makan berat. Gw cobain ogura (red bean) dan matcha ice cream. Ogura ice creamnya cukup enak dan legit. Matcha ice creamnya juga enak dan berasa banget mactha jepangnya. Boleh nih dicoba.

Overall, makanan di sini cukup enak, tapi agak pricey dibandingkan restoran sushi pada umumnya, Mungkin karena lokasinya masih berada di dalam hotel ya, jadi kena service charge yang lumayan besar. For me, gw cukup enjoy makan di sini karena suasananya cukup nyaman dan tempatnya pun bagus. Servicenya juga cukup cepat. Next time, boleh dicoba Truffle Gyudon-nya yg terkenal enak banget!
Selamat mencoba!

.

.

ENJOY YOUR DAY ♥

Contact for endorsement and food tasting via my email

jessicasisy@gmail.com

Let’s eat! More food posts on my Instagram account (IG posts and IG story)

You can visit my page on Pergikuliner :

.
.

Sushi Matsu

Map of Sushi Matsu
Address: Jl. KH. Wahid Hasyim No.69, RT.1/RW.4, Gondangdia, Menteng, Kota Jakarta Pusat, Daerah Khusus Ibukota Jakarta 10350

Hours

Tuesday 11AM–3PM, 6–10:30PM
Wednesday 11AM–3PM, 6–10:30PM
Thursday 11AM–3PM, 6–10:30PM
Friday Closed
Saturday Closed
Sunday Closed
Monday 11AM–3PM, 6–10:30PM
Phone: (021) 3147587
WIFI    ; YES
PRICE  : IDR 100 – 150K/person