Makan Enak Di Rumah Aja Dengan Hangry App!

Hello guys! Sekarang Jakarta masih PSBB, nah kalo gw sih masih betah dong #dirumahaja sampai kondisi benar-benar normal. Buat sehari-hari, gw sih ga pusing mikirin mau makan apa karena banyak food delivery applications yang memudahkan kita memesan makanan secara online, seperti GoFood dan GrabFood. Gw pernah posting Sea Salt Caramel Latte dari Dari Pada yang menurut gw enak banget! Unik deh rasa lattenya! Nah, sekarang gw mau rekomen ke kalian food brands lain yang masih segrup dengan Dari Pada dalam naungan Hangry Indonesia.

Download Hangry App and get 150k cashback!

Jadi, Hangry Indonesia memiliki brand seperti Dari Pada (coffee dan non-coffee), Nasi Ayam Bude Sari (Indonesian), San Gyu (Japanese), Moon Chicken (Korean), dan Ayam Koplo (Indonesian). Gw udah pernah coba Nasi Ayam Bude Sari karena kulit ayamnya renyah dan nikmat banget diminum sama latte dari Dari Pada. Kalo gw lagi pengen makan masakan Korea dan Indonesia berbarengan, bisa langsung aja order di Hangry App. Cukup sekali klik, makanan dan minuman di semua brand ini bisa diorder dan diantar sekaligus. Sebelum membahas Hangry App lebih detail, gw mau bahas makanan yang udah gw order pakai Hangry App ini ya.

DARI|PADA

PAKET FAVORIT KAMU: KOPI GULA AREN – THAI ICED TEA – ICED BLONDE LATTE

Bagi kamu pecinta kopi, gw rekomen Dari Pada ini. Mereka menjual varian minuman berbasis kopi dan non-kopi tentunya, seperti yakult drink dan milk-based drink. Menu best seller mereka adalah Kopi Susu Gula Aren. Selain itu, ada juga Irish Espresso Latte, Salted Caramel Latte (favorit gw!), Blonde Creamy Latte, dan lainnya. Cocok banget buat nemenin kalian sambil makan Ayam Geprek dari Ayam Koplo atau Chicken Wings dari Moon Chicken. Chicken and coffee, why not?

NASI AYAM BUDE SARI

Nasi Kulit Original

Buat penggemar kulit ayam, yuks order nasi kulit ayam enak dari Nasi Ayam Bude Sari. Kalo kalian inget, gw pernah piknik di rumah ditemenin nasi kulit enak. Nah, itu gw order dari Nasi Ayam Bude Sari yang menawarkan kenikmatan makanan tradisional rumahan seolah kamu sedang berada di rumah Bude di kampung. Cocok buat kamu yang suka kulit ayam dan masakan tradisional seperti gw nih. Gw cobain Bekal Komplit Original dan Bekal Komplit Garing. Isinya ada nasi, ayam goreng, serundeng, paru goreng, kol, sambal, dan kulit ayam. Kebayang kan makan nasi hangat, pake sambel dan kriuknya kulit ayam gurih yang bikin ketagihan tuh nikmatnya gimana… Pas deh buat nemenin kamu WFH di rumah dan mengobati rasa rindu kamu makan makanan bude di kampung.

Ayam Koplo

AYAM GEPREK SAMBAL MATAH NASI WANGI

Ayam geprek emang all-time favoriteya! Apalagi ayam geprek enak. Nah, Hangry Indonesia juga punya brand yang menjual ayam geprek, yaitu Ayam Koplo. Ada pilihan nasi putih atau nasi wangi. Gw order Nasi Wangi Geprek Sambal Matah. Ada size Reguler dan Jumbo loh, tapi gw cukup yang reguler nih. Porsinya udah banyak kok yang reguler menurut gw. Nasi wanginya gw suka karena harum, soalnya mereka pakai rempah di nasinya. Ayam gepreknya dipotong dadu dan bagian kulitnya renyah banget, ditambah pedasnya sambal matah yang bikin makan kamu lebih enak lagi! Sambal matahnya ada harum sereh dan daun jeruk, nah pedesnya juga bisa pilih levelnya loh kalau kamu pesen sambal original. Kamu juga bisa tambah telur ceplok, mozza, dan pilihan topping lainnya.

San Gyu

Para pecinta beef bowl, yuks merapat! Gw mau kasih tau ke kalian kalo beef bowl enak dari San Gyu unik banget karena memadukan Japanese taste dengan Indonesian fusion. Beef bowlnya pakai topping kremes, kebayang ga sih gimana nikmatnya nasi hangat dengan beef sliced empuk, plus renyah dan gurihnya kremesan?? Gw langsung kalap loh makannya. Must try guys, terutama Sambal Aburi Gyudon dan Teriyaki Gyudon. Kalo yang Sambal Aburi Gyudon, beef sliced-nya di-torch dan ada sambalnya yang pedes poll!! Kalo yang suka rasa autentik Jepang, kamu wajib coba Teriyaki Gyudon yang manis gurih.

Udah pada ngiler belom sama makanan dan kopi yang gw order di Hangry App? Nah, kalian bisa memesan semua brand ini dalam satu aplikasi, yaitu Hangry App.

What is Hangry App?

Hangry App adalah aplikasi khusus untuk memesan semua makanan yang berada dalam grup Hangry Indonesia. Kamu cukup memesannya satu kali saja dari aplikasi ini, tidak perlu order dari masing-masing brand. Setelah download aplikasinya, pilih menu yang ada di lima brand tersebut, kemudian bayar menggunakan E-payment. Nanti kurir akan mengantar order kalian sekali saja dari lokasi toko yang sama. Makananmu pun siap disantap di rumah! Makanya, ga heran kan kalo gw betah banget di rumah aja =) Oh ya, kalian juga bisa takeaway order ini dari outlet terdekat dengan lokasi kamu.

Jangan takut lama, karena Hangry App akan mencarikan lokasi outlet terdekat dari lokasimu. Semua brand Hangry Indonesia sudah berada dalam satu lokasi, jadi kurir tidak perlu pergi ke banyak tempat, cukup satu tempat untuk mengambil pesananmu.

How to Use Hangry App?

First of all, tentunya kalian harus mengunduh aplikasi ini di Play Store atau App Store, search : Hangry. Setelah diunduh, kalian isi data diri dan kalian bisa pakai kode referral gw, yaitu “JESS226P” untuk mendapatkan diskon 30% hingga Rp 150.000! Isi di kolom “Kamu punya Kode Referral?”

Setelah itu, kalian akan masuk ke halaman utama dengan tampilan seperti ini.

Saat melakukan pesanan, ada pilihan DELIVERY dan TAKEAWAY. Gw pilih yang DELIVERY untuk diantarkan ke rumah tentunya. Setelah itu akan muncul tampilan seperti ini untuk memilih menu makanan dan minuman yang ingin kalian pesan dari lima brand Hangry Indonesia.

Setiap kalian memilih menu makanan, kalian bisa beri catatan tambahan seperti pilihan level pedas, jenis nasi, topping, dan tambahan topping. Untuk minuman, tentunya kalian bisa memilih sugar level dan banyaknya es. Gampang banget kan?

Setelah memilih semua menu yang ingin kalian pesan, kalian tinggal checkout dan masukkan alamat pengiriman. Jika alamatmu tidak ditemukan di kolom search, cukup tulis di Notes ya. Klik “Pilih Pembayaran” dan masukkan voucher diskon yang bisa kalian pilih seperti gambar di bawah ini.

Selanjutnya, kalian akan menuju halaman “Pilih Pembayaran”. Kalian bisa menggunakan Gopay, OVO, Dana, dan ShopeePay. Sekedar info, jika kalian menggunakan ShopeePay, kalian akan mendapatkan cashback hingga 30% loh! Super asik kan?! Setelah memilih metode pembayaran, tinggal klik “Bayar” dan kalian bisa tracking driver yang mengantar pesananmu. Tentunya, Hangry App akan mencari lokasi outlet terdekat dari lokasimu sehingga tidak perlu waktu lama untuk menyantap makanan dan minumanmu.

What Are The Benefits of Using Hangry App?

Selain mudah dan praktis, kalian juga akan mendapatkan benefit lainnya. Pertama,  kalian akan mendapatkan loyalty point yang bisa kalian kumpulkan dan redeem untuk mendapatkan reward seperti PlayStation! Kedua, kalian bisa membagikan kode referral ke teman-teman dan kalian akan mendapatkan voucher diskon 30% hingga Rp 150.000 setelah teman kalian melakukan pesanan pertama. Ketiga, pembayarannya super mudah, cukup memilih e-payment yang kalian inginkan.

It’s sooo easy! Makan enak ga perlu mahal dan susah, tinggal klik aja di Hangry App, makanan dan minuman kesukaanmu akan hadir tepat waktu. Banyak promo pula =) Jangan lupa pakai kode referral gw “JESS226P” buat dapetin diskon hingga Rp 150.000. Makan happy, dompet juga happy!

HANGRY APP

LINK DOWNLOAD : https://hangry.page.link/app

IG: @hangryindonesia

.

.

ENJOY YOUR DAY ♥

Contact for endorsement and food tasting via my email

jessicasisy@gmail.com

More food posts on my Instagram account (IG posts and IG story)

https://www.instagram.com/jessica_sisy/

You can see my reviews on Zomato

https://www.zomato.com/users/jessicasisy

.

You can visit my page on Pergikuliner :https://pergikuliner.com/jessica_sisy

Magal, The Real Korean BBQ, Mal Kelapa Gading, Jakarta

Mapogalmaegi Magal BBQ Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

Hello BBQ Lovers! Sebagai pecinta Korean BBQ, kamu wajib cobain Magal BBQ ASLI KOREA! Magal yang di MKG tersebut bener-bener franchise langsung dari Korea dan of course, resepnya beneran dari restoran Magal di Korea. Jadi, udah pasti beda rasanya dengan Magal/Mapogalmaegi yang lainnya karena mereka buka resto sendiri dan ambil nama “Magal” nya tanpa mengikuti recipe dan aturan dari Magal Korea aslinya.

2018_0602_12465700-01.jpeg

2018_0602_12521200-01

2018_0602_12204400-01
Magal di MKG terletak di pintu lobby MKG 3, berseberangan dengan Starbucks dan Marks&Spencer. Pintu masuknya bisa dari luar atau dari samping Toridoll Yakitori. Tempatnya cukup luas dengan nuansa khas restoran Korea yang didominasi warna hitam dan gold. Tempatnya pewe buat nongkrong bareng teman maupun keluarga. Makanan dan minumannya gw review satu per satu.

LRM_EXPORT_20180607_234044-01

LRM_EXPORT_20180607_231426

LRM_EXPORT_20180607_225918-01

Banchan (free flow)

2018_0602_12240700-01.jpeg

DSCF5418-01.jpg

2018_0602_12411000-01
Isinya ada kimchi, tauge, salad sayuran, mashed potato, dan lainnya. Yang berbeda dari Magal ala2 adalah di Magal ini tidak ada seaweed, pancake, dan macaroni salad, tpai ada mashed potato yg manis, agak creamy, dan enak. Sisanya sama sih dan sama-sama free flow alias nambah sepuasnya. For me, kimchinya lebih enak di sini karena ga terlalu over bumbunya. Untuk omelette-nya, kamu dapetin kalo kamu order BBQ ya.

Pork & Beef Combo (755.8k – 955.8k)

LRM_EXPORT_20180607_233129-01

LRM_EXPORT_20180607_232415-01
Ini adalah menu yang wajib kalian coba karena isinya lengkap : ada pork, beef, dan seafood, boneless short rib sushi, dan soybean paste soup with beef brisket. Udah ada sushi, daging BBQ, dan soup. Worth it! Porsinya ada yg untuk 2 orang maupun 4 orang. Pas dibakar, aromanya harum banget! Infonya, dagingnya langsung dibakar tanpa dimarinate dulu seperti resto lainnya. Ada juga sih yang dimarinate kalo kamu pesan yang spicy marinated atau sweet marinated meat. Kalau yang plain, beneran langsung dibakar. Menurut gw pribadi, lebih enak yang tanpa marinated karena taste dari dagingnya keluar dan dagingnya juicy. So yummy!

LRM_EXPORT_20180607_225224-01

LRM_EXPORT_20180607_231008-01

Super yummy Pork Cheek! My favorite one

Boneless short rib sushi: Sushinya juga enak. Dagingnya empuk, saucenya juga enak. Gw ga cukup makan satu aja. Minimal 3 pcs lah 

LRM_EXPORT_20180607_224039-01
Beef brisket soup : asem pedas dan beefy. Kuahnya khas Korea yang asam kimchi gitu. Enak dimakan selagi panas sembaari kamu nunggu dagingnya selesai dibakar.

Japchae (98k)

2018_0602_12313400-01
Aroma khas Japchae yang gurih, wok-aroma, dan sweet yang gw suka dari japchae di sini. Rasanya manis dan gurih tapi pas, ga over micin. Tekstur glass noodlenya juga pas, ga terlalu lembek atau overcooked 

Cheese Tteokbokki (75.8k)

LRM_EXPORT_20180607_223303-01
My favorite! Cheesenya meleleh tpai bukan mozarella, jadi gabisa ditarik. Cheesenya creamy dan tteokbokkinya gurih asem pedas. So perfect!

Beef BBQ Hot Plate (89.8k)

2018_0602_12135800-01
Rasa dagingnya manis dan gurih, teksturnya juga empuk. Bulgoginya enak dan ga over sweetness. Mirip beef teriyaki tapi ga pake mirin sauce.

Chestnut Makgeolli (NEW)

2018-06-02-13-21-321
The best! Alcoholic drinknya enak banget. Agak kental, manisss seperti tape uli bagian airnya. Beneran enak! Abis makan BBQ dan yang lainnya, terakhir minum ini deh. Udah kayak 4 sehat 5 sempurna 
Overall, gw lebih suka makan di Magal Asli ini daripada Magal ala2 karena dagingnya lebih premium dan tastenya mirip sama BBQ yang gw makan di Korea. Dagingnya empuk dan seafoodnya enak. Bumbunya juga pas dan ga berlebihan. Abis makan di sini ga sehaus biasanya. MUST TRY guys!

Happy Holiday!

.

Don’t forget to visit Sociolla.com and get more discount and free deliver with my promo code SBNLAF8Z !

.

,

.

.

.

ENJOY YOUR DAY ♥

Contact for endorsement and food tasting via my email

jessicasisy@gmail.com

Let’s eat! More food posts on my Instagram account (IG posts and IG story)

You can visit my page on Pergikuliner :

.
.

Mapo Galmaegi – Magal BBQ Mal Kelapa Gading

Peta Mapo Galmaegi - Magal BBQ Mal Kelapa Gading

Alamat: Mal Kelapa Gading 3 Lantai Dasar Unit #G-15C Di samping pintu Lobby MKG 3 Jakarta, RT.13/RW.18, Klp. Gading Tim., Klp. Gading, Kota Jkt Utara, Daerah Khusus Ibukota Jakarta 14240
Hours   : MON-SUN 10 AM – 10 PM
WIFI     : YES
PRICE   : IDR 100k+/pax

 

Pablo Cafe, Kelapa Gading

Pablo Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

DSCF9160.JPG

DSCF9190.JPG

Hello food lovers! The wait is over! Welcoming Pablo Cafe at MKG 5, a new concept of Pablo which is different from the other outlets. Located besides Marugame Udon, near Eat&Eat, the cafe is quite spacious. You could see the comfy sofa from the outside. The decoration is simple and classic, dominated with white and yellow.

DSCF9065.JPG

DSCF9116.JPG

 

20171206_175146

Signature Cheese Tart in Slice

DSCF9184.JPG

Coffee Corner

On the left side, there is an open kitchen where you can see the making process of the cheese cakes and tarts. The quality control is quite tight in which all of the ingredients must be fresh, clean, and well-prepared. Hence, all products have the best quality for the customers.

DSCF9073.JPG

DSCF9111.JPG

20171206_163614.jpg

20171206_163624.jpg

The Signature Pablo Cheese Tart

IMG_20171206_165031_001.jpg

Finishing Touch the Chocolate Cheese Tart

2017_1206_16583700-01.jpeg

NEW! STRAWBERRY MINI PABLO

2017_1206_17510700-01.jpeg

DSCF9130.JPG

Christmas Edition Mini Pablo Cheese Tart : Matcha, Chocolate, Strawberry, and Original

Moreover, I also like the premium tart : Creme Brulee. The swetness is acceptable, not as sweet as I thought. The caramel part on top of the cake is sweet and quite hard. It’s tasty, but pricey.

DSCF9123.JPG

Premium Cheese Tart

DSCF9201-01.jpeg

Premium Cheese Tart in Slice

Don’t forget to try their Smoothies (Cheese Smoothie is so good!), Cheese Ice cream, and their matcha cheese tart! Taste the real green tea from Japan.

DSCF9136.JPG

Matcha Cheese Tart (Big)

DSCF9153.JPG

Smoothies :Chocolate and Matcha

DSCF9097.JPG

Cheese Ice Cream

Overall, there is promotion during the opening on 8th Dec 2017. The products are tasty, the place is so cozy, and the service is good. This Pablo cafe is a good choice for you who like to spend more time doing your work and sip a good coffee or eating the tasty cheese cake.
Happy eating!

.

ENJOY YOUR DAY ♥

Contact for endorsement and food tasting via my email

jessicasisy@gmail.com

Let’s eat! More food posts on my Instagram account (IG posts and IG story)

You can visit my page on Pergikuliner :

.

Pablo Cheese Tart

Map of mal kelapa gading
Address: Mall Kelapa Gading 3, 3rd floor
                 Jl. Kelapa Gading Boulevard, Kelapa Gading, Jakarta
Price     : IDR 100k+/person
WIFI     : YES

The People’s Cafe

The People's Cafe Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

Hello food lovers! Street food has become so popular recently in social media and has been searched by many people (including the foodies and food hunters). One of the popular street foods that becomes viral is Ayam Geprek (crunched chicken). People may purchase of certain street foods due to many reasons : low price, flavourfull food, to experience local cuisines, etc. You can enjoy any kinds of street food sold by a hawker in a market or street, but some people may think the hygiene is low.

2017_1021_14421900.jpg

Ayam Geprek

Thanks to The People’s Cafe (TPC) or “Warung Orang-Orang”, a cafe form Ismaya group which brings street foods to the next level, you need  not to worry for its cleanliness. The People’s Cafe has launched new variety of contemporary global street food to be served and enjoyed with cozy ambience. You can now try these cuisines at all outlet of The People’s Cafe in Jakarta!

DSCF7087.JPG

The People’s Cafe at Mall Taman Anggrek

2017_1021_14455900-01.jpeg

Street foods

Ayam Geprek Jumbo (Crunched Chicken Jumbo)

Starting with the most hype street food in town, TPC serves 6 varieties of Ayam Geprek with some sambal selection and cheese as the toppings :  Ayam Geprek Jumbo Keju, Ayam Geprek Jumbo Sambal Limo, Ayam Geprek Jumbo Sambal Ijo, Ayam Geprek Jumbo Sambal Bawang, Ayam Geprek Jumbo Sambal Ijo Special, and Ayam Geprek Jumbo Sambal Merah Special. Many vendors sell wide creation of ayam geprek that can be found in almost every area around Jakarta, ranging from the original Ayam Geprek with sambal to the melted mozzarella cheese on top of the chicken.

2017_1021_14354000-01.jpeg

Ayam Geprek Sambal Bawang

DSCF7127.JPG

Ayam Geprek Jumbo Sambal Merah Special

DSCF7091.JPG

Ayam Geprek Sambal Ijo

2017_1021_14370200-01.jpeg

Ayam Geprek Sambal Ijo Special

2017_1021_14372600-01.jpeg

Ayam Geprek Sambal Limo

DSCF7123.JPG

Ayam Geprek Jumbo Keju

The plus point of the ayam geprek from TPC is the big size of portion and generous amount of sambal! For me, the hotness level is still tolerable for some of them. My favorite is Ayam Geprek Jumbo Sambal Bawang since the shallot aroma is good, combined with the tasty and crunchy of the fried chicken. If you dare to try the spiciest menu, you can try Ayam Geprek Sambal ijo Special. Unlike most of sambal ijo, this one is very spicy and I cried when I ate the chili!

Chicken & Tofu Clear Soup

DSCF7137-01.jpeg

Besides the street foods, TPC also serves chicken & tofu clear soup as the healthier choice. It consists of chicken, mushroom, and tofu with clear chicken broth base. This warm soup is a perfect choice for your appetizer before having the spicy Ayam Geprek.

Nasi Mawut 

2017_1021_14480100-01.jpeg

Nasi Mawut is a local street food form Java. It is a rice combined with noodle and served with chicken as toppings (similar to Nasi Magelangan). TPC serves Nasi Mawut to the next level. The steamed rice is combined with black charcoal noodle and tempting sunny side egg. The black noodle is tasty, perfectly well paired with the egg. The meat between the rice and the noodle is also tasted good.

Hot China Chix

DSCF7170.JPG

Chicken wings are also got hype in town. TPC serves spicy chicken wings instead of any other regular chicken wings. This Hot China Chix is delicious, with chili, leek, garlic, and also ginger sprinkles. The chicken wings are crunchy, tender, and juicy. Tasty, salty, spicy, and savoury.

Hot Texas Chix

2017_1021_14392600-01.jpeg

This chicken wings are made with spicy sauce. The coriander, parsley, and paprika powder have made this Hot Texas Chix even more flavourfull and spicy. So far, I like this chicken wings even though I’m not a fan of chicken wings.

Twisted Nachos

DSCF7171.JPG

This is my favorite snack from TPC. The beef and the nachos are perfectly combined with cheese sauce and the seasoning. Spicy, savoury, and meaty. Recommended!

Crispy Cireng (Tapioca flour)

DSCF7121.JPG

Cireng is the most favorite fritters and now, you can have them in TPC! The texture is chewy, crunchy, and tasted good! Dip them with the chili dipping sauce to make it perfect!

Fried Tofu Basket

DSCF7176.JPG

The soft tofu is battered and fried. Eat it with sweet soy sauce and chili. Get addicted with the soft texture of tofu and crispy from the outside.

Overall, The People’s Cafe offers you a variety of global street food with affordable price and brings the local street cuisines to the next level. The taste is good and serves with good hygiene. Try them now!

DSCF7142.JPG

.

.

ENJOY YOUR DAY ♥

Contact for endorsement and food tasting via my email

jessicasisy@gmail.com

Let’s eat! More food posts on my Instagram account (IG posts and IG story)

You can visit my page on Pergikuliner :

You can see my reviews on Zomato and Foody.id

.
.
.

The People’s Cafe

Address: Jl. M.H. Thamrin, Kb. Melati, Tanah Abang, Kota Jakarta Pusat, Daerah Khusus Ibukota Jakarta 10310
WIFI   : YES
PRICE : IDR 100-200k/person

Bistronomy – Halloween Party

Bistronomy Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

HAPPY HALLOWEEN!!

2017_1028_14375100-01.jpeg

2017_1028_14462800.jpg

Even though the celebration is not common, Halloween is still one of the events that you can celebrate with your friends. The costumes, the decorations, and also the foods are made to be ghost-like character and to scary all of the people. The “Trick or Treat” and the Jack-O-Lantern are two things that should be there in a Halloween party. It’s a little bit difficult to find a restaurant / cafe that is suitable to celebrate a Halloween party in Jakarta. We decided to search all places via Zomato and Pergikuliner . Finally, after long discussion, we chose Bistronomy as the right place for the Halloween party.

Located at Senopati (near Gastromaquia), Bistronomy is a suitable place for private party. Judging from the outside, it looks like a vintage house, but kinda spooky.

DSCF7355.JPG

DSCF7354.JPG

Inside, each table is separated with curtains, hence no need to worry that you might be disturbed with the others. The place is kinda a small house with spooky decoration. All of the employee wear black dresses and black suits. The dim light and the rain are so perfect, making the party even more spooky. At the right side, there is a bar with vintage touch.

DSCF7356.JPG

2017_1028_14541500.jpg

17-10-28-20-10-31-610_deco.jpg

2017_1028_14552000.jpg

I like how they decorate all parts of the restaurant with Halloween props, such as pumpkin, scary dolls, monsters’ hands, gothic-look a like costumes, and many more. We had so much fun during our time at Bistronomy.

 

DSCF7453.JPG

REGULAR MENU

Bistronomy Mix Platter (70k)

DSCF7358.JPG

The tapas consists of chicken wings, fried calamari, chicken spring rolls, onion rings, and mixed salads, served with BBQ sauce and Tartar sauce. The fried foods are crispy and tasty. The chicken wings are good, as well as the spring rolls. I can finish half portion of the platter :p

Aglio Olio Pasta (80k)

DSCF7391-01.jpegj

The smell of garlic and oregano makes me hungry. The pasta is tasty, but so spicy. It’s too hot for people who can’t eat spicy foods. Better to ask the waitress to decrease the chili.

Carbonara Pasta (90k)

DSCF7394-01.jpeg

The pasta is delicious with chicken, Shimeji mushroom, egg, and creamy sauce. The ‘heavy’ taste of the cream will make you full. I like the taste of mixed cream and parmesan cheese. Tasty and creamy!

Chicken Cordon Bleu (80k)

DSCF7397-01.jpeg

The battered chicken is well-seasoned and tasted so good with the sauce. The smoke beef and cheese are inside the chicken, making the dish even tastier.

Chicken Steak with Chili Garlic (120k)

DSCF7403-01.jpeg

This si just a normal chicken steak. Grilled chicken breast is served with mixed salad and french fries. The chicken is tender, griiled- aroma, and juicy. The sauce is spicy and has fried garlic aroma.

HALLOWEEN’S MENU

2017_1028_14051800.jpg

Black Fried Rice and Chicken Strips

2017_1028_13421000-01.jpeg

The black fried rice is placed inside a bowl in a pumpkin. The cute ‘Jack-O-Lantern’ is just perfect for your Halloween party. The rice tasted delicious with calamari pieces inside the rice. The portion is quite big for just one person.

Creamy Pumpkin Soup

DSCF7437.JPG

It is also served in a small ‘Jack-O-Lanter’ bowl. So cute! The cream soup is actually good, but it’s too cremay for me. The portion is suitable for 2-3 person for a starter. However, if you want this menu for the main course, I think the portion is just enough for 1 person.

Spaghetti ‘Eye’ Bolognaise

2017_1028_14044600-01.jpeg

The pasta is cute enough for me. The big eyes are made from boiled eggs and olive pieces. The food stylist is so creative to make an ordinary dish to be extraordinary! The taste is just like a regular bolognaise, not so sour (so good for me) and beefy.

Spider Lava Cake

2017_1028_14041400-01.jpeg

For the dessert, the lava cake is decorated as a cute spider! So creative! The choco lava is best eaten whilst it’s still hot. I tried this cake when it’s already cold, so I couldn’t give a valid review for this menu.

Finger Chocolate Mousse

2017_1028_14040400-01.jpeg

Consists of chocolate mousse, creme, strawberry jam, and chocolate garnish. This is my favorite dessert in Bistronomy. The fingers are made from biscuit, strawberry jam, and almond pieces. So cute and kinda a scary for us, though.

2017_1028_14042500-01.jpeg

Overall, Bistronomy is a perfect place for celebrating Halloween party. The ambience and the decorations are so nice and spooky. Dark and few of light. The foods are delicious and the price is still affordable, slightly pricey for some people. I really enjoyed spending my time with my girls, celebrating the best Halloween party ever!

IMG-20171028-WA0113-01.jpeg

IMG-20171028-WA0116.jpg

TRICK OR TREAT??

.

ENJOY YOUR DAY ♥

Contact for endorsement and food tasting via my email

jessicasisy@gmail.com

Let’s eat! More food posts on my Instagram account (IG posts and IG story)

You can visit my page on Pergikuliner :

.
.

Bistronomy

Map of Bistronomy

Address: Jalan Ciniru I No. 2, Kebayoran Baru, RT.4/RW.3, Rw. Bar., Kby. Baru, Kota Jakarta Selatan, Daerah Khusus Ibukota Jakarta 12180

Hours: 11.30 AM – 10.30 PM

WIFI   : YES
PRICE : IDR 100-200k/person

 

Awesome Coffee Again

Awesome Coffee Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

Hello coffee lovers! Back to this place again.  Ini kali ke-2 gw ke Awesome Coffee dan belum bosen. Buat yang mau lihat review sebelumnya, silakan klik di sini : Awesome Coffee.

17-10-07-23-07-59-416_deco.jpg
Buat yg belum tahu, Awesome coffee berada di ruko Kirana, di belakang Sushi Hiro. Pake G-map atau Waze aja biar lebih akurat. Letaknya di belakang ruko-ruko yg menghadap jalan raya. Dari depan, pintu kayu nya unik, ada simbol huruf A. Pas masuk, tempatnya luas, minimalist, grey-coloured dominant, dan terdiri dari 3 lantai.

DSCF5872.JPG

Lantai 1-2 untuk area non-smoking, sedangkan lantai 3 untuk area smoking. Semua design dan dekorasinya bagus dan cocok banget buat foto OOTD. Untuk foto produk juga bagus loh! Betah banget deh duduk di sini lama-lama.

DSCF5870.JPG

Lantai 1 : Non-smoking area

DSCF0160.JPG

View dari lantai 2

DSCF5881.JPG

Lantai 3 : smoking area

Oh ya, gw dateng ke Awesome reserve pakai aplikasi BigDish nih. Dapetin diskon khusus setiap reservasi restoran/cafe yang terdapat di BigDish. Diskonnya berkisar dari 10-50% loh! Caranya mudah banget, tinggal download aplikasinya dan reserve di jam yang kamu inginkan. Secara otomatis, reservasi kamu akan masuk ke calender di smartphone. Jadi, kamu ga bakal lupa dengan reservasi kamu. Yuk dicoba 

Download app BigDish di smartphone-mu sekarang untuk memudahkanmu melakukan reservasi dengan cepat dan mudah tanpa perlu menelopon restonya. Terdapat lebih dari 100 restoran yang terdaftar di BigDish dan semuanya dapat discount jika kamu reserve melalui app nya.

DSCF6258

DSCF6260

Menurut gw, reservasi melalui app BigDish bener2 membantu gw untuk planning event atau lunch/dinner di suatu cafe atau resto favorit gw. Kamu bisa download aplikasinya DI SINI .

FOOD, DESSERT, AND DRINKS

DSCF6015.JPG

Soft Iced Cream : Coffee (22k)

2017_1007_13592500-01.jpeg
Es krimnya lembut dan enak, Kopinya berasa, tapi ga pahit. That’s why I like it! Must try nih!

Rainbow pasta (65k)

2017_1007_14340500-01.jpeg

Penampilannya cantik karena terdiri dari helaian pasta berwarna-warni. Setiap helai pasta memiliki rasa yang berbeda. Unik! Disajikan dengan baked-roasted pork yang manis dan empuk. Must try juga!

Pink pesto Linguine with Breaded Dory (68k)

DSCF5983.JPG

Gw sengaja cobain ini karena pastanya wanra pink! So cute! penampilannya sih cukup menarik dengna potongan breaded dory yang besar. Dory nya enak dan ga amis. Porsinya juga cukup banyak.

Capsicum-Stuffed Dory (75k)

2017_1007_14171200-01.jpeg

2017_1007_14153100-01.jpeg

Menu yang satu ini ga kalah menarik dengan menu lainnya. Pas dateng, yang menarik adalah potongan dory diletakkan dalam cabai merah besar. Di abwahnya, ada nasi briyani warna kuning yang gurih dan manis (ada kismisnya). Enak! Cabai merahnya ga pedes loh! Agak manis gitu, dibuang bijinya dan direbus dulu supaya ga pedas. Recommended!

Apple Crumble French Toast Stick (48k)

2017_1007_14295500-01.jpeg

2017_1007_14310200-01.jpeg

Ini dessert selain souffle yang gw coba. Rasanya manis, milky, creamy, dan enak banget dimakan sama es krimnya!

Crouching Dragon Hidden Mango (48k)

DSCF5922.JPG

Balik lagi ke minuman yang satu ini. Bikin gw ketagihan! Warnanya pink tua (dragon fruit) dan kuning (mango). Rasanya ga telralu manis, teksturnya kental. Seger! Cobain deh.

Mixed Berries Milkshake (48k)

DSCF5907.JPG

Milkshakenya kental dan terdiri dari beberapa buah berry yang diblender. Di lidah gw yang dominan tuh rasa stroberi ya. Manis dan milky banget.

Exotic Flower Mojito (48k)

DSCF5903.JPG

Ini dia minuman unik yang seger! Rasanya manis dan unik karena ada serpihan bunga kecombrangnya. Lime dan sodanya pas banget rationya, jadi pas minum ini, haus kamu langsung hilang!DSCF5996.JPG

Overall, gw seneng banget bisa ke Awesome Coffee tanpa perlu repot telepon untuk reservasi lagi. BigDish bener-bener ngebantu banget nih! Makanan dan minuman di sini enak, unik, dan harganya masih pas kantong. Tempatnya juga bagus buat foto-foto. Gw puas banget foto dan makan di Awesome Coffee.
Selamat mencoba!

.

.

ENJOY YOUR DAY ♥

Contact for endorsement and food tasting via my email

jessicasisy@gmail.com

Let’s eat! More food posts on my Instagram account (IG posts and IG story)

You can visit my page on Pergikuliner :

.
.

      AWESOME COFFEE

Map of Awesome Coffee

Address: Ruko Graha Boulevard, Blok B No. 18
Jl. Boulevard Raya, Kelapa Gading, Jakarta Utara
PRICE : IDR 50k – 100k/person
WIFI   : YES

Eatboss, Kelapa Gading

LRM_EXPORT_20171004_175104.jpg

Hello food lovers! Eat Boss udah buka nih di Kelapa Gading. Berasal dari Tomodachi Bandung, Eat Boss sudah ada cabangnya di kota-kota besar lainnya seperti Bogor, Cirebon, Palangkaraya, Balikpapan, Tegal, Garut, dan terakhir Jakarta. Lokasinya di dekat Monks, bekas tempatnya Oddity’s. Tempatnya luas, ada 5 lantai dan lantai 3-4 nya adalah tempat karaoke.

DSCF5655.JPG

Lobby

Lantai dasar dan lantai 1 khusus area non-smoking, lantai 2 untuk area smoking, dan lantai 5 masih belum selesai. Gw suka tempatnya. Spacious, minialist, modern-decoration, dan wall painting-nya bagus. Tempatnya enak banget buat nongkrong bareng temen-temen kamu, apalagi ada menu sharingnya juga nih.

DSCF5668.JPG

1st floor : Non-smoking area

DSCF5660.JPG

2nd floor : Smoking area

DSCF5662

2nd floor : Smoking area

 

2017_1001_17173300-01

 

WHAT I EAT AT EAT BOSS

17-10-01-21-36-34-093_deco.jpg

Drinks

2017_1001_16293700-01

Yakult Blue (15k)

2017_1001_16315900-01.jpeg

Ini minuman favorite gw! Manis, asem, seger! Warna birunya juga cantik. Menurut gw agak kemanisan ya, jadi gw tambah air putih sedikit biar rasanya pas.

Vanilla Milk Shake (17.5k)

DSCF5677-01.jpeg

Rasanya creamy, milky, manis.  Pas buat minum sambil cemilan bareng temen.

Mojito Passion Lychee (40k)

2017_1001_16345100-01

Yg ini rasa lychee nya enak, manis, dan seger. Tapi, gw tetep lebih suka si Yakult Blue karena lebih unik 

Foods

2017_1001_16531400-01.jpeg

Spaghetti Tek-Tek (13.5k)

2017_1001_16375500-01.jpeg

LRM_EXPORT_20171004_175431.jpg
Gw tertarik buat cobain menu ini. Pas dateng, porsinya mayan banyak, semangkuk gitu, sesuai porsi makan gw. Spaghettinya dimasak dengan telor, bumbu, dan kecap manis. Pas dicicipi, sayangnya kuahnya kemanisan dan kurang nendang, Padahal, penampilannya lumayan bagus.

The Long Boss Chili Dog (58.5k)

2017_1001_17125400-01.jpeg

17-10-01-21-35-06-467_deco.jpg

Okay, ini fix bisa makan buat 5-6 orang. Rotinya ala baguette, agak keras, padat, dan bikin kenyang. Rotinya dibuat sendiri oleh Eat Boss dengan panjang antara 40-60 cm. So big dan harganya terjangkau banget! Sosis, sayuran , dan saucenya banyak. Beneran besar sepanjang lengan! Kenyang banget!

The Big Boss Burger (99k)

LRM_EXPORT_20171004_175244.jpg

2017_1001_16480000-01.jpeg
Pas dateng, burgernya besar banget! Lengkap dengan salad sepiring dan potato chips sepiring juga. Banyak banget dan bisa buat 5-6 orang. Gw kenyang banget makannya. Bener-bener puas. Menurut gw, beef patty nya enak, empuk, dan beefy. Tapi, ada juga yang ngerasa agak terlalu prengus. Balik lagi ke selera masing-masing ya. Gw sih suka ya sama burgernya dan harganya terjangkau banget dengan porsi sebesar itu.

Honey Toast : Black is sweet Oreo Choco (24.5k)

2017_1001_16382900-01.jpeg

Karena gw suka dessert, pastinay gw order dessert dong. Gw cobain honey toastnya yg oreo. Pas dateng, besarnya sama seperti honey toast pada umumnya. Kalo belom kenyang, sebenarnya bisa abis baut 2-3 orang. Di dalamnya, ada potongan rotinya juga. Menurut gw sih, ini ngenyangin banget apalagi chocolate sauce dan oreonya manis. Enak sih dan penampilannya cantik banget. Cocok dimakannya dengan milkshake nih. Yummy!

2017_1001_16424900-01.jpeg

Kakegori : Green Boss (35k)

2017_1001_17554700-01.jpeg

2017_1001_17562300-01.jpeg

Recommended nih! Gw paling suka ini. Mango puddingnya enak banget! jadi, isinya ada boba, puding mangga, marshmallow, dan matcha ice cream. Ada fla pudingnya di dasar mangkok, make sure kamu aduk rata dulu semuanya sebelum dimakan. Flanya manis dan ada aroma rhum. Enak! Gw suka kakegorinya!

2017_1001_16302600.jpg

Overall, Eat boss memiliki tempat yang luas, cantik, nyaman, dan service yang bagus. Makanan dan minuman di sinni semuanya terjangkau dengan porsi yang besar. Cocok banget buat kamu yang mau ngerayain party maupun untuk dinner bareng keluarga. Abis itu, kamu bisa karaoke di lantai 3-4. Harga karaoke roomnya jug amurah loh! Nongkrong bareng temen di sini enak banget ya. Makanan oke, harga terjangkau, service cepat, dilayani layaknya boss.
Eat like a boss!

.

.

ENJOY YOUR DAY ♥

Contact for endorsement and food tasting via my email

jessicasisy@gmail.com

Let’s eat! More food posts on my Instagram account (IG posts and IG story)

You can visit my page on Pergikuliner :

.

EATBOSS KELAPA GADING

Map of EATBOSS KELAPA GADING

Address: Ruko graha boulevard timur nd1 no 33-35, RT.8/RW.12, Pegangsaan Dua, Klp. Gading, Kota Jkt Utara, Daerah Khusus Ibukota Jakarta 14250 (sebelah Monks)
Hours: 10 AM – 11 PM
WIFI  : YES
PRICE : < IDR 50k/person

 

 

Muju Avenue, Kelapa Gading

Muju Avenue Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

Hello food lovers! Muju Avenue is located inside Artha Gading Mall, Ground floor, besides the Choco Corner. It is on the right side when you enter the mall from the main lobby.

DSCF5360.JPG

DSCF5452.JPG

DSCF5453.JPG

The place is not so big, but spacious and well-decorated. Simple, artistic, and pastel-dominant. Healthy food is the main concept of this cafe. Most of the foods are photogenic and instagramable. Some spots are good for OOTD.

DSCF5449.JPG

DSCF5363-01.jpeg

DSCF5449.JPG

Now, you can do your reservation at Muju Avenue via BigDish application. You can choose your own the day and time of visit and get the discount! The schedule will be automatically connected to the calender in your smartphones. The discount promos vary based on the time of visit you choose.

Download the app now to ease your reservation at your favorite restaurants. There are 100+ restaurants that you can reserve via BigDish. Find out more HERE.

I find myself that BigDish app helps me to plan my restaurant’s visit in the midst of my tight schedule. It’s so easy to use the app and voila! you can arrange the lunch/dinner time with your loved ones. I don’t need to call the cafe or resto anymore just to do the reservation. In addition, you can get special promotions in hotels’ restaurants as well.

Screenshot_20171001-231526

Screenshot_20171001-231509

Cold Pressed Juice (3 flavors; 35k/flavor)

LRM_EXPORT_20170930_233913-01.jpeg
There are 3 flavors that I tasted. The red one is called Liver Flush. The beet root and carrot taste are dominant. The yellow one is called Glow Recipe. It’s so fresh, sweet and sour in balance. I like this! Last, the green one is called Super Power. The taste of kale and caisim are dominant. Actually, it’s good for your healthy and tasted good.

Sunny California Avocado Rice (58k)

LRM_EXPORT_20170930_234030-01.jpeg
This is my favorite dish and you must try beacuse it is unique! The brown rice tasted good with a hint of butter aroma. The rice is steamed with the salmon and avocado on the top side of the rice. The creamy taste of avocado blends well with the rice and the toppings. So good!

Thyme Square (65k)

DSCF5440-01.jpeg
The chicken is tender, juicy, and meaty. Tasted good and savory. The battery mashed potato is actually good and creamy, but it’s too salty for me.

Chicken Maryland (65k)

DSCF5390-01.jpeg
This dish is also unique because the fried boneless chicken is cooked with the banana! The salty taste of the chicken (served with melted cheese) is balanced with the sweet-caramellic taste of the banana pieces.

Pittaya Power Smoothie Bowl (50k)

LRM_EXPORT_20170930_234758-01.jpeg
So far, this is my favorite smoothie bowl. Although the viscosity of the smoothie is low (not thick); too slurry for me. The natural sweetness of the red dragon fruit, is perfectly combined with the crunchiness of the granola and dried coconut meat pieces. Love it!

Green Horizon Smoothie Bowl / Green Goods  (55K)

LRM_EXPORT_20170930_234308-01.jpeg
This smoothie is also good. However, for me, the kale is still too coarse, not as soft as I thought before. So, we have to chew it first. For the overall taste, it’s quite good.

DSCF5396.JPG
Overall, I really enjoy my brunch time at Muju Avenue. The place is cozy and the F&B are quite good. For you who are concern about your health, you can have some healthy foods and drinks at Muju Avenue. The price is relatively standard with quite big portion. Moreover, the BigDish app also helps me to reserve this restaurant without doing any phone call. Plus, they also give me discounts towards the menu I choose ♥
Have a nice healthy bowl!

 

.

.

.

ENJOY YOUR DAY ♥

Contact for endorsement and food tasting via my email

jessicasisy@gmail.com

Let’s eat! More food posts on my Instagram account (IG posts and IG story)

You can visit my page on Pergikuliner :

You can see my reviews on Zomato and Foody.id

.
.

Muju Avenue

Map of Muju Avenue
Address: Blok, Jl. Boulevard Artha Gading Blok D No.15, RT.18/RW.8, West Kelapa Gading, Kelapa Gading, North Jakarta City, Jakarta 14240
Hours: 10 AM – 10 PM
WIFI   : YES
PRICE : IDR 50k-100k/ person

Otaru Secret Cheese Tart

Otaru Secret Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

Hello dessert lovers! A new Japanese cheese tart with premium ingredients are newly opened in Pejaten Village. Their own signature menu is the Japanese Cheese Tart and Cheese Tea.

2017_0827_16220200-01.jpeg

DSCF3446.JPG

The differences between the cheese tart form Otaru Secret with the other Japanese cheese tarts are:

  • Otaru Secret’s cheese tarts are not melted cheese-type. Instead, it is like a cheese bomb
  • The filling is soft and plenty. They use premium cheese recipe from Japan.
  • The crust is crisp, but producing much crumbs when you bite the crust
  • There are 3 flavors: Original, Yoghurt, and Blueberry Cheese Tarts.

The taste of the Original flavour is dominated by the cream cheese, like Camembert cheese. So tasty! Try them in cold condition. For me, they tasted better!

2017_0827_16215000-01.jpeg

The Blueberry Cheese Tart is my favorite since I like blueberry. The taste of the blueberry is well-balanced with the cream cheese.

The Yoghurt Cheese Tart is a unique flavor for me. The sourness of the yoghurt balances the creaminess of the cheese. So fresh and new experience for me!

2017_0827_16284100-01.jpeg

Otaru Secret gives 500 pcs of free cheese tart at the grand opening of the outlet in Pejaten Village. So, for you who come on that time, you are lucky to try out their best cheese tart!

Affordable price with premium ingredients, why not?

2017_0827_16242300-01.jpeg

IMG_20170831_223215_716.jpg

.

.

.

ENJOY YOUR DAY ♥

Contact for endorsement and food tasting via my email

jessicasisy@gmail.com

Let’s eat! More food posts on my Instagram account (IG posts and IG story)

You can visit my page on Pergikuliner :

Otaru Secret

Map of Otaru Secret

Address: Jl. Warung Jati Barat No.Pejaten Village, Jl. Warung Jati Barat No.39, RW.5, Jati Padang, Ps. Minggu, Kota Jakarta Selatan, Daerah Khusus Ibukota Jakarta 12540

Hours   : Everydary 10 AM- 10 PM

Phone: 0813-1140-1277

Sate Taichan Mpe Gading

Sate Taichan MPE Gading Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato
2017_0823_21281800-01.jpeg

Hello food lovers! Sate Taichan is the infamous street food in Jakarta. It becomes viral through the social media : Instagram and Facebook.

The famous Sate Taichan was introduced by Sate Taichan located in Senayan, South Jakarta. The difference between Sate Taichan and any other Sate is there is no peanut sauce in Sate Taichan, but you eat the satay pieces with sambal. The hotness level is different from one place to another places.

I ordered the nearest sate taichan in Kelapa Gading for my supper. Randomly, I chose Sate Taichan Mpe Gading, located at Jl. Hibrida via Go-Food.

The satay meat is clean, white, and not too roasted. The appearance is quite tempting and you must eat them with the sambal sauce. The aroma is very good and tempting. The fried shallot makes the aroma even better.

Since I like spicy food, for me, the sambal is not so spicy. So, for you who does not like spicy, you can try this Sate Taichan. The chicken meat was tender, grilled aroma and taste, and quite tasty. I can taste the meaty and juiciness. Delicious! Perfect for snacking time at night.

PicsArt_08-23-11.18.09.jpg

Overall, the Sate Taichan is quite good for me and unique because instead of peanut sauce, it is served with sambal. The spicy and meaty taste from the satay and sauce combine perfectly in your mouth. The white meat is tender, a little bit salty, and well-blended with the seasonings. Then, I eat the satay with the sambal which is sour and spicy.

Judging from the appearance, Sate Taichan Mpe Gading is clean and not oily. I don’t like oily food, so I like this satay so far. However, they need to improve the sambal because it is not spicy for spicy-food lovers.

For the price, it is quite cheap as compared to any other Sate Taichan’s brands.

2017_0823_21304200-01.jpeg

Happy eating!

ENJOY YOUR DAY ♥

Contact for endorsement and food tasting via my email

jessicasisy@gmail.com

Let’s eat! More food posts on my Instagram account (IG posts and IG story)

You can visit my page on Pergikuliner :

.
.

Sate Taichan “Mpe” Gading

 Peta Sate Taichan "Mpe" Gading
Alamat Jl. Raya Kelapa Hybrida Blok RA3 No. 24, Pegangsaan Dua, Kelapa Gading, RT.12/RW.15, Pegangsaan Dua, Klp. Gading, Kota Jkt Utara, Daerah Khusus Ibukota Jakarta 14250
Telepon     : 0877-8301-8839
Jam buka  : 18.00–00.00
Harga        : Rp 22.000/ portion