Your Bag Spa- A Solution to Clean My Leather Bag

Hello girls! Kali ini aku mendapatkan project dari Clozette ID untuk treatment cleaning leather bag or shoes dengan Your Bag Spa.

LRM_EXPORT_20190119_154909.jpg

Jadi, di Your Bag Spa ini, kamu bisa melakukan treatment berupa Cleaning, Protecting, Retouch, Repair, dan Recolour. Storenya minimalist, tp nyaman dan elegant. Servicenya juga bagus dan kita akan dilayani dengan ramah oleh para staff yg siap membantu kita menjelaskan treatment apa yg cocok dengan kondisi tas atau sepatu kita.

LRM_EXPORT_20190114_165638.jpg

Aku mendapatkan treatment Cleaning yg worth it banget seharga IDR 550k untuk tas atau sepatu berbahan kulit. Aku mau cleaning Coach bag aku yg udah dekil karena keseringan aku pake pas kerja. Kulitnya masih bagus tapi warnanya udah kusam dan ga shiny lagi. Ga pede dong kalo pake tas seperti ini.

19-01-14-16-54-17-990_deco.jpg

Proses cleaningnya butuh waktu sekitar 7-10 hari dari hari kamu drop barangnya. Tas atau sepatu kamu akan dicuci berkali-kali agar warnanya jadi shiny lagi dan kotoran yang menumpuk bisa dihilangkan.

20190119_172901-01.jpeg

After Cleaning

photogrid_1548138453281-01-01

Setelah 7 hari, tasku selesai dicleaning dan ini hasilnya. Noda kotor di tasku sudah menghilang dan warna goldnya jadi bersinar, ga sekusam dulu. Nah, kamu juga bisa menanyakan detail proses cleaningnya ke staff yang ada di Your Bag Spa. Mereka akan menjelaskan dengan detail dan ramah tentang bahan yang digunakan dan bagaimana prosesnya.

photogrid_1548138509660-01

photogrid_1548157698692-01

20190119_172912-01.jpeg

Thank you Your Bag Spa and Clozette ID for the treat!

Buat yang penasaran, kamu bisa buka link Instagram Your Bag Spa dan Clozette ID.

Your Bag Spa : @yourbagspa

Clozette ID     : @clozetteid

Website:

http://www.yourbagspa.com/

https://www.clozette.co.id/

 

.

.

.

Your Bag Spa

Line @yourbagspa (USE @)
📍 PVJ
📍MKG
📍PIK
📍Galaxy Mal SBY
📍SMSerpong
📍SMBekasi
📍Lagoon Bekasi
📍Central GI
📍Paskal 23

Onni House, Jakarta Barat

ONNI House Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

Hello guys! If you are interested in visiting a beautiful cafe without concerning the taste of the food, you are in the right place. However, if you choose to visit a cafe with delicious meal, then you better change the article to be read. I’m gonna post more of my OOTD photos rather than food and drink.

LRM_EXPORT_20180617_171906.jpg

18-06-17-00-29-19-320_deco.jpg

Onni House is a beautiful house, combining with the florist house and also selling vintage stuffs. All the flowers sold there are so beautiful. The decoration is so pretty, as if you are entering a small garden in a house. Actually, the house is not as big as I thought. You better do reservation via phone so that you don’t need to wait at the outside since the cafe is so crowded. Full of waiting lists. They have 20% discount for F&B until August 2018.

This slideshow requires JavaScript.

 

2018_0616_14441900-01

LRM_EXPORT_20180617_172408

The decoration is too pretty to be missed. I love taking pictures in every corner of the house. I admit that the house is so instagramable. Better to use your standard lens rather than fixed lens because the space is quite small and you might drop some stuffs there. I wore a flower crown which was bought in Turkey (see my Turkey blog here) and a black robe with floral printing. I love my outfit because it is suitable with the decoration.

LRM_EXPORT_20180617_172857

LRM_EXPORT_20180617_174209

 

There are 3 sections for the dining area: indoor (the prettiest area), semi outdoor (vintage lokk and so crowded), and outdoor (smoking area). Since I did the reservation, Onni gave me the most instagramable spot. Yeay! Thank you Onni ♥

LRM_EXPORT_20180617_184943

DSCF6059

As for the food, I just order the main course and 1 appetizer. My friend said that there is Namelaka’s cake, but I was too lazy to wait for another queue because the food came out quite long. You must be patient if you order the food and I suggest you eat at the other restaurants or cafes for your lunch/dinner. The portion is very small.

Here is the menu

This slideshow requires JavaScript.

Beef Rice Bulgogi (48k)

2018_0616_13423800-01

The presentation is pretty and tempting. The taste is quite good and the beef is tender. The sweet taste is dominating my palette. I think this is the best dish from all the dishes we ordered.

Nasi Iga Bakar Maranggi (78k)

LRM_EXPORT_20180617_182827.jpg

The beef ribs is small and the meat was so few. The taste is actually quite good with its grill taste. The chili and tomato make the dish taste fresh. However, the taste is so-so.

Garlic Noodles with Dory Sambal Matah (48k)

2018_0616_13100400-01-01

Actually, it’s aglio olio pasta. The dory pieces is soooo small, placed on top of the pasta. The taste of the aglio olio is good, but nothing special. The dory’s meat is very small, covered by the batter.

Chicken Teriyaki Burger (58k)

LRM_EXPORT_20180617_182622

The burger is small and bad for the presentation. The sweet and grill taste of the chicken is so-so. The chicken is tender. The burger is fast food restaurants are much better.

Salted Egg Fries (36k)

frech fries

The salted egg spread is not so good. The sweet and creamy taste is actually like butter-sauce rather than salted egg. When you feel it at certain time, you might taste a hint of soft salted egg taste character. However, if my friend did not say that this is salted egg fries, I thought that it is just fries with cream.

This slideshow requires JavaScript.

Overall, Onni gives you a new dining experience in a flower house. They give you a beautiful place for doing OOTD photoshoot, but not for culinary experience. The foods are so-so; small portion; and pricey since the small and taste are below my standard. The service is not so good. Sometimes, you have to wait for more than 15 minutes for the food because the place is so crowded. However, I like the decoration of how they make this small house into this pretty small garden.

Happy Holiday!

.

Don’t forget to visit Sociolla.com and get more discount and free deliver with my promo code SBNLAF8Z !

.

,

.

.

.

ENJOY YOUR DAY ♥

Contact for endorsement and food tasting via my email

jessicasisy@gmail.com

Let’s eat! More food posts on my Instagram account (IG posts and IG story)

You can visit my page on Pergikuliner :

.

ONNI House Jakarta

Peta ONNI House Jakarta
Address: Jl. Tanjung Duren Utara V No.242, Tj. Duren Utara, Grogol petamburan, Jakarta, Daerah Khusus Ibukota Jakarta 11470
Hours:

Tuesday 12.00–21.00
Wednesday 12.00–21.00
Thursday 12.00–21.00
Friday 12.00–21.00
Saturday 12.00–21.00
Sunday 12.00–21.00
Monday 09.00–21.00
Telephone: (021) 22956116
WIFI          : YES
PRICE        : 100k+/person

Magal, The Real Korean BBQ, Mal Kelapa Gading, Jakarta

Mapogalmaegi Magal BBQ Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

Hello BBQ Lovers! Sebagai pecinta Korean BBQ, kamu wajib cobain Magal BBQ ASLI KOREA! Magal yang di MKG tersebut bener-bener franchise langsung dari Korea dan of course, resepnya beneran dari restoran Magal di Korea. Jadi, udah pasti beda rasanya dengan Magal/Mapogalmaegi yang lainnya karena mereka buka resto sendiri dan ambil nama “Magal” nya tanpa mengikuti recipe dan aturan dari Magal Korea aslinya.

2018_0602_12465700-01.jpeg

2018_0602_12521200-01

2018_0602_12204400-01
Magal di MKG terletak di pintu lobby MKG 3, berseberangan dengan Starbucks dan Marks&Spencer. Pintu masuknya bisa dari luar atau dari samping Toridoll Yakitori. Tempatnya cukup luas dengan nuansa khas restoran Korea yang didominasi warna hitam dan gold. Tempatnya pewe buat nongkrong bareng teman maupun keluarga. Makanan dan minumannya gw review satu per satu.

LRM_EXPORT_20180607_234044-01

LRM_EXPORT_20180607_231426

LRM_EXPORT_20180607_225918-01

Banchan (free flow)

2018_0602_12240700-01.jpeg

DSCF5418-01.jpg

2018_0602_12411000-01
Isinya ada kimchi, tauge, salad sayuran, mashed potato, dan lainnya. Yang berbeda dari Magal ala2 adalah di Magal ini tidak ada seaweed, pancake, dan macaroni salad, tpai ada mashed potato yg manis, agak creamy, dan enak. Sisanya sama sih dan sama-sama free flow alias nambah sepuasnya. For me, kimchinya lebih enak di sini karena ga terlalu over bumbunya. Untuk omelette-nya, kamu dapetin kalo kamu order BBQ ya.

Pork & Beef Combo (755.8k – 955.8k)

LRM_EXPORT_20180607_233129-01

LRM_EXPORT_20180607_232415-01
Ini adalah menu yang wajib kalian coba karena isinya lengkap : ada pork, beef, dan seafood, boneless short rib sushi, dan soybean paste soup with beef brisket. Udah ada sushi, daging BBQ, dan soup. Worth it! Porsinya ada yg untuk 2 orang maupun 4 orang. Pas dibakar, aromanya harum banget! Infonya, dagingnya langsung dibakar tanpa dimarinate dulu seperti resto lainnya. Ada juga sih yang dimarinate kalo kamu pesan yang spicy marinated atau sweet marinated meat. Kalau yang plain, beneran langsung dibakar. Menurut gw pribadi, lebih enak yang tanpa marinated karena taste dari dagingnya keluar dan dagingnya juicy. So yummy!

LRM_EXPORT_20180607_225224-01

LRM_EXPORT_20180607_231008-01

Super yummy Pork Cheek! My favorite one

Boneless short rib sushi: Sushinya juga enak. Dagingnya empuk, saucenya juga enak. Gw ga cukup makan satu aja. Minimal 3 pcs lah 

LRM_EXPORT_20180607_224039-01
Beef brisket soup : asem pedas dan beefy. Kuahnya khas Korea yang asam kimchi gitu. Enak dimakan selagi panas sembaari kamu nunggu dagingnya selesai dibakar.

Japchae (98k)

2018_0602_12313400-01
Aroma khas Japchae yang gurih, wok-aroma, dan sweet yang gw suka dari japchae di sini. Rasanya manis dan gurih tapi pas, ga over micin. Tekstur glass noodlenya juga pas, ga terlalu lembek atau overcooked 

Cheese Tteokbokki (75.8k)

LRM_EXPORT_20180607_223303-01
My favorite! Cheesenya meleleh tpai bukan mozarella, jadi gabisa ditarik. Cheesenya creamy dan tteokbokkinya gurih asem pedas. So perfect!

Beef BBQ Hot Plate (89.8k)

2018_0602_12135800-01
Rasa dagingnya manis dan gurih, teksturnya juga empuk. Bulgoginya enak dan ga over sweetness. Mirip beef teriyaki tapi ga pake mirin sauce.

Chestnut Makgeolli (NEW)

2018-06-02-13-21-321
The best! Alcoholic drinknya enak banget. Agak kental, manisss seperti tape uli bagian airnya. Beneran enak! Abis makan BBQ dan yang lainnya, terakhir minum ini deh. Udah kayak 4 sehat 5 sempurna 
Overall, gw lebih suka makan di Magal Asli ini daripada Magal ala2 karena dagingnya lebih premium dan tastenya mirip sama BBQ yang gw makan di Korea. Dagingnya empuk dan seafoodnya enak. Bumbunya juga pas dan ga berlebihan. Abis makan di sini ga sehaus biasanya. MUST TRY guys!

Happy Holiday!

.

Don’t forget to visit Sociolla.com and get more discount and free deliver with my promo code SBNLAF8Z !

.

,

.

.

.

ENJOY YOUR DAY ♥

Contact for endorsement and food tasting via my email

jessicasisy@gmail.com

Let’s eat! More food posts on my Instagram account (IG posts and IG story)

You can visit my page on Pergikuliner :

.
.

Mapo Galmaegi – Magal BBQ Mal Kelapa Gading

Peta Mapo Galmaegi - Magal BBQ Mal Kelapa Gading

Alamat: Mal Kelapa Gading 3 Lantai Dasar Unit #G-15C Di samping pintu Lobby MKG 3 Jakarta, RT.13/RW.18, Klp. Gading Tim., Klp. Gading, Kota Jkt Utara, Daerah Khusus Ibukota Jakarta 14240
Hours   : MON-SUN 10 AM – 10 PM
WIFI     : YES
PRICE   : IDR 100k+/pax

 

Blue Jasmine, Jakarta

Blue Jasmine Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

Hello food lovers! Kali ini gw cobain menu Ramadhan di Blue Jasmine, Jakarta Selatan. Food tasting untuk menu Ramadhan nih karena sebentar lagi bulan puasa akan tiba. yuk intip menunya satu per satu!

Berdiri sejak 13 Desember 2015, Blue Jasmine memang spesialis di masakan Indonesia dengan sentuhan kemewahan di setiap presentasi makanannya. Tempatnya di Maja House lantai dasar. Cukup besar untuk mengadakan event seperti birthday, bridal shower, baby shower, bahkan wedding! Dekorasinya cantik, dengan sentuhan warna putih dan biru. Yg menjadi ciri khas adalah bunga hydrangea biru dan putih yang menghiasi meja di restoran ini. So pretty!

DSCF9146ed.jpg

DSCF9149ed.jpg

DSCF9151ed.jpg

Mengangkat masakan Indonesia yang enak dan beragam, Blue Jasmine memang membuat menu Ramadhan tersebut dari masakan daerah favorite seperti Ayam Taliwang dan Sate Lilit. Enak-enak loh! Tersedia dari appetizer, soup, main course, drinks, hingga dessert. Semuanya enak! Range harga mulai dari IDR 850k-3000k. Pilihan paket mulai dari 4 pax hingga 40 pax.

LRM_EXPORT_20180419_164711.jpg

FOOD MENU

2018_0419_12285400-01.jpeg

Ayam Taliwang

2018_0419_11420400-01.jpeg

2018_0419_11485800-01.jpeg

Ayamnya enak karena bumbunya meresap ke ayamnya. Gurih, pedas, dan nikmat dimakan pake aneka macam sambal yg pedas! Pake nasi putih pans-panas, rasanya enak banget!

Karedok

2018_0419_11452600-01.jpeg

Ini semacam gado-gado, tapi sayurannya mentah. Tenang aja, semua sayurannya udah dicuci bersih sehingga bebas dari kuman penyakit. Bumbu karedoknya enak dan pas banget sama sayurannya. So fresh!

Sate Lilit Bunga Telang

2018_0419_11521500-01.jpeg

Ini dia menu favorit gw! Sate lilitnya isi udang ayam gitu. Enak! Makan 1 tuh ga cukup. Dagingnya lembut, tapi kulitnya crispy. Mirip tempura tp lebih gendut2 dan ga banyak crumbles-nya.

Salad Buah Manado

2018_0419_11545500-01.jpeg

Presentasinya beneran cantik dengan aneka warna pink buah naga, hijau daun, dan biru dari bunga. Manis, agak asem, dan creamy. Cocok buat appetizer buka puasa.

Ayam Goreng Belacan

2018_0419_11412000-01.jpeg

Ayam gorengnya enak dan agak pedes karena dibuat dgn bumbu belacan. Rasanya gurih, meaty, dan enak dimakan pake cocolan sambel.

Sop iga Konro

2018_0419_11434900-01.jpeg

Buat para penggermar sop daging, cobain deh sop konro-nya. Meaty, beefy, soupy, gurih, dagingnya empuk. Enak!

Kerabu Mangga Manis Pedas

2018_0419_11460700-01.jpeg

Ikannya cukup besar, crispy, dan rasanya asam manis. Digoreng pake tepung ikannya. Saus mangganya juga enak.

Untuk dessertnya ada es campur/es shanghai/es cendol yg manis dan bikin nagih. Abis makan yg asin gurih, pas banget deh makan yg dingin manis.

Harga paketnya sebagai berikut :

– Paket Bali                     : IDR 1500k (6 pax)
– Paket Nusantara 1     :  IDR 2500k (10 pax)
– Paket Nusantara 2     : IDR 3000k (10 pax)
– Paket Sumatera          : IDR 850k (4 pax)
– Paket Sulawesi            : IDR 1000k (4 pax)
– Paket Jawa                   : IDR 1250k (6 pax)
Yuk buruan reserve buat bukber nanti. Jadi, pas event bukber kalian udah dapat tempat duduk di spot yg cantik buat foto2.
Selamat mencoba!

DON’T FORGET TO VISIT SOCIOLLA.COM AND GET MORE DISCOUNT AND FREE DELIVER WITH MY PROMO CODE SBNLAF8Z !

.

,

.

.

ENJOY YOUR DAY ♥

Contact for endorsement and food tasting via my email

jessicasisy@gmail.com

Let’s eat! More food posts on my Instagram account (IG posts and IG story) @JESSICA_SISY

You can visit my page on Pergikuliner :

.

BLUE JASMINE

Map of BLUE JASMINE

Address: THE MAJA, Jl. Kyai Maja No.39, RT.12/RW.2, Gunung, Kby. Baru, Kota Jakarta Selatan, Daerah Khusus Ibukota Jakarta 12120
Hours: 11 AM – 10 PM
WIFI   : YES
PRICE: > IDR 200k/pax

The People’s Cafe

The People's Cafe Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

Hello food lovers! Street food has become so popular recently in social media and has been searched by many people (including the foodies and food hunters). One of the popular street foods that becomes viral is Ayam Geprek (crunched chicken). People may purchase of certain street foods due to many reasons : low price, flavourfull food, to experience local cuisines, etc. You can enjoy any kinds of street food sold by a hawker in a market or street, but some people may think the hygiene is low.

2017_1021_14421900.jpg

Ayam Geprek

Thanks to The People’s Cafe (TPC) or “Warung Orang-Orang”, a cafe form Ismaya group which brings street foods to the next level, you need  not to worry for its cleanliness. The People’s Cafe has launched new variety of contemporary global street food to be served and enjoyed with cozy ambience. You can now try these cuisines at all outlet of The People’s Cafe in Jakarta!

DSCF7087.JPG

The People’s Cafe at Mall Taman Anggrek

2017_1021_14455900-01.jpeg

Street foods

Ayam Geprek Jumbo (Crunched Chicken Jumbo)

Starting with the most hype street food in town, TPC serves 6 varieties of Ayam Geprek with some sambal selection and cheese as the toppings :  Ayam Geprek Jumbo Keju, Ayam Geprek Jumbo Sambal Limo, Ayam Geprek Jumbo Sambal Ijo, Ayam Geprek Jumbo Sambal Bawang, Ayam Geprek Jumbo Sambal Ijo Special, and Ayam Geprek Jumbo Sambal Merah Special. Many vendors sell wide creation of ayam geprek that can be found in almost every area around Jakarta, ranging from the original Ayam Geprek with sambal to the melted mozzarella cheese on top of the chicken.

2017_1021_14354000-01.jpeg

Ayam Geprek Sambal Bawang

DSCF7127.JPG

Ayam Geprek Jumbo Sambal Merah Special

DSCF7091.JPG

Ayam Geprek Sambal Ijo

2017_1021_14370200-01.jpeg

Ayam Geprek Sambal Ijo Special

2017_1021_14372600-01.jpeg

Ayam Geprek Sambal Limo

DSCF7123.JPG

Ayam Geprek Jumbo Keju

The plus point of the ayam geprek from TPC is the big size of portion and generous amount of sambal! For me, the hotness level is still tolerable for some of them. My favorite is Ayam Geprek Jumbo Sambal Bawang since the shallot aroma is good, combined with the tasty and crunchy of the fried chicken. If you dare to try the spiciest menu, you can try Ayam Geprek Sambal ijo Special. Unlike most of sambal ijo, this one is very spicy and I cried when I ate the chili!

Chicken & Tofu Clear Soup

DSCF7137-01.jpeg

Besides the street foods, TPC also serves chicken & tofu clear soup as the healthier choice. It consists of chicken, mushroom, and tofu with clear chicken broth base. This warm soup is a perfect choice for your appetizer before having the spicy Ayam Geprek.

Nasi Mawut 

2017_1021_14480100-01.jpeg

Nasi Mawut is a local street food form Java. It is a rice combined with noodle and served with chicken as toppings (similar to Nasi Magelangan). TPC serves Nasi Mawut to the next level. The steamed rice is combined with black charcoal noodle and tempting sunny side egg. The black noodle is tasty, perfectly well paired with the egg. The meat between the rice and the noodle is also tasted good.

Hot China Chix

DSCF7170.JPG

Chicken wings are also got hype in town. TPC serves spicy chicken wings instead of any other regular chicken wings. This Hot China Chix is delicious, with chili, leek, garlic, and also ginger sprinkles. The chicken wings are crunchy, tender, and juicy. Tasty, salty, spicy, and savoury.

Hot Texas Chix

2017_1021_14392600-01.jpeg

This chicken wings are made with spicy sauce. The coriander, parsley, and paprika powder have made this Hot Texas Chix even more flavourfull and spicy. So far, I like this chicken wings even though I’m not a fan of chicken wings.

Twisted Nachos

DSCF7171.JPG

This is my favorite snack from TPC. The beef and the nachos are perfectly combined with cheese sauce and the seasoning. Spicy, savoury, and meaty. Recommended!

Crispy Cireng (Tapioca flour)

DSCF7121.JPG

Cireng is the most favorite fritters and now, you can have them in TPC! The texture is chewy, crunchy, and tasted good! Dip them with the chili dipping sauce to make it perfect!

Fried Tofu Basket

DSCF7176.JPG

The soft tofu is battered and fried. Eat it with sweet soy sauce and chili. Get addicted with the soft texture of tofu and crispy from the outside.

Overall, The People’s Cafe offers you a variety of global street food with affordable price and brings the local street cuisines to the next level. The taste is good and serves with good hygiene. Try them now!

DSCF7142.JPG

.

.

ENJOY YOUR DAY ♥

Contact for endorsement and food tasting via my email

jessicasisy@gmail.com

Let’s eat! More food posts on my Instagram account (IG posts and IG story)

You can visit my page on Pergikuliner :

You can see my reviews on Zomato and Foody.id

.
.
.

The People’s Cafe

Address: Jl. M.H. Thamrin, Kb. Melati, Tanah Abang, Kota Jakarta Pusat, Daerah Khusus Ibukota Jakarta 10310
WIFI   : YES
PRICE : IDR 100-200k/person

Bistronomy – Halloween Party

Bistronomy Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

HAPPY HALLOWEEN!!

2017_1028_14375100-01.jpeg

2017_1028_14462800.jpg

Even though the celebration is not common, Halloween is still one of the events that you can celebrate with your friends. The costumes, the decorations, and also the foods are made to be ghost-like character and to scary all of the people. The “Trick or Treat” and the Jack-O-Lantern are two things that should be there in a Halloween party. It’s a little bit difficult to find a restaurant / cafe that is suitable to celebrate a Halloween party in Jakarta. We decided to search all places via Zomato and Pergikuliner . Finally, after long discussion, we chose Bistronomy as the right place for the Halloween party.

Located at Senopati (near Gastromaquia), Bistronomy is a suitable place for private party. Judging from the outside, it looks like a vintage house, but kinda spooky.

DSCF7355.JPG

DSCF7354.JPG

Inside, each table is separated with curtains, hence no need to worry that you might be disturbed with the others. The place is kinda a small house with spooky decoration. All of the employee wear black dresses and black suits. The dim light and the rain are so perfect, making the party even more spooky. At the right side, there is a bar with vintage touch.

DSCF7356.JPG

2017_1028_14541500.jpg

17-10-28-20-10-31-610_deco.jpg

2017_1028_14552000.jpg

I like how they decorate all parts of the restaurant with Halloween props, such as pumpkin, scary dolls, monsters’ hands, gothic-look a like costumes, and many more. We had so much fun during our time at Bistronomy.

 

DSCF7453.JPG

REGULAR MENU

Bistronomy Mix Platter (70k)

DSCF7358.JPG

The tapas consists of chicken wings, fried calamari, chicken spring rolls, onion rings, and mixed salads, served with BBQ sauce and Tartar sauce. The fried foods are crispy and tasty. The chicken wings are good, as well as the spring rolls. I can finish half portion of the platter :p

Aglio Olio Pasta (80k)

DSCF7391-01.jpegj

The smell of garlic and oregano makes me hungry. The pasta is tasty, but so spicy. It’s too hot for people who can’t eat spicy foods. Better to ask the waitress to decrease the chili.

Carbonara Pasta (90k)

DSCF7394-01.jpeg

The pasta is delicious with chicken, Shimeji mushroom, egg, and creamy sauce. The ‘heavy’ taste of the cream will make you full. I like the taste of mixed cream and parmesan cheese. Tasty and creamy!

Chicken Cordon Bleu (80k)

DSCF7397-01.jpeg

The battered chicken is well-seasoned and tasted so good with the sauce. The smoke beef and cheese are inside the chicken, making the dish even tastier.

Chicken Steak with Chili Garlic (120k)

DSCF7403-01.jpeg

This si just a normal chicken steak. Grilled chicken breast is served with mixed salad and french fries. The chicken is tender, griiled- aroma, and juicy. The sauce is spicy and has fried garlic aroma.

HALLOWEEN’S MENU

2017_1028_14051800.jpg

Black Fried Rice and Chicken Strips

2017_1028_13421000-01.jpeg

The black fried rice is placed inside a bowl in a pumpkin. The cute ‘Jack-O-Lantern’ is just perfect for your Halloween party. The rice tasted delicious with calamari pieces inside the rice. The portion is quite big for just one person.

Creamy Pumpkin Soup

DSCF7437.JPG

It is also served in a small ‘Jack-O-Lanter’ bowl. So cute! The cream soup is actually good, but it’s too cremay for me. The portion is suitable for 2-3 person for a starter. However, if you want this menu for the main course, I think the portion is just enough for 1 person.

Spaghetti ‘Eye’ Bolognaise

2017_1028_14044600-01.jpeg

The pasta is cute enough for me. The big eyes are made from boiled eggs and olive pieces. The food stylist is so creative to make an ordinary dish to be extraordinary! The taste is just like a regular bolognaise, not so sour (so good for me) and beefy.

Spider Lava Cake

2017_1028_14041400-01.jpeg

For the dessert, the lava cake is decorated as a cute spider! So creative! The choco lava is best eaten whilst it’s still hot. I tried this cake when it’s already cold, so I couldn’t give a valid review for this menu.

Finger Chocolate Mousse

2017_1028_14040400-01.jpeg

Consists of chocolate mousse, creme, strawberry jam, and chocolate garnish. This is my favorite dessert in Bistronomy. The fingers are made from biscuit, strawberry jam, and almond pieces. So cute and kinda a scary for us, though.

2017_1028_14042500-01.jpeg

Overall, Bistronomy is a perfect place for celebrating Halloween party. The ambience and the decorations are so nice and spooky. Dark and few of light. The foods are delicious and the price is still affordable, slightly pricey for some people. I really enjoyed spending my time with my girls, celebrating the best Halloween party ever!

IMG-20171028-WA0113-01.jpeg

IMG-20171028-WA0116.jpg

TRICK OR TREAT??

.

ENJOY YOUR DAY ♥

Contact for endorsement and food tasting via my email

jessicasisy@gmail.com

Let’s eat! More food posts on my Instagram account (IG posts and IG story)

You can visit my page on Pergikuliner :

.
.

Bistronomy

Map of Bistronomy

Address: Jalan Ciniru I No. 2, Kebayoran Baru, RT.4/RW.3, Rw. Bar., Kby. Baru, Kota Jakarta Selatan, Daerah Khusus Ibukota Jakarta 12180

Hours: 11.30 AM – 10.30 PM

WIFI   : YES
PRICE : IDR 100-200k/person

 

Awesome Coffee Again

Awesome Coffee Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

Hello coffee lovers! Back to this place again.  Ini kali ke-2 gw ke Awesome Coffee dan belum bosen. Buat yang mau lihat review sebelumnya, silakan klik di sini : Awesome Coffee.

17-10-07-23-07-59-416_deco.jpg
Buat yg belum tahu, Awesome coffee berada di ruko Kirana, di belakang Sushi Hiro. Pake G-map atau Waze aja biar lebih akurat. Letaknya di belakang ruko-ruko yg menghadap jalan raya. Dari depan, pintu kayu nya unik, ada simbol huruf A. Pas masuk, tempatnya luas, minimalist, grey-coloured dominant, dan terdiri dari 3 lantai.

DSCF5872.JPG

Lantai 1-2 untuk area non-smoking, sedangkan lantai 3 untuk area smoking. Semua design dan dekorasinya bagus dan cocok banget buat foto OOTD. Untuk foto produk juga bagus loh! Betah banget deh duduk di sini lama-lama.

DSCF5870.JPG

Lantai 1 : Non-smoking area

DSCF0160.JPG

View dari lantai 2

DSCF5881.JPG

Lantai 3 : smoking area

Oh ya, gw dateng ke Awesome reserve pakai aplikasi BigDish nih. Dapetin diskon khusus setiap reservasi restoran/cafe yang terdapat di BigDish. Diskonnya berkisar dari 10-50% loh! Caranya mudah banget, tinggal download aplikasinya dan reserve di jam yang kamu inginkan. Secara otomatis, reservasi kamu akan masuk ke calender di smartphone. Jadi, kamu ga bakal lupa dengan reservasi kamu. Yuk dicoba 

Download app BigDish di smartphone-mu sekarang untuk memudahkanmu melakukan reservasi dengan cepat dan mudah tanpa perlu menelopon restonya. Terdapat lebih dari 100 restoran yang terdaftar di BigDish dan semuanya dapat discount jika kamu reserve melalui app nya.

DSCF6258

DSCF6260

Menurut gw, reservasi melalui app BigDish bener2 membantu gw untuk planning event atau lunch/dinner di suatu cafe atau resto favorit gw. Kamu bisa download aplikasinya DI SINI .

FOOD, DESSERT, AND DRINKS

DSCF6015.JPG

Soft Iced Cream : Coffee (22k)

2017_1007_13592500-01.jpeg
Es krimnya lembut dan enak, Kopinya berasa, tapi ga pahit. That’s why I like it! Must try nih!

Rainbow pasta (65k)

2017_1007_14340500-01.jpeg

Penampilannya cantik karena terdiri dari helaian pasta berwarna-warni. Setiap helai pasta memiliki rasa yang berbeda. Unik! Disajikan dengan baked-roasted pork yang manis dan empuk. Must try juga!

Pink pesto Linguine with Breaded Dory (68k)

DSCF5983.JPG

Gw sengaja cobain ini karena pastanya wanra pink! So cute! penampilannya sih cukup menarik dengna potongan breaded dory yang besar. Dory nya enak dan ga amis. Porsinya juga cukup banyak.

Capsicum-Stuffed Dory (75k)

2017_1007_14171200-01.jpeg

2017_1007_14153100-01.jpeg

Menu yang satu ini ga kalah menarik dengan menu lainnya. Pas dateng, yang menarik adalah potongan dory diletakkan dalam cabai merah besar. Di abwahnya, ada nasi briyani warna kuning yang gurih dan manis (ada kismisnya). Enak! Cabai merahnya ga pedes loh! Agak manis gitu, dibuang bijinya dan direbus dulu supaya ga pedas. Recommended!

Apple Crumble French Toast Stick (48k)

2017_1007_14295500-01.jpeg

2017_1007_14310200-01.jpeg

Ini dessert selain souffle yang gw coba. Rasanya manis, milky, creamy, dan enak banget dimakan sama es krimnya!

Crouching Dragon Hidden Mango (48k)

DSCF5922.JPG

Balik lagi ke minuman yang satu ini. Bikin gw ketagihan! Warnanya pink tua (dragon fruit) dan kuning (mango). Rasanya ga telralu manis, teksturnya kental. Seger! Cobain deh.

Mixed Berries Milkshake (48k)

DSCF5907.JPG

Milkshakenya kental dan terdiri dari beberapa buah berry yang diblender. Di lidah gw yang dominan tuh rasa stroberi ya. Manis dan milky banget.

Exotic Flower Mojito (48k)

DSCF5903.JPG

Ini dia minuman unik yang seger! Rasanya manis dan unik karena ada serpihan bunga kecombrangnya. Lime dan sodanya pas banget rationya, jadi pas minum ini, haus kamu langsung hilang!DSCF5996.JPG

Overall, gw seneng banget bisa ke Awesome Coffee tanpa perlu repot telepon untuk reservasi lagi. BigDish bener-bener ngebantu banget nih! Makanan dan minuman di sini enak, unik, dan harganya masih pas kantong. Tempatnya juga bagus buat foto-foto. Gw puas banget foto dan makan di Awesome Coffee.
Selamat mencoba!

.

.

ENJOY YOUR DAY ♥

Contact for endorsement and food tasting via my email

jessicasisy@gmail.com

Let’s eat! More food posts on my Instagram account (IG posts and IG story)

You can visit my page on Pergikuliner :

.
.

      AWESOME COFFEE

Map of Awesome Coffee

Address: Ruko Graha Boulevard, Blok B No. 18
Jl. Boulevard Raya, Kelapa Gading, Jakarta Utara
PRICE : IDR 50k – 100k/person
WIFI   : YES

Muju Avenue, Kelapa Gading

Muju Avenue Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

Hello food lovers! Muju Avenue is located inside Artha Gading Mall, Ground floor, besides the Choco Corner. It is on the right side when you enter the mall from the main lobby.

DSCF5360.JPG

DSCF5452.JPG

DSCF5453.JPG

The place is not so big, but spacious and well-decorated. Simple, artistic, and pastel-dominant. Healthy food is the main concept of this cafe. Most of the foods are photogenic and instagramable. Some spots are good for OOTD.

DSCF5449.JPG

DSCF5363-01.jpeg

DSCF5449.JPG

Now, you can do your reservation at Muju Avenue via BigDish application. You can choose your own the day and time of visit and get the discount! The schedule will be automatically connected to the calender in your smartphones. The discount promos vary based on the time of visit you choose.

Download the app now to ease your reservation at your favorite restaurants. There are 100+ restaurants that you can reserve via BigDish. Find out more HERE.

I find myself that BigDish app helps me to plan my restaurant’s visit in the midst of my tight schedule. It’s so easy to use the app and voila! you can arrange the lunch/dinner time with your loved ones. I don’t need to call the cafe or resto anymore just to do the reservation. In addition, you can get special promotions in hotels’ restaurants as well.

Screenshot_20171001-231526

Screenshot_20171001-231509

Cold Pressed Juice (3 flavors; 35k/flavor)

LRM_EXPORT_20170930_233913-01.jpeg
There are 3 flavors that I tasted. The red one is called Liver Flush. The beet root and carrot taste are dominant. The yellow one is called Glow Recipe. It’s so fresh, sweet and sour in balance. I like this! Last, the green one is called Super Power. The taste of kale and caisim are dominant. Actually, it’s good for your healthy and tasted good.

Sunny California Avocado Rice (58k)

LRM_EXPORT_20170930_234030-01.jpeg
This is my favorite dish and you must try beacuse it is unique! The brown rice tasted good with a hint of butter aroma. The rice is steamed with the salmon and avocado on the top side of the rice. The creamy taste of avocado blends well with the rice and the toppings. So good!

Thyme Square (65k)

DSCF5440-01.jpeg
The chicken is tender, juicy, and meaty. Tasted good and savory. The battery mashed potato is actually good and creamy, but it’s too salty for me.

Chicken Maryland (65k)

DSCF5390-01.jpeg
This dish is also unique because the fried boneless chicken is cooked with the banana! The salty taste of the chicken (served with melted cheese) is balanced with the sweet-caramellic taste of the banana pieces.

Pittaya Power Smoothie Bowl (50k)

LRM_EXPORT_20170930_234758-01.jpeg
So far, this is my favorite smoothie bowl. Although the viscosity of the smoothie is low (not thick); too slurry for me. The natural sweetness of the red dragon fruit, is perfectly combined with the crunchiness of the granola and dried coconut meat pieces. Love it!

Green Horizon Smoothie Bowl / Green Goods  (55K)

LRM_EXPORT_20170930_234308-01.jpeg
This smoothie is also good. However, for me, the kale is still too coarse, not as soft as I thought before. So, we have to chew it first. For the overall taste, it’s quite good.

DSCF5396.JPG
Overall, I really enjoy my brunch time at Muju Avenue. The place is cozy and the F&B are quite good. For you who are concern about your health, you can have some healthy foods and drinks at Muju Avenue. The price is relatively standard with quite big portion. Moreover, the BigDish app also helps me to reserve this restaurant without doing any phone call. Plus, they also give me discounts towards the menu I choose ♥
Have a nice healthy bowl!

 

.

.

.

ENJOY YOUR DAY ♥

Contact for endorsement and food tasting via my email

jessicasisy@gmail.com

Let’s eat! More food posts on my Instagram account (IG posts and IG story)

You can visit my page on Pergikuliner :

You can see my reviews on Zomato and Foody.id

.
.

Muju Avenue

Map of Muju Avenue
Address: Blok, Jl. Boulevard Artha Gading Blok D No.15, RT.18/RW.8, West Kelapa Gading, Kelapa Gading, North Jakarta City, Jakarta 14240
Hours: 10 AM – 10 PM
WIFI   : YES
PRICE : IDR 50k-100k/ person

Otaru Secret Cheese Tart

Otaru Secret Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

Hello dessert lovers! A new Japanese cheese tart with premium ingredients are newly opened in Pejaten Village. Their own signature menu is the Japanese Cheese Tart and Cheese Tea.

2017_0827_16220200-01.jpeg

DSCF3446.JPG

The differences between the cheese tart form Otaru Secret with the other Japanese cheese tarts are:

  • Otaru Secret’s cheese tarts are not melted cheese-type. Instead, it is like a cheese bomb
  • The filling is soft and plenty. They use premium cheese recipe from Japan.
  • The crust is crisp, but producing much crumbs when you bite the crust
  • There are 3 flavors: Original, Yoghurt, and Blueberry Cheese Tarts.

The taste of the Original flavour is dominated by the cream cheese, like Camembert cheese. So tasty! Try them in cold condition. For me, they tasted better!

2017_0827_16215000-01.jpeg

The Blueberry Cheese Tart is my favorite since I like blueberry. The taste of the blueberry is well-balanced with the cream cheese.

The Yoghurt Cheese Tart is a unique flavor for me. The sourness of the yoghurt balances the creaminess of the cheese. So fresh and new experience for me!

2017_0827_16284100-01.jpeg

Otaru Secret gives 500 pcs of free cheese tart at the grand opening of the outlet in Pejaten Village. So, for you who come on that time, you are lucky to try out their best cheese tart!

Affordable price with premium ingredients, why not?

2017_0827_16242300-01.jpeg

IMG_20170831_223215_716.jpg

.

.

.

ENJOY YOUR DAY ♥

Contact for endorsement and food tasting via my email

jessicasisy@gmail.com

Let’s eat! More food posts on my Instagram account (IG posts and IG story)

You can visit my page on Pergikuliner :

Otaru Secret

Map of Otaru Secret

Address: Jl. Warung Jati Barat No.Pejaten Village, Jl. Warung Jati Barat No.39, RW.5, Jati Padang, Ps. Minggu, Kota Jakarta Selatan, Daerah Khusus Ibukota Jakarta 12540

Hours   : Everydary 10 AM- 10 PM

Phone: 0813-1140-1277

Sate Taichan Mpe Gading

Sate Taichan MPE Gading Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato
2017_0823_21281800-01.jpeg

Hello food lovers! Sate Taichan is the infamous street food in Jakarta. It becomes viral through the social media : Instagram and Facebook.

The famous Sate Taichan was introduced by Sate Taichan located in Senayan, South Jakarta. The difference between Sate Taichan and any other Sate is there is no peanut sauce in Sate Taichan, but you eat the satay pieces with sambal. The hotness level is different from one place to another places.

I ordered the nearest sate taichan in Kelapa Gading for my supper. Randomly, I chose Sate Taichan Mpe Gading, located at Jl. Hibrida via Go-Food.

The satay meat is clean, white, and not too roasted. The appearance is quite tempting and you must eat them with the sambal sauce. The aroma is very good and tempting. The fried shallot makes the aroma even better.

Since I like spicy food, for me, the sambal is not so spicy. So, for you who does not like spicy, you can try this Sate Taichan. The chicken meat was tender, grilled aroma and taste, and quite tasty. I can taste the meaty and juiciness. Delicious! Perfect for snacking time at night.

PicsArt_08-23-11.18.09.jpg

Overall, the Sate Taichan is quite good for me and unique because instead of peanut sauce, it is served with sambal. The spicy and meaty taste from the satay and sauce combine perfectly in your mouth. The white meat is tender, a little bit salty, and well-blended with the seasonings. Then, I eat the satay with the sambal which is sour and spicy.

Judging from the appearance, Sate Taichan Mpe Gading is clean and not oily. I don’t like oily food, so I like this satay so far. However, they need to improve the sambal because it is not spicy for spicy-food lovers.

For the price, it is quite cheap as compared to any other Sate Taichan’s brands.

2017_0823_21304200-01.jpeg

Happy eating!

ENJOY YOUR DAY ♥

Contact for endorsement and food tasting via my email

jessicasisy@gmail.com

Let’s eat! More food posts on my Instagram account (IG posts and IG story)

You can visit my page on Pergikuliner :

.
.

Sate Taichan “Mpe” Gading

 Peta Sate Taichan "Mpe" Gading
Alamat Jl. Raya Kelapa Hybrida Blok RA3 No. 24, Pegangsaan Dua, Kelapa Gading, RT.12/RW.15, Pegangsaan Dua, Klp. Gading, Kota Jkt Utara, Daerah Khusus Ibukota Jakarta 14250
Telepon     : 0877-8301-8839
Jam buka  : 18.00–00.00
Harga        : Rp 22.000/ portion