Chinatown Bandung

2017_0812_17591400-01.jpeg

Hello travelers! Have you heard about Chinatown Bandung? It is recently opened on 4th August 2017. Located at Jalan Klenteng No. 41 (near Waringin School), Chinatown has been popular as the hype destination in Bandung. On 17th of August, the Chinatown is officially opened by the local government.

DSCF2042.JPG

The Chinatown is easily spotted from the Chinese design of the building. You must pay for the entrance fee (information is below) and get 1 small bottle of mineral water. You can take a picture on the paintings before you enter the building.

DSCF2043.JPG

The Entrance Door

When you enter the door, you can directly turn left to get in a small room with lots of oriental stuffs and a history of the Chinatown in Bandung. The ornament and design are very good and unique as if you are traveling in the ancient Chinese era.

DSCF2049.JPG

The History

2017_0812_18490300-01.jpeg

The Old Chinese-style ornaments

Like any other chinatown places, there are many colourful lanterns. You can taking pictures in the afternoon or in the evening when all the lanterns are turned on. Very beautiful!

2017_0812_17562100-01.jpeg

The View in the Afternoon

 

2017_0812_18575800-01.jpeg

The Night View

2017_0812_18582900-01.jpeg

Selfie from the 2nd floor

 

You must go up to a house to take some OOTD photos or just taking pictures of the beautiful view. There is also a red bridge at the center of the building which is so Chinese-style and instagram-able.

DSCF2126

The Fortune Red Bridge

17-08-13-11-01-00-619_deco.jpg

The Chinese-style Stores

DSCF2251.JPG

The Old Chinese Bowls

2017_0812_17482900-01.jpeg

Inside the Souvenir’s Store

There are many souvenir stores at the right side of the building. Starting from Batik, kitchen tools, souvenirs, and also snacks. All of the stores are well-designed like in old Chinese era. You can also taking pictures at the ‘living room’ with jadoel-style home decor.

DSCF2054.JPG

The Design of All Stores

DSCF2121.JPG

The Souvenir Stores

2017_0812_17573400-01.jpeg

The Wet Market

DSCF2116.JPG

The Living Room

2017_0812_18483300-01.jpeg

OOTD Spot

For the food, all foods are HALAL. So, don’t worry ūüôā

DSCF2164.JPG

The Street Foods

DSCF2182.JPG

Nasi Rames and Nasi Padang

DSCF2186.JPG

Tahu Gejrot

The foods are mostly Indonesian street food, such as Es Dung Dung, Es Alpukat, Soto Ayam, Gado-Gado, Ketoprak, Nasi Goreng, Batagor, Tahu Baso, Baso Kuah, and fresh fruits. The price is ranged from IDR 10.000 to IDR 50.000/dish. I like the Baso Goreng and Nasi Lengko (traditional food from Cirebon).

DSCF2161-01.jpeg

Baso Goreng

DSCF2180.JPG

Nasi Lengko

For the Soto Lamongan, it is too salty. Actually, the seasoning is quite tasty, soupy, long-boiled, and meaty. However, since it is too salty, I could not enjoy the soto ūüė¶

DSCF2175.JPG

Soto Lamongan

The Tahu Baso is more likely siomay in Jakarta. The taste is so-so and the peanut sauce is too spicy. If you cannot eat spicy food, better to avoid this.

DSCF2171.JPG

Tahu Baso Bandung

All foods in Chinatown must be paid via Debit Card or Flazz BCA. No cash or credit card. This is the food court in Chinatown Bandung. Very beautiful, isn’t it? Old-fashioned, but so cool!

DSCF2167.JPG

The Food Court

DSCF2217.JPG

Inside The Food Court

DSCF2169.JPG

The Food Stand

DSCF2168.JPG

The Food Stand

2017_0812_18274700-01.jpeg

The Food Stand

DSCF2194.JPG

The Food Stand

 

ENJOY YOUR DAY ♥

Contact for endorsement and food tasting via my email

jessicasisy@gmail.com

Let’s eat! More food posts on my Instagram account (IG posts and IG story)

You can visit my page on Pergikuliner :

Kampung Cina atau Chinatown

Map of chinatown bandung jl kelenteng

Address: Jl. Kelenteng No.41, Ciroyom, Andir, Kota Bandung, Jawa Barat 40182
                 (near 23 Paskal Mall)
Hours:  12 PM Р12 AM

Entrance Fee : IDR 10.000 (weekdays) and IDR 20.000 (weekends) per person

 

 

 

Please Please Please, Bandung

Please Please Please Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

17-08-12-12-04-59-181_deco.jpg

Please Please Please has been popular through Instagram recently. When I have a chance to go to Bandung, I purposely visit this instagramable cafe at Jl. Progo. Looking from the outside, the place is dominated by pink colour with pink owl as the logo. The two-story cafe is quite big and spacious. The interior is cute and pinky. The 1st floor is non-smoking area and the 2nd floor is smoking area. The sunlight is better at the backside of the 1st floor and near the entrance door.

DSCF1712.JPG

DSCF1707.JPG

1st Floor

2017_0812_09594500-01-01

OOTD spot

DSCF1709.JPG

Backyard

DSCF1710.JPG

2nd floor

DSCF1711.JPG

2nd floor

The Main Entrance

For you who like to do the OOTD photoshoot, I suggest you to take the picture near the entrance door.

2017_0812_10565600.jpg

Bakery Entrance

17-08-12-21-14-38-496_deco

OOTD Spot – Main Entrance

At the right side, there is a small bakery selling the cakes. I don’t see any interesting cake, so I did not order anything. I just interested with the bottle of tea leaves on the table.

DSCF1780.JPG

The coffee and bakery

DSCF1781.JPG

Tea Leaves

DSCF1860.JPG

Bakery

I come here in the morning for breakfast and I don’t know that you can order ONLY for breakfast menu. Sadly, I must order the western food for my breakfast (I like Asian food for my breakfast).

Here are the breakfast menus that I ordered.

DSCF1822.JPG

Breakfast menu

Smoke Beef Sandwich (59k)

DSCF1825.JPG

2017_0812_10153800-01

Smoked Beef Sandwich

Turns out to be my favorite breakfast menu in Please Please Please. Never thought that chiabatta bread is this fluffy and quite big! The creamy mushroom is delicious and perfectly cooked with the garlic and onion. The portion is big enough to fulfill your hunger in the morning. However, nothing special with this menu.

Fish and Chips (45k)

2017_0812_10113000-01.jpeg

DSCF1792.JPG

Fish and Chips

This menu is for appetizer and you can order it as your breakfast. Turns out the portion is big enough for 2-3 persons. The fish is good and I like the onion rings. Unfortunately, the potato wedges are salty. So, you must eat them with the sour cream to balance the taste.

Hot lemon tea (25k)

20170812_103015-01

Hot Lemon Tea

Since I eat fatty foods, I prefer to drink hot tea with lemon. The sour and fresh tea is good for burning out the fat in your body. The teapot is quite big for me, though.

Overall, this place is more likely selling the beautiful place rather than selling the foods. The price is affordable, the place is beautiful and cozy, but the food is not as good as you think. The service is good and fast. I recommend this place for hangout in the afternoon rather than having breakfast or lunch. FYI, the toilet is unisex and not so clean.

 

ENJOY YOUR DAY ♥

Contact for endorsement and food tasting via my email

jessicasisy@gmail.com

Let’s eat! More food posts on my Instagram account (IG posts and IG story)

You can visit my page on Pergikuliner :

.
.
.
.

Please Please Please Cafe And Resto

Map of Please Please Please Cafe And Resto
Address: Jl. Progo No.37, Citarum, Bandung Wetan, Kota Bandung, Jawa Barat 40115
WIFI   : YES
PRICE  : IDR 100K-200k / person

8 Kuliner di Medan yang Wajib Kamu Coba!

(Sorry I’m using Indonesian language)

Hello food lovers! Baru-baru ini gw pergi ke Medan untuk urusan business trip. Di tengah kesibukan kerja, gw sempet cobain kuliner-kuliner di Medan yang enak dan halal (non-halal cuma nyobain mie nih). Yuk kita intip kuliner enak di Medan.

IMG_20170712_133352_222-01.jpeg

1. Alpukat Macehat

Screenshot_20170721-203341-01.jpeg

Avocado Coffee Float

Wah ini kuliner wajib banget kamu coba! Alpukat Macehat ini sebenernya adalah alpukat kocok atua biasa disebut avocado coffee float. Alpukat yang dipakai adalah alpukat mentega, jadi gausa heran kalo rasanya mantep banget!!

Lokasinya beradai di Jl. Karo No.20 Medan. Tempat tersebut selalu ramai pengunjungnya. Mau beli aja harus antri panjang. Tempatnya tidak terlalu luas, sederhana, layaknya kedai kopi biasa.

Signature drink di sini adalah Avocado Coffee Float (IDR 32k) yang cantik untuk difoto dan rasanya  juga enak banget. Jus alpukatnya dicampur dengan es krim dan single shot espresso.

Screenshot_20170721-203043-01.jpeg

Avocado Coffee Float

Buat yang ga suka espresso, cukup memesan alpukat original saja. Rasanya creamy, bold, sweet, sedikit salty, sedikit gurih, dan segar! Cocok banget diminum panas-panas di Medan (kota ini panas banget dan kering, jadi cepet banget haus). Gw sarankan kalian ke sini saat sore hari.

Macehat Coffee

Address: Jl. Karo No. 20, Petisah Tengah, Medan Petisah, Kota Medan, Sumatera Utara 20112, Indonesia
Phone: +62 61 4529944
Price  : < IDR 50k/person
 

2. Pondok Gurih

IMG-20170716-WA0025.jpg

Pondok Gurih

Pondok Gurih merupakan rumah makan padang yang terkenal di Medan. Tempatnya kecil, hanya ruko biasa, panas, dan sangat ramai saat jam makan siang dan makan malam. Antriannya bisa sampai ke jalanan. Di bagian depan, ada etalase nasi gurih beserta lauknya. Kamu bisa memilih mau makan nasi di daun (bungkusan) atau di piring. Gw sarankan untuk memilih nasi di daun karena nasinya lebih harum, pulen, dan lebih seru makannya.

Menu utamanya selain nasi padang adalah Gulai Kepala Ikan Kakap.

20170716_123209.jpg

Gulai Kepala Ikan Kakap

Gulai Kepala Ikan Kakap tersebut bener-bener enak: tidak amis, dagingnya empuk, dan daun singkongnya juga empuk. Pokoknya ini gulai ikan terenak yang pernah gw makan! Porsinya juga besar, jadi bisa dimakan ramai-ramai. Gw aja yang ga suka ikan bisa doyan, apalagi yang doyan nih. Selain gulainya, ada juga ayam pop yang crispy dan gurih serta jengkol balado yang enak banget! Gw menyarankan makan di Pondok Gurih saat malam karena tempatnya panas.
Pondok Gurih Restaurant
Address: Jl. Brigjen Katamso No.33 A, A U R, Medan Maimun, Kota Medan, Sumatera Utara 20159
Hours: 10 AM – 9 PM
Price   :  IDR 75k Р100k/person
 .
.

3. Soto Medan Kesawan

Screenshot_20170721-200611-01.jpeg

Soto Medan Ayam

Belum ke Medan namanya kalo belum nyobain kuliner khas Medan, yaitu Soto Medan. Sebenarnya, soto Medan mirip dengan soto Betawi : kuah santan kekuningan, gurih, pakai ayam atau sapi, dan enak banget disantap hangat. Perbedaannya, soto Medan bisa pakai udang!
Screenshot_20170721-200421-01

Soto Medan Udang dan Sapi

Soto Medan Kesawan merupakan soto medan terkenal yang sudah berjualan sejak beberapa generasi yang lalu. Lokasinya berada di seberang Tjong A Fie mansion. Tempatnya hanya ruko sederhana dan cukup kecil. Untuk tambahan topping, kamu bisa memilih daging ayam, sapi, udang, serta jeroan seperti babat dan paru. Sambelnya juga mantap pedesnya! Soto Medan cocok dimakan pada pagi hari sebagai sarapan, makan siang, maupun di sore hari saat hujan.
Soto Medan Kesawan
Address: JL. Ahmad Yani, Kesawan, Medan Bar., Kota Medan, Sumatera Utara 20236
Hours: 7 AM Р4 PM 
Price  : IDR 20k (soto ayam / soto sapi) dan IDR 25k (soto udang)
.
.

4. Indomie Bangladesh – Warmindo Agam Senyum

20170712_195225-01.jpeg

Indomie Bangladesh

Ayo pecinta Indomie! Wajib nih kamu coba! Warmindo (Warung Makan Indomie) merupakan tempat makan di mana semau status sosial disama ratakan karena semuanya pasti suka sama Indomie. Salah satunya adalah Warmindo Agam Senyum di daerah Multatuli yang buka 24 jam. Kalo weekend rame banget, jadi kamu mesti pintar cari waktu yang pas sebelum ga kebagian tempat.

Warmindo menjual menu utama Indomie, baik kuah dan goreng. Variasi menu di Warmindo ini adalah Indomie Bangladesh (nyemek pedas), Mie Aceh, Ifumi Goreng, dan ada juga menu non-Indomie seperti Nasi Prang dan Nasi Goreng. Indomie di sini dimasak dengan bumbu racikan masing-masing Warmindo yang menjadi keunikan setiap Warmindo di Medan.

20170712_195640-01.jpeg

Nasi Prang

Ciri khas dari Warmindo di Medan adalah mereka menyediakan variasi minuman, mulai dari tehtong (teh panas), teh mandi (teh manis), teh kocok telur, bandrek, minuman botol, sachet, dan apapun yang kau minta, hampir pasti dapat mereka sediakan. Semua harga menu di sini sangat ekonomis dan under IDR 20k. Murah banget kan! Dengan harga segitu aja kamu bisa kenyang makan dan minum. Untuk makan di sini, lebih cocok dimakan saat malam hari sambil nongkrong dan ngobrol hingga larut malam.

 

Warkop Agam Senyum
Address: Hamdan, Medan Maimun, Medan City, North Sumatra 20212
Hours: 24 hours
Price   : < IDR 50k/person
 .
.

5. Mie Aceh Titi Bobrok

20170713_192507-01.jpeg

Mie Aceh Kering

Mie Aceh adalah kuliner khas Aceh yang terbuat dari mie kuning yang dimasak pedas dengan campuran daging sapi ataupun seafood (udang / cumi / kepiting) yang dimasak kering / nyemek / basah (kuah). Mie aceh mungkin bisa dengan mudah ditemukan di Medan. Namun Mie Aceh Titi Bobrok adalah warung yang paling populer dan paling ramai pengunjung.

Tempatnya cukup besar dan ada 2 lantai. Dapurnya di lantai 1 dekat pintu masuk di sebelah kanan. Biasanya kalo malam, tempat ini sangat ramai sampai waiting list. Harganya juga terjangkau dan kalian bisa menikmati mie Aceh yang enak dengan aneka topping berbeda : sapi, udang, cumi, dan kepiting. Selain mie aceh, ada juga mie ayam, mihun, nasi goreng, dan sebagainya.

Menurut gw, ini mie aceh paling enak di Medan. Mienya bulat, agak keras (menurut orang Medan, kalo menurut orang Jakarta sih ini enak ya), bumbunya juga kuat spicesnya. Wajib coba Mie Aceh Kepitingnya yang nyemek dan enak banget! Gw paling suka makan di sini. Walaupun ramainya minta ampun, servicenya cepat.  Harganya juga terjangkau. Kalian lebih baik menyantap mie aceh ini di siang hari karena kalian bisa saja waiting list di malam hari.

20170713_193028-01.jpeg

Mie Aceh Kepiting Nyemek

Mie Aceh Titi Bobrok

Address: Jl. Setia Budi No. 17 D, Sei Sikambing B, Medan Sunggal, Kota Medan, Sumatera Utara 20122
Hours :
Price  : IDR 10k Р40k / porsi
 .
.

6. Merdeka Walk

2017-07-13 05.16.30 1-01.jpeg
Jus Rainbow (Markisa-Terong Belanda-Sirsak)

Buat anak muda, belum lengkap kalo belum nongkrong di Merdeka Walk. Tempat jajan outdoor ini berlokasi di seberang Bank Indonesia. Di sini, kalian bisa memilih food tenant seperti Nelayan Tenda, Starbucks, Oppai, dan masih banyak. Konsep food court ini sangat ramai dikunjungi anak muda pada malam hari disertai live music. Kalo belum terlalu lapar kamu bisa melihat-lihat aneka souvenir khas Medan yang ditawarkan di salah satu stand. Menurut beberapa orang harga makanan di Merdeka Walk Medan agak sedikit di atas rata-rata harga makanan di pusat kuliner lainnya di Kota Medan dan nggak cocok sebagai tempat jajan di tanggal tua seperti sekarang. Namun, tempat ini wajib kamu kunjungi untuk makan malem sambil mengobrol dan mendengar alunan musik, menikmati suasana malam kota Medan. Merdeka Walk cocok dikunjungi pada saat sore hingga malam hari karena suasana dan dekorasinya lebih bagus di malam hari.

20170713_172054edit.jpg

Pangsit Goreng Tahu

Merdeka Walk

Address: Merdeka Walk, Jl. Balaikota, Kesawan, Medan Bar., Kota Medan, Sumatera Utara 20236
Hours: 11 AM – 10 PM
Price  : > IDR 50k / person
.
.

7. Nelayan Mie Jaring – Chinese Food Restaurant (Halal)

 

Buat pecinta chinese food, kamu bisa mengunjungi restoran Nelayan yang cukup populer di Medan dan terdapat beberapa cabang di Medan. Gw icip chinese foodnya di dalam Mal Centre Point. Tempatnya cukup besar, elegant, dan ramai pengunjung saat malam hari. Dekorasinya agak gelap dan terdapat sentuhan Chinese decoration di dindingnya. Harganya cukup pricey, mengingat ini restoran kelas menengah ke atas. Untuk makanannya, ada a la carte dan dimsum. Cobain sapo terong dan sapi lada hitmanya ya. Enak! Dim sum nya juga enak. Kalian bisa makan di Nelayan saat lunch maupun dinner.

Nelayan Mie Jaring

Address: Jl. Kh. Zainul Arifin No.7, Madras Hulu, Medan Polonia, Kota Medan, Sumatera Utara 20152
Hours: 11AM – 10 PM
Price   : IDR 100k/ person
.
.

8. Ucok Durian

20170721_221917.png

Durian Medan

Buat pecinta durian, kamu wajib coba Ucok Durian. Tempatnya super rame dan ga pernah sepi pengunjung. Durian Medan lebih harum dan lebih pahit (fermented taste) dari durian di kota lain. Pas masuk, kamu sudah mencium bau durian dari jauh. Gw sarankan kalian menyantap durian di malam hari setelah dinner karena tempat ini buka hingga tengah malam.

Durian di sini ada 2 macam : manis dan pahit. Sebagian besar orang Medan lebih menyukai durian pahit karena rasanya lebih nimkat, legit, dan fermented. Gw lebih suka durian yang manis sih. Semua tergantung selera.

Buat yang mau bawa oleh-oleh durian ini, kamu bisa membeli duriannya di bagian belakang yang sudah ditaruh di tempat makan plastik dan di-seal rapat. Kalau mau bawa pulang ke rumah (masih di area Medan ya, bukan luar kota), kamu bisa membeli durian utuh. Setiap durian yang kita pesan untuk dimakan langsung ataupun dibawa pulang, bisa dituker dengan yang baru jika duriannya ada yang busuk. Setiap pembelian lebih dari IDR 200k, kamu bisa mendapatkan 1 buah durian gratis (ukuran kecil) untuk disantap langsung.

 

 

Ucok Durian Medan

Address: Jl. Pelajar No.46, Teladan Tim., Medan Kota, Kota Medan, Sumatera Utara 20217
Phone: 0821-3440-9106
Price  : > IDR 75k/person

Ayo, kalian pilih yang mana? Pas ke Medan, kamu pasti langsung kalap pengen nyoba semuanya. Namun, perlu diingat bahwa jalan di Medan macet, jadi kalian harus planning terlebih dulu.

Ini baru sebagian kuliner enak di Medan loh! Karena waktu gw yang padat, jadinya cuma sempet nyobain kuliner-kuliner ini. Kalau ada masukan tentang kuliner enak lain di Medan, silakan komen atau DM via Instagramku ya ūüôā

Selamat kuliner!

20170715_212312.jpg

ENJOY YOUR DAY ♥

Contact for endorsement and food tasting via my email

jessicasisy@gmail.com

Let’s eat! More food posts on my Instagram account (IG posts and IG story)

You can visit my page on Pergikuliner :

Beautiful in White

– at The White Clover, Bandung

White is associated with light, goodness, innocence, purity, and virginity. It is considered to be the color of perfection. White means safety, purity, and cleanliness. As opposed to black, white usually has a positive connotation. White can represent a successful beginning.

Wearing a white outfit can elevate your look to the next level. You can also wearing white as the basic color to do mix & match for your look. However, some people think that wearing white outfit will make you look boring, pale, and very simple. I think the simplicity of white can radiate your own inner beauty.

Wearing white with black is perfect! Monochrome outfit is perfect for casual, semi-formal, and also formal looks. During the photoshoot, I wear this Melanie Jumpsuit (Melanie Trump did wear this jumpsuit!). Stealing her look in this beautiful place, why not?

However, wearing white in a wedding party is a BIG NO! It is not good to compete with the bride. You may wear white outfit for dating, birthday party, or any other events. White T-shirt can also be mixed with any other colour to increase your look.

So, will you add white to your wardrobe? ♥

“No matter how plain a woman may be, if truth and honesty are written across her face, she will be beautiful.‚ÄĚ ‚ÄĒ Eleanor Roosevelt

2017_0610_12003400-01.jpeg

DSCF9310.JPG

17-06-10-19-59-58-632_deco.jpg

DSCF9431

DSCF9377.JPG

ENJOY YOUR DAY ♥

Contact for endorsement and food tasting via my email

jessicasisy@gmail.com

Let’s eat! More food posts on my Instagram account (IG posts and IG story)

You can visit my page on Pergikuliner :

.
.
.

The White Clover

Map of The White Clover
Address    : Jl. Dr. Cipto No.24, Pasir Kaliki, Cicendo, Kota Bandung, Jawa Barat 40171

Hours       : 8 AM Р10 PM

WIFI         : YES

The White Clover Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

Tim Ho Wan, Mid Valley, Malaysia

2017_0204_13570300-01.jpeg

Tim Ho Wan is a popular chinese restaurant, specialty in dim sum. Tim Ho Wan has been so famous in Hong Kong, Singapore, and also Indonesia. Originally came from Hong Kong, Tim Ho Wan now has 45 locations around Hong Kong, China, Taiwan, Singapore, the Philippines, Australia, Vietnam, Indonesia, Malaysia, Thailand and the United States.

DSCF2285.JPG

DSCF2298.JPG

I visited the one in Malaysia, more precisely at Mid Valley Mall. The restaurant is located at the outside of the mall, across the Starbucks. It is a two-story building, but customers are usually sit on the 1st floor. The place is spacious, chinese-type design, and minimalist. The ambience is good and suitbale for breakfast to lunch.

DSCF2254.JPG

The menu is slightly different with the one in Indonesia. They have pork la mian menus and some other new menus. I only try the pork la mian for the new menu. The dim sum menu is the same with the one in Indonesia.

20170603_210018.jpg

Pork La Mian

Dim Sum and Rice

We tried the hakao, veggie hakao, siomay, charsiu pao, chong fan, and the infamous pork buns. I love the pork buns. The buns are crispy and sweet on the crust, but very soft in the inside.

DSCF2226.JPG

The steamed rice with pork sausage and mushroom is also famous. Eat it with the sweet salty sauce, special from Tim Ho Wan. The aroma is so tempting and the taste is so delicious!

DSCF2217.JPG

Pork Buns

DSCF2208.JPG

Steamed Rice with Pork Sausage and Mushroom

DSCF2220.JPG

Chong Fan (Pork)

DSCF2233.JPG

Fried Shrimp Dumplings

DSCF2239.JPG

Hakao

DSCF2238.JPG

Pork Siomay

The wonton noodle is also good! The wonton is yummy, full of shrimp, and tasted good. The noodle is thin, rope-like shape, and actually a Hong Kong-style noodle. this is what I like the most!

DSCF2224.JPG

Actually, I only like the pork buns and the wonton noodle. For the rest of the dim sums, I think they are so-so, like any other dim sums from other Chinese restaurants. Overall, the place is good, the foods are quiet tasty, although they are pricey for just dim sums. If you don’t know where to eat in Mid Valley, you can just go to Tim Ho Wan for their dim sums!

ENJOY YOUR DAY ♥

Contact for endorsement and food tasting via my email

jessicasisy@gmail.com

Let’s eat! More food posts on my Instagram account (IG posts and IG story)

You can visit my page on Pergikuliner :

.

Tim Ho Wan

Map of Tim Ho Wan
MID VALLEY MALL
The Boulevard, G-27,, 59, Lingkaran Syed Putra, Mid Valley City, 59200 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
WIFI   : NO
PRICE : RM 20 – 40 / person

Tokyo Secret, Malaysia

Tokyo Secret Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

DSCF9013.JPG

Tokyo Secret is selling Japanese Hanjuku Cheese Tart (or Half Baked Cheese Tart) made by high quality cheese imported directly from Japan. The company is originated from Hong Kong. In Indonesia, Tokyo Secret has not yet opened. Hopefully, they will open their outlet in Jakarta ♥

I visited the biggest outlet in 1 Utama Mall, Damansara. The outlet in 1 Utama sells only Hanjuku Cheese Tarts! There are 4 Flavors available :-Hanjuku Cheese Tart (Original flavor), Matcha Hanjuku Cheese Tart, Hazelnut Hanjuku Cheese Tart & Coffee Hanjuku Cheese Tart. Actually, there is the Strawberry flavor in another outlet.

DSCF7297.JPG

The store is quiet big and has some chairs besides the cashier and kitchen. The concept is a minimalist cafe. After you buy the tarts, you can directly consume them whilst they are still warm!

20170602_160021.jpg

20170602_155948.jpg

20170602_155946.jpg

Freshly baked and hot from oven! There are 4 ways to enjoy the unique taste of cheese tart:
1. Consume right after it was baked under room temperature!
2. Refrigerated it, and it will taste like you are eating cheese cake
3. Freeze it in freezer, and it will turn into a tasty ice-cream
4. Lastly, reheating it with a toasters will once again, bringing back the crunchy crust and melting cheesy texture.
Cheese Tart
DSCF7301.JPG
For me, the crust s so crispy, buttery, and combined perfectly with the creamy cheese inside the tart. The custard tasted milky, creamy, sweet, and rich of cheese! So tasty!
Chocolate Hazelnut Tart
IMG_20170429_221256_518
The chocolate cream cheese filling is flowing down slowly too after one bite. Those crunchy toasted hazelnut bits that sprinkle on top goes very well with the creamy chocolate cheese filling. The chocolate crust is crispy just like the original flavor.¬†The hazelnut is more pricey than the Original Cheese Tart, but i love it! Really love both¬†hazelnut’s aroma and the taste as well.
Matcha Cheese Tart
DSCF9015.JPG
This one is unique! The taste is like the authentic matcha powder from Japan. Inside the cream cheese, there is red bean and mochi. So, when you eat it, you will taste the creamy of the cheese cream, the sweet taste of red bean (azuki), and the fluffy texture of the mochi. Perfect!
20170602_155613e.jpg
Overall, Tokyo Secret offers you a high quality cheese tarts to the next level. The tart is bigger than the competitors and the price is more expensive. Pricey, but worth it! This is my most favorite cheese tart ♥
DSCF9016.JPG
DSCF9032.JPG

ENJOY YOUR DAY ♥

Contact for endorsement and food tasting via my email

jessicasisy@gmail.com

Let’s eat! More food posts on my Instagram account (IG posts and IG story)

You can visit my page on Pergikuliner :

Tokyo Secret

Map of Tokyo Secret
Address : 1 Utama Mall
G23, IPC Shopping Centre, 47800, Jalan PJU 7/2, Mutiara Damansara, 47820 Petaling Jaya, Selangor, Malaysia
Phone : +60 3-7733 0231
WIFI   : NO
PRICE : RM 7.90 (original); RM 9.90 (Chocolate), RM 8.90 (Matcha, Coffee, Strawberry)

IMG_20170429_221256_518.jpg

Mc Donald’s Ice Cream Cendol

McDonald's Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

Hello foodies! During this festive season, Mc Donald’s Malaysia has launched a new flavor for ice cream, which is CENDOL! Such a unique flavor for an ice cream, right?

Cendol is a traditional dessert from Southeast Asia : such as : Indonesia, Malaysia,  Singapore, Brunei, Cambodia,East Timor, Vietnam, Thailand and Burma. Cendol is a snack made from rice flour and other ingredients, formed by filters, then mixed with palm sugar and coconut milk (for beverage) (Wikipedia, 2017). The cendol is consumed with coconut milk and palm sugar syrup with ice crystals. The taste is sweet, creamy, and addicted!

For me, Mc Donald’s is so creative to launch this new flavor during festive. You can eat the ice cream for break fasting for your dessert. The taste is dominated by the palm sugar taste and coconut milk’s mouthfeel. The green-colored cone is actually referred to the cendol.

Overall, the taste is not as good as I thought before. Perhaps, more likely you eat the coconut soup of the cendol. However, I appreciate the idea of combining traditional food with western-style dessert. Let’s try the ice cream!

2017_0603_15414300-01.jpeg

DSCF9172.JPG

20170603_135227.jpg

ENJOY YOUR DAY ♥

Contact for endorsement and food tasting via my email

jessicasisy@gmail.com

Let’s eat! More food posts on my Instagram account (IG posts and IG story)

You can visit my page on Pergikuliner :

McDonald’s

Map of McDonald's
Address: 71, Bukit Bintang Street, Bukit Bintang, 55100 Kuala Lumpur, Federal Territory of Kuala Lumpur, Malaysia
WIFI  : NO

 

Uncle Tetsu, Kuala Lumpur, Malaysia

Uncle Tetsu's Cheesecake Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

Uncle Tetsu’s ¬†cheese cake is very soft, sweet, and savoury; a perfect combination of cream cheese and high quality butter. Besides the cheese cakes, there are cheese tarts and madelines (new).

In Malaysia, there are 2 outlets : Pavilion Mall and Mid Valley Mall. I went to the one in Pavilion Mall, located on the Basement Floor. The store is small, near the escalator. I bought the cheese tarts and madelines since I had tried the cheese cake in Jakarta.

The cheese tart is good! The tart is crunchy, very light, soft, and less sweet. The cream cheese is also less sweet and delicious! Slightly salty, savoury, but creamy and buttery tasted. You can eat more than one cheese tarts and never get too much.

The madelines are actually muffins. There are 4 flavors: Early Grey, Matcha, Chocolate, and Honey. Actually, the texture is not as fluffy as I thought. It’s full, un-fluffy (bantat), and less sweet. Seems like eating brownies. I don’t like the madelines, except the chocolate flavor.

Overall, two thumbs up for Uncle Tetsu! The cheese cake is very good, as well as the cheese tarts. For the madelines, they need some improvement in the dough and the flavor taste. Heading up to Uncle Tetsu now!

 

IMG_20170603_111803_536.jpgDSCF9085.JPG

DSCF9077.JPG

 

 

ENJOY YOUR DAY ♥

Contact for endorsement and food tasting via my email

jessicasisy@gmail.com

Let’s eat! More food posts on my Instagram account (IG posts and IG story)

You can visit my page on Pergikuliner :

Uncle Tetsu Cheesecake

Map of Uncle Tetsu Cheesecake Pavilion KL (Lot 1.05.01)

Address  :
1. Pavilion Mall :Jalan Bukit Bintang, kuala lumpur, 55100 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
2. Mid Valley Mall: LG.K27, Lower Ground Floor, The Gardens Mall, Lingkaran Syed Putra, Mid Valley City, Kuala Lumpur 59200
Hours     : 10 AM Р10 PM

WIFI       : NO
PRICE     : > RM 2.50