Stribe, Kelapa Gading

Stribe Kitchen & Coffee Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

Hello food lovers! Weekend tuh ga pernah puas kalo ga ke cafe hits yg makanannya enak dan tempatnya bagus buat OOTD. Di Kelapa Gading, ada Stribe buat kamu yg demen makan sambil hangout buat OOTD. Lokasinya sederetan dgn Monks dan Eat Boss. Tempatnya tidak terlalu besar, terdiri dari 2 lantai. Yg bagus utk OOTD adalah lantai 1, sedangkan lantai 2nya untuk smoking area dan non-smoking area tp agak gelap dan kurang bgs utk OOTD.
2018_0922_13375800.jpg
2018_0922_14004400-01.jpeg
2018_0922_12355400.jpg
LRM_EXPORT_20180922_192122.jpg
LRM_EXPORT_20180922_194211
18-09-24-11-35-15-251_deco
2018_0922_13530800-01

FOOD & DRINKS

2018_0922_12372800.jpg
2018_0922_12422100.jpg
LRM_EXPORT_20180922_194559.jpg
Untuk minuman dan dessertnya, banyak yg instagrambale, tp gw review yg menurutku OK ya.

Dragon’s Saliva (45k)

2018_0922_13033400.jpg
isinya campuran buah naga merah, susu, dan sedikit lemon. manis, agak asem, dan blendid gt. So fresh!

Affogato (35k)

2018_0922_12570000.jpg
Seperti affogato di cafe lain, ice blend avocado sm susu dan disirem espresso. Enak! Manisnya pas, kopinya ga terlalu pahit, dan pas bgt diminum sama ice cream vanilla.

Mocha (38k)

2018_0922_12354100.jpg
Ice blend kopi susu dgn aroma mocha. Creamy, sweet, melted di lidah. Buat yg suka mocha, yuks dicoba.

Tipsy Hot Cake

2018_0922_12334800.jpg
Pancake kecil isi 2 panas2 dimakan sama es krim vanilla dan mini Magnum bersamaan. So Yummy! Must try! Presentasinya juga cantik.
Untuk makanannya, aku review yg menurut gw cukup enak ya.

2018_0922_12362400-01.jpeg

Baked Rice with Hamburg Steak (75k)

2018_0922_12455000-01.jpeg
Hamburg steaknya enak, empuk, beefy, meaty. Nasinya dikasih bechamel dan brown sauce yg manis gurih. Ada mayo juga dan menurut gw mayo nya merusak rasa. Jadi, agak aneh rasanya. Mungkin krn gw ga suka mayo ya, tapi kalo mayo-nya ditake-out sih enak.

Harvest Bowl (68k)

2018_0922_12342300.jpg
Toppingnya banyak macem dan bisa pake pork or beef sausge yg digoreng. Makannya diaduk semua macem poke bowl. Enak sih dan ga bikin eneg. Seger malah krn ada sayurannya. Konsepnya healthy, but yummy.

Stribe’s Egg Benedict (68k)

2018_0922_12395400-01.jpeg
Cocok buat brunch krn mengenyangkan. Gw suka smoked salmonnya ga terlalu smoked aromanya dan bumbunya pas. Toastnya agak keras sih dipotong, mungkin kurang panas.

Classic Caesar Salad (60k)

2018_0922_12581800.jpg
Saladnya enak! Asin, gurih, cheesy dan ga eneg. Gw bisa habisin saladnya seporsi terus makan main course lainnya. Buat gw sih light ya, jadi bisa habis seporsi dan emang enak.
Ini fot-foto makanan lain di Stribe.
Overall, F&B di Stribe cukup enak dan cantik buat di foto. Tempatnya bagus buat foto karena terang. Harganay standard cafe cantik. Servicenya juga cukup cepat. a perfect place to spend your weekend 

.

.

.

.

ENJOY YOUR DAY ♥

Contact for endorsement and food tasting via my email

jessicasisy@gmail.com

Let’s eat! More food posts on my Instagram account (IG posts and IG story)

You can visit my page on Pergikuliner :

.
.

STRIBE Kitchen & Coffee

Map of Stribe Kitchen & Coffee
Address: Jl. Boulevard Timur, RT.8/RW.12, Pegangsaan Dua, Klp. Gading, Kota Jkt Utara, Daerah Khusus Ibukota Jakarta 14250
Hours: MON – SUN 7 AM – 10 PM
WIFI   : YES
PRICE : IDR 100K-200k/person

Arts Cafe, Raffles Hotel Jakarta

Arts Cafe - Raffles Jakarta Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

Finally kesampean juga makan di Arts Cafe. Kali ini dapet invitation dari hotel Raffles mencicipi hidangan di restoran tersebut. Tempatnya cukup luas, cantik, tapi menurut gw dekornya tidak artsy, tetapi penyajian special menu-nya yg artistic.

2018_0728_13321200.jpg

2018_0728_13080900-01.jpeg

 

 

FOOD AND AMBIENCE

2018_0728_11544700-01.jpeg

Tempatnya cantik, spacious, dan terang untuk foto. Suasanya calm, peaceful, elegant. Demen banget deh sama gtempatnya. cocok untuk merayakan special moment.

 

2018_0728_13544500-01.jpeg

2018_0728_13544000-01.jpeg

2018_0728_13542700-01.jpeg

2018_0728_12000900-01.jpeg

Makanannya enak, saladnya fresh, begitu juga dengan sushi dan sashimi nya. Ada juga Indonesian dan Western food. Enak semuanya. Bisa kamu mulai dari western food yg banyak pilihannya, lalu ke Japanese, dan terakhir ke Indonesian food. Ada sate kambing, ayam, dan sapi. Ada juga section noodle jika kamu suka yang berkuah dan panas-panas.

Japanese Section

2018_0728_11562300-01.jpeg

2018_0728_11560300-01.jpeg

2018_0728_11554200-01.jpeg

Indonesian Section

2018_0728_12002400-01.jpeg

2018_0728_12003900-01.jpeg

2018_0728_12010300-01.jpeg

2018_0728_12011000-01.jpeg

Western Section

2018_0728_12144100-01.jpeg

2018_0728_13521000-01.jpeg

2018_0728_13504500-01.jpeg

Special menu of The Day

Selain buffet, kamu juga disajikan menu khusus yg berbeda-beda setiap harinya. Di hari Sabtu, gw dapet roti isi daging rendang yg disiram gulai. Ada juga Beef Short Ribs yg disajikan cantik. Yg paling gw suka adalah Shoyu Red Snapper. Ikannya bener2 lembut, ga ada tulang sama sekali dan ga amis! Saus shoyu nya juga tidak terlalu asin, malahan enak banget!

2018_0728_12531900-01.jpeg

2018_0728_12444700-01.jpeg

DESSERT

2018_0728_13262200-01.jpeg

 

 

 

Dessertnya wajib kamu coba karena cukup banyak ragamnya, termasuk jajanan pasar khas Indonesia. Cakenya sih enak semua, begitu juga dengan Nitrogen ice creamnya yg terletak di sebelah kanannya pintu masuk. Harganya 400k-500k udah termasuk minum dan special menu yg gw sebutin tadi.

2018_0728_11574700-01.jpeg

2018_0728_11582600-01.jpeg

2018_0728_11581200-01.jpeg

2018_0728_11575900-01.jpeg

2018_0728_11584300-01.jpeg

2018_0728_11591300.jpg

2018_0728_11584900.jpg

2018_0728_11575900-01.jpeg
Overall, makan di Arts Cafe memang menyenangkan dan mengenyangkan. Banyak pilihan menu mulai dari Indonesian, Asian, Western, dan Japanese food. Dessertnya juga enak-enak. Tempatnya bagus buat foto dan servicenya juga cepat dan ramah. Seneng banget dijamu makan makanan enak, apalagi dessertnya juara!

.

.

.

.

ENJOY YOUR DAY ♥

Contact for endorsement and food tasting via my email

jessicasisy@gmail.com

Let’s eat! More food posts on my Instagram account (IG posts and IG story)

You can visit my page on Pergikuliner :

.

Arts Café By Raffles Jakarta

Peta Arts Café by Raffles Jakarta
Alamat: Raffles Jakarta Ciputra World 1, Karet, Jl. Prof. DR. Satrio No.5, RT.18/RW.4, Kuningan, Karet Kuningan, Kuningan, Kota Jakarta Selatan, Daerah Khusus Ibukota Jakarta 12940
Jam buka: 6 AM – 10.30 PM
WIFI        : YES
PRICE      : IDR 400k – 500 k/person

 

The Garden, PIK

The Garden Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

dscf7119.jpg
Hello food lovers! Finally, I can have my lunch time at The Garden, PIK. Since it is so hype on Social Meadia with its beautiful decoration for OOTD spot, The Garden has become one of must-visit places in Jakarta. The concept is similar with Onni House which has a small ‘garden’ area for OOTD spot inside the cafe. You must go in the morning to avoid the long waiting list. Once you enter the cafe, you have unlimited time to sit there and taking pictures. There is no rule that you have to leave in a period of time. You cannot do any reservation, only on-the-spot. So, if you want to celebrate anything in The Garden, make sure you come very early in the morning to have a seat.
PhotoGrid_1531911938523.jpg
2018_0714_14152900-01.jpeg
DSCF7359.JPG
The place is not so big, quite spacious, and at the back side on the 1st floor, there is a perfect spot for photoshoot. Actually, every areas in this cafe are instagramable. The dining area is only on the 1st, while the 2nd floor is still not yet opened for public.

OOTD SPOT

These are the instagramable spots for doing your hobby: Photography! Prepare your best camera and outfit as well as PATIENT! There are lots of people Q-ing in every spots 🙂
18-07-16-16-52-05-117_deco
18-07-14-22-49-40-089_deco
18-07-14-22-26-55-395_deco
LRM_EXPORT_20180715_130045
LRM_EXPORT_20180714_213002
18-07-16-16-42-59-854_deco

DSCF7120

FOOD

2018_0714_13124300-01.jpeg

Creamy Chicken Truffle Dumpling (75k)

2018_0714_13155800-01
My most favorite dish! Too creamy actually, but the truffle is so good! There are 4 pcs of chicken dumplings. The creamy sauce is perfectly combined with the truffle to become a delicious dish for your appetizer.

Wonton Bulgogi Taco (90k)

2018_0714_13463600-01
Consists of 4 pcs of fried wonton skin filled with minced beef. The taste is good and the wonton is so crispy. A combination of Chinese and Mexican food.

Panna Cotta Es Kelapa Muda (55k)

2018_0714_13354900-01.jpeg
This is a must-try dessert in The Garden. The presentation is sweet and pinky. The texture is soft and not as fragile as I eat in other cafes. The fresh coconut ice is sweet and tasty. Must-try!

She’s Slice of Heaven/Mille Crepe (60k)

2018_0714_13373600-01
There are 2 selections of sauce : Taro or Milo. Since I love chocolate taste, I choose the latter. The crepe is creamy, but not too sweet. I can finish it all by myself and the taste is not overwhelmed. Yummy!
Overall, The Garden offers you a fancy place for photoshoot with selections of tasty yet pricey foods and drinks. For me, the dishes that I chose are quite good. I did not try any other foods there. The service is quite good, but you have to wait your food for 15-25 minutes. Enjoy!

.

,

.

.

.

ENJOY YOUR DAY ♥

Contact for endorsement and food tasting via my email

jessicasisy@gmail.com

Let’s eat! More food posts on my Instagram account (IG posts and IG story)

You can visit my page on Pergikuliner :

.

The Garden PIK

Peta The garden PIK
Alamat: Rukan Garden House Blok B no 28, Jl. Pantai Indah Kapuk, RT.7/RW.2, Kapuk Muara, Penjaringan, North Jakarta City, Jakarta 14460
Jam buka : 11 AM -2 PM (zomato)
Telepon: (021) 22572270
WIFI     : YES
PRICE   : IDR 150k+/persons

O! Fish, Kelapa Gading

O! Fish Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

Hello seafood lovers! Kabar gembira buat kamu pecinta seafood, tapi demen nongkrong di cafe cantik. O! Fish udah buka cabang barunya di Kelapa Gading (sebelumnya di Tangerang), di seberangnya Lilin Bangsa School. Gw diinvite sama O! Fish untuk menghadiri acara Grand Openingnya pada hari Jumat, 26 Januari 2018. Ownernya, Dion Wiyoko, juga mengisi acara tersebut. Seru banget loh! Kita main games rame-rame, yang menang dapat Flazz Card dari O! Fish. Buat yang mau lihat videonya, bisa lihat di IG post gw DI SINI ya.

2018_0126_14464600-02

2018_0126_14394900-01

2018_0126_15052300-01

2018_0126_15110200

PLACE & AMBIENCE

Tempatnya luas, terdiri dari 3 lantai. Di lantai 3 bisa menampung 40 orang. lantai 2 lebih lapang dan bisa untuk foto OOTD. Lantai 1 lebih sempit karena ada bar di tengahnya. Designnya minimalis, simple, tapi bagus. Betah deh lama-lama di sini.

PhotoGrid_1517323113256.jpg

Lantai 2

FOOD

2018_0126_15150500-01
Makanannya banyak banget, salah satunya menu baru yang hanya ada di Kelapa Gading, yaitu Garlic Butter Shrimp Rice.
Garlic Butter Shrimp Rice nya enak banget! Bumbu rempahnya harum, gurih, dan pas banget dimakan pakai nasi panas dan udangnya! Nagih!

2018_0126_14432300-01

Garlic Butter Shrimp Rice

Saladnya juga seger banget! Selain itu, Mix Seafood Platternya bisa buat makan rame-rame.

20180130_001128

Salmon Salad and Shrimp Salad

LRM_EXPORT_20180130_185722

Fried Calamari

2018_0126_14593200-01

Seafood On Plate

2018_0126_15010000-01

Fish & Chips, Es Teler Cake, and Matcha Affogato

F
Menu lain yang gw suka adalah Black Soka Burger yang besar dan ngenyangin. Kepiting sokanya digoreng tepung, cukup besar. Seporsi bisa bikin lapar kamu hilang dan puas banget. Pasta nya juga enak. Buat pecinta pasta, wajib cobain ya Aglio Olio nya.

LRM_EXPORT_20180130_185921

Black Soka Burger

2018_0126_14513000-01

Aglio Olio

2018_0126_15485600-01.jpeg

Appetizer

 

2018_0126_15002100-01.jpeg

Fish & Chips, Pan-seared Dory, and Iced Matcha Affogato

DRINKS

Untuk drinks, kamu bisa cobain Ice Coffee dan Green Tea Affogato-nya yang seger, manis, dan milky. Buat yang suka minuman segar, bisa cobain Dragon Fruit Juice atau Mocktailnya yang manis dan fresh. Favorite gw adalah Walkin’ on Sunshine Mocktail warna biru. Buat yang suka teh, ada Hot TEa yang cute banget karena ada Baby Shark di dalam gelasmu.

2018_0126_14581600-01

Iced Coffee Affogato

2018_0126_14430200-01

2018_0126_15025600-01

DESSERT

Untuk dessertnya, kamu wajib cobain cake dari Bakepack buatan Fiona Anthony. Enak banget! Ada rasa Es Teler, Chocolate, dan Thai Tea. Gw paling suka yang Thai Tea dan gw bisa habisin 1 slice besar. So yummy! Guilty pleasure banget dah. Cakenya tersedia di O! Fish dan dijual per slice, jadi kamu bisa cobain semua flavor cakenya yang enak.

20180130_001058.jpg

Dari kiri ke kanan : Es Teler, Thai Tea, dan Chocolate

 

Overall, kamu juga bisa celebrate party di sini dengan harga 100k/pax. Menunya oke dan kamu bisa pakai tempatnya 4 jam. Worth it kok, apalagi buat yang betah foto cantik di cafe . Jangan lupa cek IG post gw ya!

Screenshot_20180129-225339.jpg

.

.

ENJOY YOUR DAY ♥

Contact for endorsement and food tasting via my email

jessicasisy@gmail.com

Let’s eat! More food posts on my Instagram account (IG posts and IG story)

You can visit my page on Pergikuliner :

.
.

O! Fish Kelapa Gading

Map of O! Fish Kelapa Gading

Address: Rukan Grand Orchard Square Blok D No. 20 Jalan Terusan Kelapa Hybrida,, Cilincing, RT.9/RW.1, Sukapura, Kelapa Gading, Kota Jkt Utara, 14250
Hours: 8 AM – 11 PM, except Saturday : 8 AM- 12 PM
WIFI  : YES
PRICE : around IDR 150k/pax

Green Door Kitchen, Kelapa Gading

Green Door Kitchen Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

Happy Christmas for all who celebrate it

DSCF0879.JPG

DSCF0864

On the day of Christmas, my friends and I celebrate this wonderful day at The green Door Kitchen. It is located at the back side of Hotel Santika in Mahaka Square. You can spot the cafe by the colour of the door : green!

17-12-25-20-03-59-906_deco

White Dress from This Is April

 

It is a small cafe with simple decoration, minimalist, warm, and pretty. Since I like to celebrate Christmas with my close friends, I choose this small place. We sat next to the window and door. This is the best spot for me to do the food photo shoot. The sunlight shines perfectly at 3-4 pm. So, make sure you do a reservation min. one day before you come to this cafe to get this perfect spot. There are also OOTD spot in this cafe as seen on my instagram and some selebgrams.

DSCF0837.JPG

DSCF0845

DSCF0875.JPG

DSCF0886

DRINKS

For the drink, we ordered flavoured hot tea since we are tea lovers.

2017_1225_13404400-01.jpeg

From left to right: Namaste, Cherry Blossom, and Honey Berry Sweet

Honey berry sweet (35k)
For you who like sweet aroma, you should try this. The sweet and a bit sour taste will make you feel come. I like this tea and usually I order this honey berry tea at other cafes as well.
Namaste (35k)
This orange-brown coloured tea has minty aroma. Suitable for people who has cold. If you like mint, you can try this tea.
Cherry Blossom (35k)
This is also one of my favorite. The sweet-floral note is my favorite thing of this tea. Maybe some people could not differentiate between cherry blossom and honey berry sweet. If you like the smell of flower, you should try cherry blossom. However, if you like the sweet taste of tea, then you should go for honey berry.

FOOD

2017_1225_13442000-01.jpeg

2017_1225_13424800-01.jpeg
As for the food, these are what we ordered (almost all presentation are beautiful and I just let myself took all the beautiful photos).

Green Door Big Breakfast (non-halal, 120k)

2017_1225_13433200-01.jpeg
Consisted of pork sausage and pork bacon, grain & seed bread (1 sliced), scrambled egg, sauteed mushrooms, and salad. For me, the portion is quite small, not big as it is written on the menu. So, don’t worry if you want to order this dish. The taste is so-so, nothing special, except for the yummy pork sausage.

Triple Cheese Sandwich (70k)

DSCF0808.JPG
There are 3 types of cheese in this plate : Swiss Cheese, Red Cheddar, and Yellow Cheddar. If you are a cheese lover, then you should try this. The cheese are quite good. The portion is actually small, but it could fulfill your hunger.

Smoked Salmon and Bagel (90k)

2017_1225_13400300-01.jpeg

IMG_20171225_172122_609-01-01
The bagel is so hard since I couldn’t cut it with my small knife. So, i asked the waiter to cut it with bigger knife. The salmon was good and the veggie tasted good with the sesame oil. The smell is tempting.

DSCF0885.JPG
Overall, the price is quite expensive for those small dishes. The taste of the dishes is good, but not addicted. The service is not as fast as any other cafes. For me, it only sells the pretty place. However, if you are curious why this place is quite popular, then you must go. This place is also suitable for bridal shower, birthday, and special events.

2017_1225_13150300-01.jpeg

Happy Christmas!

.

.

ENJOY YOUR DAY ♥

Contact for endorsement and food tasting via my email

jessicasisy@gmail.com

Let’s eat! More food posts on my Instagram account (IG posts and IG story)

You can visit my page on Pergikuliner :

.
.

The Green Door Kitchen

Map of The Green Door Kitchen
Located in: Mahaka Square
Address: Mahaka Square Kelapa Gading (Sports Mall), Jl. Raya Kelapa Nias Blok HF 3 Unit B 18-23 Lt. Dasar, (accross outdoor basketball courts), RT.8/RW.6, Klp. Gading Bar., Klp. Gading, Kelapa Gading Barat, Daerah Khusus Ibukota Jakarta 14240
Hours : 7 AM – 9 PM
WIFI   : YES
PRICE : IDR 150-200k/person

 

Bottega Ristorante, SCBD

Bottega Ristorante Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

DSCF9906.JPG

Outdoor : Smoking area

Christmas is coming! Have you chosen a right place to celebrate Christmas with your loved ones? If not, then you should go to Bottega Ristorante. This place is beautiful, homey-like atmosphere, and elegant. For me and my friends, we choose Bottega to celebrate Christmas.

2017_1216_13561400-2.jpg
Bottega Ristorante was in Kuningan and now, reopening again with a new concept and new menu. The decoration is quite similar with the former place, but it’s wider and more elegant. The dim light makes this place feel romantic, homey, and cozy. We choose the back side (besides the bathroom and kitchen) because this place is more private and suitable for 8-10 persons.

2017_1216_13571500-1.jpg

DSCF9882.JPG

Indoor : Non-smoking area

The dining area looks like at our pantry at home. The decoration of Christmas is beautiful and many spots for OOTD photoshoot. There are outdoor area for smoking and indoor area  for non-smoking. Both are beautifully decorated.

DSCF9883

DSCF9887.JPG

IMG_20171216_231923_567.jpg

The service is excellent. The waitress and waiter are so nice and helpful. They treated customers like a king and queen. Here are some OOTD photos at Bottega Ristorante.

LRM_EXPORT_20171217_124116.jpg

2017_1216_13584500-01.jpeg

2017_1216_13495100-01.jpeg

Kibo Cheesecake which is popular with the melted japanese cheese cake, has launched their new flavor: STRAWBERRY CHEESE! The sweet, sour fruit makes this Christmas become perfect! So fresh, cheesy, and be addicted! Must try guys!

2017_1216_14270900.jpg

2017_1216_14304000-01.jpeg

NEW! STRAWBERRY CHEESE

You can go to their nearest outlets at PIK Avenue, Kota Kasablanka Mall, and Grand Indonesia. Check out their Instagram @kibocheese for more information.

FOOD & DESSERT

Seared Salmon with Romesco (185k)

DSCF9986.JPGIt’s a Norwegian Salmon served with seasonal vegetables. The appearance looks beautiful and tempting. For me, the salmon is perfectly cooked, tender, not fishy at all. One portion is enough, not too small.

Bistecca Fiorentina (135k/100 gram)

2017_1216_14010400-01.jpeg
The presentation is good and simple. For me, the beef steak is well-seasoned, but the taste is below my expectation. The texture of the meat is not tender, quite hard, although it’s medium rare.

Braised Pork Belly (127k)

2017_1216_14014000-01.jpeg
MUST TRY! The oriental sauce tasted perfect with the crispy-tender pork belly.So delicious! The baby potatoes are sweet and well-seasoned.

Bakmi Truffle (149k)

DSCF0055.JPG
Must Try! The appearance is simple, but you could smell the tasty truffle sauce! The noodle is like’bakmi’, chinese-style noodle with chewy texture. Surprisingly, this chinese noodle taste soooo delicious with the western-style truffle sauce which is creamy.

Sweet Potato Gnocchi with Pesto & Chicken (109k)

DSCF0015.JPG
The portion is quite big for one person. The gnocchi is cooked with pesto sauce. The texture is not as chewy as I thought. It’s lie eating glutinous rice. Somehow I like it, but my friends don’t. So, it depends on your taste palate.

Bacon Mac & Cheese (Beef / pork) (116k)

DSCF0003.JPG

DSCF0004.JPG
The portion seems small, but it’s better to share with 1-2 persons since the creamy cheese sauce is too much for 1 person. Actually, the creamy cheese sauce is good, but it’s too much to finish all at one whole portion.

Tiramisu (78k)

DSCF0037.JPG
The pretty tiramisu cake is perfect for Chritsmas dessert! The coffee taste balances the sweet-creamy taste of the cake. Sweet and tasty!

DSCF9899.JPG

IMG_20171216_231923_572.jpg

Overall, we like the food and service at Bottega. The place is also good for celebrating special event such as birthday, bridal shower, romantic dinner, Christmas, and many more. The price of the F&B is quite pricey, but worth it for us. The warm service from this restaurant feels like we are eating at home.
Happy Christmas!

.

.

ENJOY YOUR DAY ♥

Contact for endorsement and food tasting via my email

jessicasisy@gmail.com

Let’s eat! More food posts on my Instagram account (IG posts and IG story)

You can visit my page on Pergikuliner :

.

Bottega Ristorante

Map of Bottega Ristorante
Address: Fairground Building SCBD, Jl. Jend Sudirman Kav. 52-53 Lot. 14, Senayan, Kebayoran Baru, RT.5/RW.3, RT.5/RW.3, Senayan, Kby. Baru, Kota Jakarta Selatan, Daerah Khusus Ibukota Jakarta 12190
Hours: MON-SUN 10 AM- 10 PM
Phone: (021) 51402266 (reservation is needed)
PRICE : IDR 200k+/person
WIFI   : YES

Lewis & Carroll Tea, Thamrin

Lewis & Carroll Flower Market Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

Hello high tea lovers! I was invited to attend a Royal High Tea, held by the popular jewellery brand : Adelle Jewellery. Lewis & Carroll Tea Flower Market is located inside the Central Dept. Store, near the Crystal Jade Resto. You can spot easily with all the beautiful flowers in front of the cafe.

DSCF5275.JPG

DSCF5281.JPG

The place is not so big, but I like the simple-minimalist design. The place is beautifully decorated with the flowers. A good place for phostoshoot of course.

DSCF5279.JPG

2017_0923_16195100-01.jpeg

DSCF5202.JPG

DSCF5221.JPG

We ordered some of the new menus from Lewis & Carroll Tea for the Royal High Tea Party.

Mad Tea Party (185k)

2017_0923_15093400-01.jpeg
It consists of 6 pieces of mochi with 3 flavours : chocolate, matcha, and black sesame. I love the matcha. For me, the sesame taste is too strong for mochi. This set is served with 2 kinds of tea.

Panna Cotta (depends on The Flavour)

DSCF5126.JPG
There are 3 flavours on my plate : vanilla bean, matcha, and nutella. For me, the matcha and nutella are the best. The authentic matcha taste can be detected. The nutella panna cotta is also good and not too sweet, but after you eat one piece of this flavor, you will get full.

Japanese Salad (55k)

DSCF5127.JPG
Mixed of fresh vegetables, including wakame on top with sour apple dressing. It is tasty and fresh! It neutralizes all the sweet tastes from the dessert.

Truffle fries (50k)

DSCF5128.JPG
All fries lovers will love this! The fries are crispy and seasoned well, especially with the truffle. So yummy!

Bruschetta Beef (65k)

DSCF5186.JPG
The bruschetta is good with lots of beef and melted cheese on top.the bolognaise beef is quite good.

Potato Skin with Guacamole (45k)

DSCF5119.JPG
The baked potato with skin is filled with broccoli and mayo, completed with half-boiled egg and melted cheese on top. So tasty!

Tea Omakase (80k)

2017_0923_14340100-01.jpeg
The tea selection on Tea Omakase are Houjicha (green tea), Island Cordial (mango, pineapple), Red Ruby Skies (elderberries, hibiscus), Happy Summer Day (peach, mint), and Snow Owl (silver needle white tea) . I love the Red Ruby Skies, judging from the aroma and taste. Fruity and floral notes. All of the tea is served cold.

2017_0923_14524500-01.jpeg

Overall, the place is good for hangout and high tea event. We really enjoyed our tea time there. All of foods and drinks are quite good. However, the service is not so good. Maybe due to the full tables when we held the party there. needs to improve their service. The price is a little bit pricey, but still reasonable.
Have a good tea time!

.

.

.

ENJOY YOUR DAY ♥

Contact for endorsement and food tasting via my email

jessicasisy@gmail.com

Let’s eat! More food posts on my Instagram account (IG posts and IG story)

You can visit my page on Pergikuliner :

You can see my reviews on Zomato and Foody.id

.
.

Lewis & Carroll Flower Market

 Map of Lewis & Carroll Flower Market
Address: Grand Indonesia, East Mall, Central Department Store, Lantai UG, Above Publik Markette, Jalan M. H. Thamrin No. 1, Kebon Melati, RT.1/RW.5, Menteng, Central Jakarta City, Jakarta 10230
Hours: 10 AM – 10 PM
WIFI   : YES
PRICE : IDR 150k+/person

Greyhound Cafe Indonesia

Greyhound Cafe Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

Hello food lovers! Kali ini gw cobain cafe baru di Grand Indonesia, yaitu Greyhound Cafe. Lagi hits nih karena baru buka di pertengahan September 2017 ini. Di social media udah mulai penuh sama foto-foto makanan dan cake lucu dari cafe asal Thailand ini. Gw pernah cobain Greyhound Cafe di Kuala Lumpur beberapa waktu lalu dan gw suka banget sama masakan di sana. Kalau mau lihat reviewnya silakan click di sini ya.

Greyhound Cafe Kuala Lumpur

20170922_225352.jpg

PLACE & AMBIENCE

DSCF5018-01.jpeg

DSCF5015.JPG

DSCF5012.JPG

Terletak di sebelah Olivier, Greyhound Cafe (tempatnya ex. Mad For Garlic) terlihat kecil di luar, tapi sebenarnya luas banget sampai ke belakang dan ada toilet khusus customer Greyhound. Siap-siap waiting list di saat lunch dan dinner di weekend ya, lebih bagus lagi jika kamu bisa reserve tempatnya. Ada area smoking dan non-smoking. Karena ramai dan males nunggu lama, gw pilih area smoking. Ternyata, area smoking laus banget dan ada exhaust juga. Jadi, asap rokoknya tidak terlalu mengepul dan bau. Di bagian kiri, ada private room yang bisa kamu gunakan untuk event special, seperti birthday party ataupun bridal shower.

Tempatnya luas, nyaman, bersih, dan cantik. Bisa buat foto OOTD juga walaupun lampunya kuning. Toiletnya ada di bagian luar cafe, sebelah kanan. Unik loh toiletnya! Di area smoking memang lebih enak buat foto-foto makanan karena dekat jendela dan sinarnya lebih bagus. A good area for taking my pictures here.

LRM_EXPORT_20170922_000402-01.jpeg

FOOD & DRINKS

LRM_EXPORT_20170922_000219-01.jpeg

DSCF5047.JPG

Mostly, makanan dan minuman di sini enak. Sayangnya, service di sini lama. Jadi buat yang kelaperan, harap bersabar ya. Mungkin karena masih baru dan bagian kitchen masih belum siap. Dari 4 menu yang gw pesan, ada 1 menu yang gw tunggu hampir 1 jam baru keluar. Dari laper banget sampe mati rasa.

Fried Chicken Wings (65k)

DSCF5060.JPG

Menurut menu book, ini adalah appetizer favorite Greyhound dengan foto yang menarik di mana potongan sayap ayanya gendut-gendut. Ternyata, pas keluar, chicken wingsnya kecil kurus semua. Secara kuantitas, memang lebih banyak dari yang di foto sih. Rasanya enak, teksturnya crispy. Agak oily, tapi masih bisa ditolerir. Cocok banget buat jadi cemilan selama nungguin main course dateng nih.

Fusilli With Seafood Tom Yum (95k)

LRM_EXPORT_20170921_235558-01.jpeg

This is Recommended by me! Porsinya bisa bikin gw kenyang, datangnya cepat, dan enak! Fusilinya dimasak dengna bumbu Tom Yum yang asem pedes gitu. Harum banget dan enak! Ditambah udang besar yang enak dan gurih. Menurut gw, you must try this one! Dari segi harga dan rasa, ini salah satu menu yang worth it ya.

Spaghetti with Corned Beef and Fresh Chilies (98k)

DSCF5069-01.jpeg

Pas dateng, aromanya sedap beef banget, bikin laper! Shredded corned beef-nya banyak dan enak. Signature dish cafe ini. makannya juga light banget, ga oily juga. Sayangnya, dari segi harga, ga worth it sih! Mending gw makan fusili sama lobster, menurut gw sih.

Crab Meat Fried Rice with a Twist (165k)

DSCF5083.JPG

Nah, ini dia menu yang nunggu hampir 1 jam. Pas dateng, ternyata porsi nasinya emang semangkuk penuh gitu. Kenyang banget! Shredded crab meatnya juga banyak banget. Pantes aja lama, suir dagingnya aja pasti lama. Jadi, ya kita maklum aja sih. Rasanya lumayan enak, standard sih, di bawah ekspektasi kita ya. Makan crab rice nya pakai kuah sayur asin, pikles, dan cabe rawit kecap asin. Nasinya enak sih, pakai jasmine rice (ini yang bikin mahal karena harum dan pulen).

Fresh Coconut Crepe Cake (72k)

DSCF5094-01-01-01.jpeg

This is the infamous crepe cake on Instagram! So cute ♥

Tanduk-tanduknya adalah crepes kering yang super crispy. Mirip kripik manis. Crepe cakenya enak, dilapisi daging kelapa asli dan fresh crema yang ga manis. Gw bisa abisin seporsi sendirian karena light banget dan ga bikin eneg. Must try!

Thai Tea Granita (52k)

DSCF5031.JPG

Konsepnya unik. Soft ice rasa thai tea. Perlu effort juga sih untuk hancurin segelas esnya, tapi seru. Rasanya lumayan enak, khas Thai Tea dan ga terlalu manis. Cocok buat temen makan.

Nom Yen Granita (52k)

DSCF5036.JPG

Konsepnya sama seperti Thai Tea Grnaita, tapi rasa strawberry. Warnanya cantik, pink! Menurut gw, rasanya kurang enak karena gw memang kurang suka strawberry, Dibandingkan dengan Thai Tea, gw lebih prefer Thai Tea Granita.

Overall, gw suka makan di Greyhound. Tempatnya bagus, tenang, dan makananya juga enak. Harganya termasuk pricey sih, jadi kalian harus cermat mau pilih menu yang mana. Foods & drinks nya enak dan menarik kok! Gw pengen ke sini lagi buat nyobain menu-menu lainnya. Menunya berbeda dari yang di Kuala Lumpur, harganya mirip-mirip sih. Tempatnya juga sama bagusnya.

Selamat mencoba!

.

.

.

ENJOY YOUR DAY ♥

Contact for endorsement and food tasting via my email

jessicasisy@gmail.com

Let’s eat! More food posts on my Instagram account (IG posts and IG story)

You can visit my page on Pergikuliner :

Map of GREYHOUND CAFE JAKARTA
Address: Grand Indonesia West Mall Ground floor G-20A, Jalan M.H. Thamrin No.1, Kebon Melati, Tanah Abang, Jakarta Pusat, Jakarta, DKI Jakarta 10310
Hours: 10 AM – 10 PM
WIFI   : YES
PRICE : IDR 200k++/person

Welcoming Oktobeerfeast from Pizza E Birra

Pizza E Birra Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

2017_0913_19415200-01.jpeg

Hello October! Pizza E Birra has launched some new menus for welcoming the upcoming big event : Oktobeerfeast! Cheers for every hard work we done through this year! The event will be held at Piazza, Gandaria City on 14-15 October 2017.

Oktobeerfeast is an annual event, held by Ismaya Group : Pizza E Birra. In this event, you can enjoy the live music from Indonesian music band groups while you can also enjoy the foods and beer. If you are interested, you can buy the ticket HERE.

There are 6 new menus from Pizza E Birra that you can have to celebrate the Oktobeerfeast!

2017_0913_19514000-01.jpeg

LRM_EXPORT_20170913_230333-01.jpeg

Roasted Potatoes (45k)

DSCF4687.JPG

The smell of sweet-burnt of roasted onion is so tempting. For me, this is a delicious dish for snack. The potatoes are roasted with the seasoning and well-mixed with the mayo sauce. Even the roasted onion are so good!

Sausage and Potatoes (55k)

LRM_EXPORT_20170919_235247-01.jpeg

The potatoes are roasted and mixed with the chicken sausage. Similar with the previous menu, but it is tastier and more rounded. The meaty flavor can be tasted from the sausage.

Chicken Schnitzel (79k)

DSCF4717.JPG

LRM_EXPORT_20170913_230200-01.jpeg

The thinned chicken fillet is battered and fried (deep-fried), then served with the sauce and mashed potato, mushrooms, and salad. The chicken is so tender and tasted good, although a bit salty for me.

Beef Meatloaf (95k)

IMG_20170914_102422_672.jpg

DSCF4700.JPG

This is my favorite dish! The beef is so tender and delicious! Bite it like you bite a beef burger. The meat is juicy, meaty, and beefy. So good! One portion is quite big and could fulfill your hunger.

Appleberfest (49k)

2017_0913_19365100-01.jpeg

The dessert is coming! Since I love sweet foods, I love this pastry! The sweet-sour taste from apple is well-blended with the sweetness of caramel and cinnamon from the crust. I like the balance flavor from this dessert, The crust is soft, but crispy. I can finish one whole portion by myself =p

DSCF4694.JPG

Pretzel (free)

2017_0913_19492200-01.jpeg

You can get the pretzel for free for every purchase of 1 Chicken Schnitzel/Beef Meatlof + 1 Kong Ludwig. The pretzel does not meet my expectation. The texture is quite hard and quite “rubbery”. Too bad =(

Overall, I enjoyed my day, tasting all these tasty foods for the Oktobeerfeast. I enjoyed eating the foods whilst listening to the Indie band. The music and ambience are also good.

Cheers for Oktobeerfeast!

 

 

.

.

.

ENJOY YOUR DAY ♥

Contact for endorsement and food tasting via my email

jessicasisy@gmail.com

Let’s eat! More food posts on my Instagram account (IG posts and IG story)

You can visit my page on Pergikuliner :

You can see my reviews on Zomato and Foody.id

.
.
Pizza E Birra
Map of Pizza E Birra
Address: Plaza Indonesia Lantai 5 / A22, Jl. M.H. Thamrin No.28 – 30, Kota Jakarta Pusat, Daerah Khusus Ibukota Jakarta 10350
Hours    : 10 AM – 10 PM
WIFI   : YES
PRICE  : IDR 100.000+/person

 

 

Please Please Please, Bandung

Please Please Please Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

17-08-12-12-04-59-181_deco.jpg

Please Please Please has been popular through Instagram recently. When I have a chance to go to Bandung, I purposely visit this instagramable cafe at Jl. Progo. Looking from the outside, the place is dominated by pink colour with pink owl as the logo. The two-story cafe is quite big and spacious. The interior is cute and pinky. The 1st floor is non-smoking area and the 2nd floor is smoking area. The sunlight is better at the backside of the 1st floor and near the entrance door.

DSCF1712.JPG

DSCF1707.JPG

1st Floor

2017_0812_09594500-01-01

OOTD spot

DSCF1709.JPG

Backyard

DSCF1710.JPG

2nd floor

DSCF1711.JPG

2nd floor

The Main Entrance

For you who like to do the OOTD photoshoot, I suggest you to take the picture near the entrance door.

2017_0812_10565600.jpg

Bakery Entrance

17-08-12-21-14-38-496_deco

OOTD Spot – Main Entrance

At the right side, there is a small bakery selling the cakes. I don’t see any interesting cake, so I did not order anything. I just interested with the bottle of tea leaves on the table.

DSCF1780.JPG

The coffee and bakery

DSCF1781.JPG

Tea Leaves

DSCF1860.JPG

Bakery

I come here in the morning for breakfast and I don’t know that you can order ONLY for breakfast menu. Sadly, I must order the western food for my breakfast (I like Asian food for my breakfast).

Here are the breakfast menus that I ordered.

DSCF1822.JPG

Breakfast menu

Smoke Beef Sandwich (59k)

DSCF1825.JPG

2017_0812_10153800-01

Smoked Beef Sandwich

Turns out to be my favorite breakfast menu in Please Please Please. Never thought that chiabatta bread is this fluffy and quite big! The creamy mushroom is delicious and perfectly cooked with the garlic and onion. The portion is big enough to fulfill your hunger in the morning. However, nothing special with this menu.

Fish and Chips (45k)

2017_0812_10113000-01.jpeg

DSCF1792.JPG

Fish and Chips

This menu is for appetizer and you can order it as your breakfast. Turns out the portion is big enough for 2-3 persons. The fish is good and I like the onion rings. Unfortunately, the potato wedges are salty. So, you must eat them with the sour cream to balance the taste.

Hot lemon tea (25k)

20170812_103015-01

Hot Lemon Tea

Since I eat fatty foods, I prefer to drink hot tea with lemon. The sour and fresh tea is good for burning out the fat in your body. The teapot is quite big for me, though.

Overall, this place is more likely selling the beautiful place rather than selling the foods. The price is affordable, the place is beautiful and cozy, but the food is not as good as you think. The service is good and fast. I recommend this place for hangout in the afternoon rather than having breakfast or lunch. FYI, the toilet is unisex and not so clean.

 

ENJOY YOUR DAY ♥

Contact for endorsement and food tasting via my email

jessicasisy@gmail.com

Let’s eat! More food posts on my Instagram account (IG posts and IG story)

You can visit my page on Pergikuliner :

.
.
.
.

Please Please Please Cafe And Resto

Map of Please Please Please Cafe And Resto
Address: Jl. Progo No.37, Citarum, Bandung Wetan, Kota Bandung, Jawa Barat 40115
WIFI   : YES
PRICE  : IDR 100K-200k / person